پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خبر

خبر





۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۳۳

هشدار وزارت بهداشت به رنگ‌های خوراکی هندی
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نسبت به رنگ‌های خوراکی موجود در بازار هشدار داد. براساس اعلام بهروز جنت، یک بخش از این رنگ‌ها جعلی و تقلبی است که نمونه آن در رنگ‌هایی که از عربستان به ایران می‌آمد، مشاهده شد. او درباره سلامت رنگ‌های خوراکی، با بیان این‌که درحال حاضر چند نوع رنگ خوراکی در بازار داریم، به ایسنا گفت: «درعین حال یکسری از رنگ‌های خوراکی تولید داخل کشور هستند. حال بخشی از این رنگ‌های تولید داخل، طبیعی بوده و ما آنها را تأیید می‌کنیم. بنابراین این رنگ‌ها مورد تأیید سازمان غذا و دارو بوده و مجوز این سازمان را دارا هستند.» جنت با بیان این‌که البته استفاده زیاد از هرچیزی ازجمله رنگ‌های خوراکی عوارض به دنبال دارد، ادامه داد: «درعین حال روی هرکدام از رنگ‌های خوراکی تولید داخل میزان و دوز مجاز مصرف آن درج شده است. البته ما حتی به برخی رنگ‌های طبیعی داخلی، تنها مجوز صنفی داده‌ایم که روی آن درج شده است. یعنی این‌که این رنگ فقط باید در شیرینی‌فروشی استفاده شود. بنابراین ما مجوزها را به صورت هدفمند ارایه می‌کنیم. یعنی مثلا می‌گوییم از یک رنگ خوراکی خاص فقط باید در شیرینی‌فروشی استفاده کرد و نباید در منزل مصرف شود.»
او با بیان این‌که در گذشته حجاج این رنگ‌ها را از مکه با خود می‌آوردند که آنها مورد تأیید نیستند، تأکید کرد: «این رنگ‌های خوراکی که از کشورهایی چون عربستان وارد می‌شدند، بیشتر هندی بود و مورد تأیید ما نبودند.»
به گفته جنت، البته ممکن است روند تولید رنگ‌های خوراکی مجاز متفاوت باشند. برهمین اساس ممکن است یکی از آنها سرطان‌زا بوده و دیگری سرطان‌زا نباشد. برای همین هریک از رنگ‌های خوراکی گروه‌بندی خاصی دارند. یعنی برخی رنگ‌ها در گروه آرایشی و بهداشتی قرار دارند و برخی در گروه رنگ‌های خوراکی که می‌توان در غذا از آنها استفاده کرد. بنابراین هر دو رنگ از یک نوع بوده و حتی میزان خلوص‌شان نیز یکسان است، اما به دلیل تفاوت در روند تولید، یکی خوراکی و قابل مصرف در غذا بوده و دیگری اینطور نیست. این موارد روی بسته‌بندی درج شده است.

۲‌میلیون نفر در ۱۱ ماه گذشته خون اهدا کردند
شهروند- براساس اعلام سازمان انتقال خون، از ابتدای فروردین تا پایان بهمن‌ماه امسال، ۲‌میلیون و۳۳۶‌هزارو۴۱۳ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون کشور مراجعه کرده‌اند که از این تعداد یک‌میلیون و۹۲۰‌هزارو۲۲۳ نفر موفق به اهدای خون شدند. به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون، ۵۲,۴‌درصد این افراد از اهداکنندگان مستمر خون بوده‌اند. بشیر حاجی‌بیگی در توضیح بیشتر ادامه داد: «استان‌های لرستان با نزدیک به ۱۰درصد، ایلام با ۸درصد و استان مرکزی با بیش از ۷.۵‌درصد بالاترین شاخص اهدای خون بانوان را درکشور داشته‌اند.» مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون افزود: «در ۱۱ماه گذشته همچنین ۳‌میلیون و۳۳۶‌هزارو۴۱۴ واحد خون و فرآورده‌های آن به مراکزدرمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است.» به گفته بشیری، از این میزان یک‌میلیون و۷۹۳‌هزارو۶۰۲ واحد گلبول قرمز فشرده شده، ۶۸۴‌هزارو۵۳۸ واحد پلاسمای تازه منجمد و ۸۸۸‌هزارو۱۷۴ واحد پلاکت بوده است که نسبت به مدت مشابه ‌سال گذشته بیش از ۳.۵‌درصد رشد نشان می‌دهد.

انتقاد عضو هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران از افزایش ناگهانی قیمت داروی «دسفرال»
افزایش قیمت‌ها، بیماران تالاسمی را شوکه کرد
عضو هیأت‌ مدیره انجمن تالاسمی ایران، نسبت به افزایش ناگهانی سهم پرداختی بیماران تالاسمی بابت داروی «دسفرال»، به شدت انتقاد کرد و گفت: «در اقدامی عجیب، سازمان تأمین اجتماعی پرداختی بیماران تالاسمی برای داروی دسفرال را افزایش داد.» محمود هادی‌پور به مهر گفت: «سازمان تأمین اجتماعی در ماه‌های گذشته با حذف حمایت خود از داروی آهن‌زدای دسفرال عملا هزینه درمان بیماران را به صورت چشمگیری افزایش داده بود و این‌بار برخلاف تفاهمنامه میان وزارت بهداشت و وزارت رفاه مجددا هزینه بیماران را به صورت یک‌جانبه افزایش داده است.» او ادامه داد: «این تصمیم نادرست سازمان تأمین اجتماعی درحالی اجرا شده که سهم بیمار از داروی دسفرال براساس تفاهمنامه هر ویال ۵۰۰۰ریال است که دریافت این هزینه از بیماران تالاسمی بارها با اعتراض انجمن تالاسمی ایران مواجه شده است.» به گفته او، با وجود تلاش انجمن تالاسمی ایران و طرح درخواست این انجمن در ۶ جلسه متوالی کمیسیون قیمت‌گذاری سازمان غذا و دارو، پاسخ مسئولانه‌ای ازسوی مدیران دارویی کشور به نیاز بیماران برای دریافت رایگان داروی با کیفیت داده نشده بود. با این وجود سازمان تأمین اجتماعی تنها به دلیل حمایت از منافع شرکت‌های وابسته و افراد ذینفع، پرداختی بیمار را افزایش داد. عضو هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران تأکید کرد: «درشرایط فعلی هر بیمار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی برای دریافت داروی دسفرال باید مبلغ ۸۰۰۰ریال بابت هر ویال بپردازد که این رقم برای بیشتر خانواده‌ها دشوار است.»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *