فناوری‌های نوین و همکاری‌های منطقه‌ای در نقشه راه تالاب‌های ایران





فناوری‌های نوین و همکاری‌های منطقه‌ای در نقشه راه تالاب‌های ایران

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۵:۲۸

 معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، بر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی در پیشبرد برنامه‌های مرکز منطقه‌ای رامسر در سال جاری تاکید کرد.

به گزارش پیام ما به نقل از مهر، هفتمین نشست تخصصی راهبری مرکز منطقه‌ای رامسر با حضور معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، مشاوران و مدیر اجرایی این مرکز برگزار شد.

 در این نشست، حاضران به مرور دستاوردهای یک‌ساله، ارزیابی نقاط قوت و ضعف فعالیت‌های سال ۲۰۲۵ و همچنین ترسیم مسیر پیش‌رو برای سال ۲۰۲۶ پرداختند. بررسی برنامه‌های اجرایی و نحوه بودجه‌بندی آن‌ها از دیگر محورهای این جلسه بود.

 در این نشست، فرشاد امیر اصلانی، مدیر اجرایی مرکز منطقه‌ای رامسر، گزارشی جامع از عملکرد یک‌سال گذشته ارائه کرد و چالش‌های پیش‌رو را تشریح کرد. وی با اشاره به افق پیش‌رو در سال ۲۰۲۶، بر دو محور «ظرفیت‌سازی ملی و منطقه‌ای» و «مدیریت خردمندانه تالاب‌ها» به‌عنوان اولویت‌های اصلی تأکید کرد.

 بر اساس مباحث مطرح شده، برنامه‌های سال جاری با هدف رفع موانع موجود و استفاده بهینه از منابع مالی تدوین شده‌اند. از جمله مهم‌ترین محورهای این برنامه‌ها می‌توان به رفع مشکلات اداری و مالی، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، توسعه مهارت‌های تخصصی در حوزه حفاظت از تالاب‌ها و تدوین استراتژی‌های بلندمدت اشاره کرد.

 در ادامه، احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، با قدردانی از حمایت‌های صورت‌گرفته، سال ۲۰۲۵ را با وجود چالش‌هایی همچون جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نقطه عطفی در فعالیت‌های مرکز دانست.

 وی، تمدید سه ساله فعالیت مرکز منطقه‌ای رامسر، اخذ سند ساختمان پس از ۱۳ سال، ایجاد ردیف اعتباری مستقل و تدوین پیش‌نویس اساسنامه را از جمله دستاوردهای مهم این سال عنوان کرد.

 معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، همچنین بر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سال ۲۰۲۶ از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی بین‌المللی در رامسر، گسترش همکاری با کشورهای همسایه، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی، پیگیری تصویب اساسنامه، تعامل با وزارت امور خارجه و برنامه‌ریزی برای بازدید نمایندگان بین‌المللی تأکید کرد.

 این نشست در مجموع به‌عنوان گامی مهم در راستای ارتقای حفاظت از تالاب‌های کشور و همسویی با اهداف جهانی کنوانسیون رامسر ارزیابی می‌شود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

از متهمان بیابان‌زایــــــی تا حافظان مرتع

در روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی، سهم دامداری کوچ‌رو برای رسیدن به توسعه پایدار و احیای مراتع بررسی شد

از متهمان بیابان‌زایــــــی تا حافظان مرتع

تلاش برای شناسایی کریدورهای قاچاق خرس سیاه

افزایش توجه قاچاقچیان به خرس سیاه؛

تلاش برای شناسایی کریدورهای قاچاق خرس سیاه

آلایندگی مضاعف خودروها با سوخت غیراستاندارد

آلایندگی مضاعف خودروها با سوخت غیراستاندارد

مجوز محیط‌زیستی دومین سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی صادر شد

مجوز محیط‌زیستی دومین سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی صادر شد

خوزستان و بحران فاضلاب؛ روزانه ۴۳۱ هزار مترمکعب بدون تصفیه وارد محیط می‌شود

توسعه تصفیه‌خانه‌های فاضلاب خوزستان در دستور کار

خوزستان و بحران فاضلاب؛ روزانه ۴۳۱ هزار مترمکعب بدون تصفیه وارد محیط می‌شود

همکاری فائو و وزارت جهاد کشاورزی برای حفاظت از نژادهای بومی دام در شمال‌غرب ایران

همکاری فائو و وزارت جهاد کشاورزی برای حفاظت از نژادهای بومی دام در شمال‌غرب ایران

افزایش محـــــدوده پراکنش  دو گونه لاک‌پشت غیربومی در ایران

یک پژوهش از گسترش لاک‌پشت گوش‌قرمز و لاک‌پشت نرم‌لاک چینی در زیستگاه‌های ایران خبر می‌دهد

افزایش محـــــدوده پراکنش دو گونه لاک‌پشت غیربومی در ایران

«رودان»؛ جایی که خرس‌ها کشته می‌شوند

گزارش «پیام ما» از تلف شدن یک «خرس سیاه» در یکی از زیستگاه‌های این گونه در استان هرمزگان

«رودان»؛ جایی که خرس‌ها کشته می‌شوند

ثبت تصویر زادآوری گربه شنی در پناهگاه عباس‌آباد اصفهان؛ دستاوردی جهانی

ثبت تصویر زادآوری گربه شنی در پناهگاه عباس‌آباد اصفهان؛ دستاوردی جهانی

از مستندسازی مسئولانه دفاع می‌کنیم

مدیرعامل انجمن مستندسازان حیات‌وحش ایران

از مستندسازی مسئولانه دفاع می‌کنیم