آبگیری ۴۰ درصدی دریاچه ارومیه

شرایط همچنان شرایط شکننده‌ است





آبگیری ۴۰ درصدی دریاچه ارومیه

۱۳ خرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۱۱

متخصص مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی گفت: بنابر اعلام نهادهای مسئول، در بارش‌های اخیر و به همراه اقدامات انجام شده، پهنه دریاچه ارومیه ۲ هزار کیلومتر آبگیری شد که با احتساب وسعت ۵ هزار کیلومتر مربعی آن حدود ۴۰ درصد دریاچه آبگیری شده که با توجه به گرم شدن هوا و بالا رفتن تبخیر شرایط شکننده‌ای است.

به گزارش پیام ما به نقل از ایرنا علی ارواحی افزود: حجم آبی که در دریاچه ارومیه قرار دارد حدود ۲.۶ دهم میلیارد متر مکعب است در حالی که حجم آبی که در دریاچه در شرایط تراز اکولوژیک می تواند در خود جای دهد ۱۴.۵ میلیارد متر مکعب است، این یعنی اینکه میزان آبی که در دریاچه ارومیه داریم ۲۰ درصد آن حجمی است که در شرایط اکولوژیک مورد نیاز است.

او اظهار داشت: چنین شرایطی می تواند این پیام را به ما برساند که آیا کریستال های نمک به شرایط سختی در دریاچه رسیده اند به طوری که عمق و یا بستر دریاچه دچار تغییراتی شده است، یا اینکه وسعتی که اکنون به عنوان وسعت آبگیری دریاچه قلمداد می شود تناسب لازم را با حجم آبی که در دریاچه است ندارد، به این دلیل بحث حفاظت از تالاب ها در شرایطی که ممکن است سیلاب یا روان آبی به طور غیرمنتظره وارد آن شود بسیار ضروری است.

او تاکید کرد: موضوعی که همواره بر آن تاکید داریم ضرورت رفتن به سمت کاهش مصرف آب در کشاورزی است، ممکن است در برخی سالها مانند امسال بارش ها نزدیک به نرمال باشد یا حتی برخی سال ها ترسالی را تجربه کنیم اما اگر در کنار این بارش ها تمهیدات مدیریتی برای کاهش مصارف کشاورزی و بهینه کردن این مصارف نداشته باشیم دوباره وارد دوره هایی می شویم که تالاب ها یا دریاچه ها به شکل طولانی مدت تری شرایط خشکیدگی را تجربه می کنند و می تواند تبعات و پیامدهایی را برای سلامت مردم و شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه داشته باشد.

ارواحی اظهار داشت: درباره دریاچه ارومیه باید به یک مساله مهم دیگر هم توجه کنیم، این روزها شرایط دریاچه ارومیه به طور خاص مطرح است و صحبت از آبگیری آن می شود اما باید توجه داشته باشیم که در سال ۱۳۹۸ شرایط نسبتا بهتری را نسبت به شرایط کنونی در دریاچه شاهد بودیم و شاید تراز آن زمان نسبت به تراز فعلی دریاچه نزدیک به یک متر بیشتر بود اما با این وجود نحوه بهره برداری و مدیریت منابع و مصارف و همزمانی آن با سال های خشک، دریاچه را به شرایط بحرانی رساند که تا چند ماه پیش شاهد آن بودیم.

متخصص مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی تاکید کرد: بنابراین اگر تمهیدات جدی برای مدیریت منابع و مصارف در حوضه های آبریز نداشته باشیم آن شرایط می تواند دوباره برای دریاچه ارومیه و سایر تالاب ها تکرار شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

روی تاریک مصرف بی‌رویه سویا

احتیاط هایی درباره مصرف سویا

روی تاریک مصرف بی‌رویه سویا

فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی صادر شد

اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی

فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی صادر شد

منبع آگاه: رفع اختلالات چهار بانک زودتر از دو هفته انجام می‌شود

اختلال در سامانه‌های بانکی

منبع آگاه: رفع اختلالات چهار بانک زودتر از دو هفته انجام می‌شود

عملیات باستان‌شناسی کاروان‌زمین گلستان؛ گام نخست برای حفاظت از میراث مغفول

عملیات باستان‌شناسی کاروان‌زمین گلستان؛ گام نخست برای حفاظت از میراث مغفول

پویش نه به پلاستیک | مدیریت پسماند و کاهش مصرف یک‌بارمصرف

انتصاب رئیس ستاد برگزاری پویش «نه به پلاستیک»

پویش نه به پلاستیک | مدیریت پسماند و کاهش مصرف یک‌بارمصرف

هشدار درباره گسترش «ارزان‌خواری»؛ فشار اقتصادی الگوی تغذیه خانوارها را تغییر می‌دهد

امنیت غذایی

هشدار درباره گسترش «ارزان‌خواری»؛ فشار اقتصادی الگوی تغذیه خانوارها را تغییر می‌دهد

با این کالابرگ نمی‌توان دوام آورد

معیشت

با این کالابرگ نمی‌توان دوام آورد

شبی که خواب از بیستون رفت

گزارش میدانی «پیام ما» از ساعتی که کرمانشاه، صدای حملۀ جنگندۀ دشمن به کارخانۀ کاشی و سرامیک را شنید

شبی که خواب از بیستون رفت

صدور اخطاریه زیست‌محیطی برای ۱۰ هتل تهران

صدور اخطاریه زیست‌محیطی برای ۱۰ هتل تهران

ترخیص ۲۶ تن مواد اولیه دارویی در تهران

محموله مورد نیاز داروهای بیماران دیابتی از بلاتکلیفی خارج شد

ترخیص ۲۶ تن مواد اولیه دارویی در تهران