سایت خبری پیام ما آنلاین | پیام ما دلایل مرگ های اخیر در ورزشکاران وجوانان بررسی می کند: چرا مرگ آنی؟

پیام ما دلایل مرگ های اخیر در ورزشکاران وجوانان بررسی می کند: چرا مرگ آنی؟





۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۳۳

پیام ما دلایل مرگ های اخیر در ورزشکاران وجوانان بررسی می کند: چرا مرگ آنی؟

هادی نوروزی، مهرداد اولادی، بیت ا… عباسپور و …تنها چند نمونه از چندین جوان و ورزشکارانی هستند که به دلیل بیماری های مشکوک، از بین ما رفتند.جدا از غم فقدانی که نبود آنها بر دل خیلی از هوادارنشان گذاشت، دلیل این همه مرگ ناگهانی نیز مساله ای است که باید خیلی جدی به آن پرداخت. براستی چرا این طریق مردن درمیان جوانان ما اتفاق می افتد؟ در این مقاله سعی کرده ایم تا به این موضوع بپردازیم .
در نشانه‌های قبل از فوت اغلب مشابه شنیده می‌شود، اصلا دکتر نرفته نبود، دارو درمان نداشت.
اکثرا می گویند: حالم بده، سرم گیج می‌ره، نفسم در نمیاد، دارم خفه می‌شوم. اگر بیمار در منزل فوت نکرد و به مراکز درمانی رسید اقدامات لازم انجام می‌گیرد ولی باز هم شنیده می‌شود که مجددا فشارش افتاد، پزشکان هم نفهمیدند. چیزی هم پیدا نکردند. چرا؟
و جالب اینکه در بیشتر موارد بعد از مرگ مورد مشابهی گزارش می شود و آن چیزی نیست جز ایست قلبی.
با توجه به نکات فوق چند نکته قابل ذکر است:
اول: ازدیاد و تکرار بیماری‌های حساسیتی در سنین پایین مانند بیماری آسم و کولیت ‌نویرودرمیت، چیزی که 40-30سال پیش در بچه‌ها خیلی کم مشاهده می‌شد که خود دلیل تشدید سریع اشباع ظرفیت دفاعی بدن در اثر آلودگی‌های زیست‌محیطی و تغذیه صنعتی است.
دوم: گزارش‌های بین‌المللی درباره ازدیاد مرگ‌های مشکوک در سال‌های اخیر در اثر شوک آنافیلا‌کسی. پس می‌توان نتیجه‌گیری کرد که عوامل و آمار باید با هم مرتبط باشند.
اصولا اگر به هر دلیل فقط 4دقیقه اکسیژن به مغز نرسد مرگ انسان حتمی است، این اتفاق در حالی می افتد که اول اینکه، پمپ اکسیژن‌رسان از کارافتاده باشد؛ یعنی ایست قلبی.
و دوم اینکه مواد اکسیژن‌رسان قابلیت حمل اکسیژن را یا در اثر حجم‌ کم (در اثر خونریزی شدید) یا به‌دلیل نداشتن مواد ناقل اکسیژن ( دراثرکم‌ خونی) از دست داده باشند.
سوم: فاکتور1 و 2 طبیعی است ولی حالت سومی هم وجود دارد و آن این است که برگشت خون به قلب در اثر اتساع بیش‌از‌حد عروق محیطی چنان کم‌ شده باشد که پمپ یعنی قلب درعمل خالی بزند. حالتی که در شوک و سقوط شدید فشارخون به هر دلیل مانند مارگزیدگی یا مسمومیت بوجود می آید.
مرگهای ناگهانی اخیربدون سابقه و آثار بیماری، در عکس‌العمل‌های حساسیتی و آلرژی به‌دلیل شوک آنافیلاکسی ناشی از عدم تحمل غذایی یا حساسیت دارویی یا در اثرمصرف مواد افیونی است بوجود می آیند. با توجه به توضیحات فوق باید علت مرگ های ناگهانی افراد نسبتا جوان درایران هم مشابه موارد گزارش شده خارج از کشور، یک نوع شوک وسیع از نوعی حساسیتی دارویی یا غذایی باشد.
علایم احتمال بروز مرگ آنی
شاید مدتها است با علاقه و زیاد فوتبال بازی می‌کنید. ناگهان بعد از۱۰ دقیقه بازی حس خفیف تنگی و فشار روی سینه و درد در شانه چپ خود احساس می‌کنید. این درد هر روز خودش را نشان می‌دهد و گاهی شکلش کمی عوض می‌شود. با قطع فعالیت، درد و ناراحتی‌ها هم ناپدید شده و به این دلیل هم اغلب جدی گرفته نمی‌شوند.
آنچه بی‌ضرر به نظر می‌آید، یک علامت هشدار است: تمامی دردها و ناراحتی‌هایی که در حین ورزش جدیدا ظاهر شده یا با زمان بیشتر می‌شوند، باید جدی گرفته شوند و حتما دلیل آن‌ها روشن شود. علائم زیر باید کاملا با دقت مورد توجه قرار گیرند:
تنگی نفس حین فعالیت بدنی
درد قفسه سینه که تحت فعالیت، سرما یا استرس رخ می‌دهد.
تخلل هوشیاری، مثل سرگیجه، غش کردن و تشنج
ضربان نامنظم قلبی یا تپش تند قلب
-اگر ضربان قلب در حالت آرامش، بی‌دلیل بالا می‌رود یا در زمان فعالیت بدنی بیش از اندازه افزایش پیدا می‌کند یا بعد از فعالیت ورزشی، ضربان قلب خیلی دیر به آرامش قبلی باز می‌گردد، باید مورد بررسی قرار گیرد.
وجود سابقه خانوادگی مرگ بر اثر ایست قلبی جزو علائم مشکوک به بیماری قلبی بر اساس وراثت و ژنتیک است.
این ها همه نشان هایی واضح و مشخص از احتمال وجود بیماری های قلبی است که باید به آن اهمیت داد.
روش‌های پیشگیری از مرگ‌های ناگهانی
الف- در موارد مشابه و مشکوک می‌توان به کمک پزشک، به درمان شوک یعنی استفاده از سرم وریدی و داروهای ضد‌حساسیتی اقدام کرد.
ب – اگر دسترسی فوری به پزشک نبود، باید حداقل با بالا گذاشتن پا‌ها در حالت درازکش به برگشت بهتر خون به قلب کمک کرده و از تغذیه اضافی موقتا خودداری کنید.
اما مهم‌ترین درمان این نوع شوک‌ها، پیشگیری است و مفید‌ترین و بهترین توصیه، آگاهی از مشکلات حساسیتی است زیرا تنها با رعایت عوامل تحریکی می‌توان از خیلی از دردسر‌های پزشکی و درمانی در امان بود. حساسیت، آلرژی یا عدم‌تحمل غذایی، یک علم جدید و بحث مفصلی است که قبل از هر علم پزشکی قرن‌ها به‌طور تجربی به آن اشاره شده است. بقراط۲۴۰۰ سال پیش به اثر تحریکی پنیر روی بیماران میگرنی اشاره کرده که بعد‌ها بوعلی‌سینا و رازی هم به این مسئله توجه داشته و در درمان از پرهیز و تغذیه کمک می‌گرفتند. نه‌تنها تجربه‌های سنتی در ملت‌ها و در تمدن قدیم بلکه تحقیقات جدید به این نتیجه رسیده که با تغییر محتوا و نوع تغذیه، بشر به دست خودش باعث گرفتاری سلامتی شده و بی‌اطلاع، بهای سنگینی در این راه پرداخت می‌کند؛ چرا که شرایط زیست‌محیطی و تغذیه‌ای با داده‌های اولیه تکاملی بشر هماهنگی ندارد.
تحقیقات نشان می‌دهد که ۷۰درصد هزینه‌های درمانی قابل اجتناب است اگر انسان به نیازهای اولیه هزاران سال پیش خود توجه کند. عدم‌تحرک و تغذیه صنعتی بزرگ‌ترین دشمن انسان امروزی است و اگر برای تهیه غذا چون گذشته چند کیلومتری راه می‌رفت، غذای ساده و خام داشت و آن را سخت می‌جوید خیلی سالم‌تر بود.
متأسفانه مردم به کمک کمپانی‌های مواد غذایی نه تنها اطلاع و علاقه‌ای به تغذیه ساده او‌لیه ندارند بلکه به تجربیات و گفته‌های سنتی و مذهبی اجداد خویش هم توجه نمی‌کنند. نمونه آن پیشرفت بیماری‌ها در پیروان ادیان مختلف است که دیگر چندان پایبند به تغذیه سنتی نیستند.
یـکی از دلایل بـیــمـاری‌ها عدم‌همخوانی و عدم‌تجانس تغذیه امروزه با سیستم ژنتیک یعنی ساختار اولیه بدن است که نسل‌ها با آن سازگاری داشته که این مسئله اکنون از بین رفته است. ۵۰سال پیش کالباس و سوسیس در بین خانواده‌های ایرانی به‌خصوص در شهرستان‌ها ناپاک و ممنوع بود. آنچه امروزه از تغییر عقیده و شدت مصرف مشاهده می‌کنیم نیاز به توضیح ندارد.
از دلایل اصلی مرگ های ناگهانی بطور خلاصه میتوان به فست فوت ها و سایر اغذیه های صنعتی ، آلودگی هوا و عدم تحرک کافی اشاره کرد. بطور کلی داشتن رژیم غذایی سالم،کاهش وزن و کسب وزن ایده آل،دوری از عوامل استرس زا، عدم مصرف مواد انرژی زا و مخدر، اجتناب از سیگار کشیدن، کنترل بیماری پر فشاری خون و دیابت و کلسترول بالا و ورزش و چکاپ منظم می تواند از مهمترین راههای کنترل این چنین بیماری هایی باشد.
با توجه به توضیحات داده شده در این مقاله و عمل کردن به توصیه های ذکر شده می توان تا حد زیادی از بسیاری اتفاقات تأثر‌برانگیز در اطراف خود پیشگیری کنیم.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *