سایت خبری پیام ما آنلاین | طاهره نخعی نقاش کرمانی مقیم پاریس در گفتگو با پیام ما: خلق هنر، خلق جهان است

طاهره نخعی نقاش کرمانی مقیم پاریس در گفتگو با پیام ما: خلق هنر، خلق جهان است





۱۸ اسفند ۱۳۹۴، ۲۲:۲۶

طاهره نخعی نقاش کرمانی مقیم پاریس در گفتگو با پیام ما:
خلق هنر، خلق جهان است

طاهره نخعی نقاش کرمانی مقیم پاریس است که در آن جا کار و زندگی می کند برای دیدار با خانواده اش به کرمان آمده بود و در آخرین روزی که کرمان را ترک می کرد با او گفتگویی انجام داده ام که می خوانید.

برای آشنایی بیشترلطفا خودتان را برای ما معرفی کنید؟
من طاهره نخعی متولد 1340 در کرمان هستم به طور جدی در حدود سال 56 نقاشی را شروع کردم و به دانشسرای هنر در کرمان رفتم. سال 57 این مدرسه منحل شد؛ در هنرستان در رشته تزیینات داخلی ساختمان دیپلم گرفتم و بعد از وقفه انقلاب فرهنگی سال 1363 وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته نقاشی شدم و سال 1370 فارغ التحصیل شدم پس از فراغت از تحصیل شروع به فعالیت هنری در رشته های مختلفی از جمله نقاشی، مجسمه سازی، موسیقی و… کردم کار اصلی هنری من نقاشی است ولی به دلیل تخصصی بودن و نیاز به کار زیاد هر یک از رشته های فوق نقاشی را به صورت جدی پیگیری کردم. خیلی به ادامه تحصیل در کشور فرانسه علاقمند بودم و از دانشگاه سوربن پذیرش گرفتم و برای ادامه تحصیل و زندگی به پاریس رفتم؛ در آن جا کار هنری را به صورت حرفه ای ادامه دادم و زندگی ام از این طریق می گذرد.
چه کارهایی تا کنون در ایران و فرانسه انجام داده اید؟
من در کرمان در دانشگاه باهنر ، پیش دانشگاهی سوره، دانشگاه الزهرا، و… تدریس می کردم و نمایشگاههای متعددی را از هنر جویان و خودم در کرمان برگزار کردم. بعد در پاریس سال 2009 در گالری دلف یک نمایشگاه داشتم و سال 2011 نیز نمایشگاه داشتم در پاریس منطقه ی معروفی مختص هنرمندان وجود دارد که از زمان های گذشته پیکاسو و نقاشان دیگری آنجا کار می کردند از سال 2012 که من کار را در آنجا شروع کردم برای ورود و کار در این مکان آزمون ورودی گداشتند من در کنکور آن جا شرکت کردم و نفر دوم شدم ؛ کار در آن جا به این شکل است که ما همان جا کار می کنیم و کارمان را همان جا برای فروش عرضه می کنیم یعنی در واقع نمایشگاههای گروه بزرگی از نقاشان است.
مهمترین تفاوت فضای هنر ی پاریس و خارج از کشور با داخل کشور چیست؟
نقاشی و یا هر هنر دیگر در تمام دنیا یک حرف را می زند و یک زبان مشترک وجود دارد ولی تفاوت اساسی آن جا و این جا در این هست که در آنجا محدودیت و سانسور هنری به هیچ شکلی وجود ندارد و هنر ذاتاً آزاد است.
چقدر زندگی شخصی تان تحت تاثیر نقاشی است چرا نقاشی می کشید و نقاشی کدام چرا را در شما پاسخ می دهد؟
این داستان کمی طولانی هست من از بچگی به هنر علاقه داشتم و مجسمه هایی با چوب می ساختم ابتدا وارد ورزش شدم ؛ دونده خوبی بودم و از طریق مدرسه وارد مسابقات دو میدانی شدم و در مدت سه سال حدود 12 مدال گرفتم 9 طلا دو نقره و یک برنز ؛ در زمینه ورزشی فکر می کردم که باید پیشرفت کنم به مسابقات المپیک برسم و اصلاً به هنر فکر نمی کردم. روزی به صورت اتفاقی خبر باز شدن دانشسرای هنر در کرمان را از رادیو شنیدم و پس از آن، با وجودی که از سوم راهنمایی دانش آموز می پذیرفت ومن اول دبیرستان بودم به دلیل علاقه ای که داشتم به دانشسرای هنر در کرمان رفتم و گمشده خودم را پیدا کردم و با دنیای دیگری آشنا شدم و فکر می کنم خداوند دست مرا گرفت و گذاشت آنجایی که باید باشم امروز برای من نقاشی نوعی مدیتیشن است و به من آرامش می بخشد البته نقاشی برای من کار کردهای بسیاری داشته است و امروز در خارج از کشور (پاریس) کار حرفه ای من است. و در واقع زندگی من هم از همین طریق تامین شده است.
به چه سبک هایی در نقاشی علاقه مند هستید و آنها را کار می کنید؟
البته تقسیم بندی سبک ها برای فهم بهتر موضوع است من امپرسیونیست ها را خیلی دوست دارم و به برخی از کارهای مدرن نیز علاقه مندم از طرفی با برخی کارهای مدرن هم نمی توانم رابطه برقرار کنم به نظر من یک هنرمند باید بتواند، با مخاطبش ارتباط برقرار کند و هنر صرفا فرم نیست. هر ساله نمایشگاهی گروهی در پاریس (گران پاله) برگزار می شود که حدود 300 نقاش در آن شرکت می کنند و شاید نزدیک به 2500تابلو آن جا هست. سال گذشته که من به این نمایشگاه رفتم کارهای صرفاً فرمی بود که من ارتباط کمی با آنها برقرار کردم ااما امسال با کارهای این نمایشگاه چون رئالیستی بودند ارتباط بهتری برقرار کردم من فکر می کنم در دنیا هم اخیراً هنر بیشتر از معنا زدایی و معنا گریزی دهه های اخیر فاصله می گیرد.
هنر برای لذت، هنر برای هنر یا هنر برای مردم یا اجتماع؟
پیکاسو یک جمله ای دارد با این مضمون که «خلق هنر، خلق جهان است» و معتقد است که هنرمند باید چیزی را به جهان اضافه کند ؛ هنر آن قدر وسیع و گسترده است که نمی توان آن را به هنر اجتماعی و مردمی یا هنر برای هنر و… تقلیل داد و آن را محدود کرد. مثلا پیکاسو با کار «گرنیکا» که جنگ را به تصویر کشیده است و چقدر این تابلو زیبا و گویا است و در واقع هنر و کارکردهای آن به خصوص نقاشی نامحدود هست.
چه برنامه هایی برای آینده دارید؟
من در آینده می خواهم نمایشگاه های جدیدی بگذارم ولی در این کار در واقع همین مسیر، مقصد است و اگر مقدور باشد به دلیل درخواست و اصرار شاگردانم قصد دارم نمایشگاهها و ورک شاپ هایی در ایران بگذارم.
اگر حرف خاصی دارید بفرمایید؟
حرف خاصی ندارم فقط آرزو دارم کسانی که در این جا کار هنری می کنند راه هایی پیدا کنند تا هنر به جایگاه واقعی خودش برسد و هنرمندان بتوانند خوب کار کنند ؛پیشرفت کنند و خوب آموزش بدهند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *