پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | نماینده سمن‌ها در اتاق فکر شورای ساماندهی کودکان کار و خیابان مطرح کرد: سکوت صداو سیما نسبت به حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان

نماینده سمن‌ها در اتاق فکر شورای ساماندهی کودکان کار و خیابان مطرح کرد: سکوت صداو سیما نسبت به حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان





۲۴ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۰۷

نماینده سمن‌ها در اتاق فکر شورای ساماندهی کودکان کار و خیابان مطرح کرد:
سکوت صداو سیما نسبت به حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان

محمد لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت آئین‌نامه حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان گفت: این آئین‌نامه به سازمان‌هایی که برایشان وظایفی در نظر گرفته شده است، ابلاغ شد که برخی از آنها با این آئین‌نامه موافق، برخی مخالف و برخی نیز در این زمینه سکوت اختیار کردند. وی ادامه داد: از میان گروه‌های موافق می‌توان به سازمان هلال‌احمر و مرجع ملی حقوق کودک و از میان معترضان به آئین‌نامه که ترجیح دادند در خصوص آن به گفت‌وگو بپردازند؛ می‌توان به وزارت کشور، وزارت دادگستری، وزارت آموزش و پرورش و شهرداری اشاره کرد. همچنین سازمان‌ صدا و سیما در این خصوص سکوت اختیار کرده و پاسخی به ما ندادند. لطفی خاطرنشان کرد: با شهرداری و آموزش و پرورش جلساتی گذاشته شد و خوشبختانه به توافق‌هایی رسیدیم که توافق حاصل‌شده با شهرداری نهایی شد، اما با آموزش و پرورش در خصوص یک بند که مربوط به تحصیل رایگان همه کودکان بود به توافق نرسیدیم، البته درباره سایر وظایف توافق شد.
صداو سیما پاسخی نداده است
وی با بیان اینکه صداو سیما هنوز به مساله ورود نکرده است که امیدواریم هرچه زودتر در این زمینه اقدام کند، افزود: صدا وسیما نهادی بسیار موثر در زمینه کودکان و به‌ویژه کودکان کار و خیابان است، در حالی که هنوز مشاهده می‌کنیم، سریال‌هایی ساخته می‌شود که آسیب را به عنوان علت نمایش می‌دهند و به جای اینکه در مقابل به کار گرفته‌شدن کودکان به دلیل فقر واکنش نشان دهند، بیشتر به عنوان متهم به آنان نگاه می‌شود به‌طوری که گویا این کودکان جزو باندهایی خلافکار هستند.
نماینده سمن‌ها تصریح کرد: به شدت نیازمند آن هستیم که در خصوص توسعه حقوق کودک و پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک توسط صدا وسیما فرهنگ‌سازی شود و امیدواریم که نماینده این سازمان موافقت خود را با آئین‌نامه حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان اعلام کند.
لطفی با تاکید براینکه شهرداری و آموزش وپرورش در نهایت با این آئین‌نامه موافقت کرده‌اند، اما شروطی را در خصوص برخی موارد گذاشته‌اند، اظهار کرد: به عنوان مثال از شهرداری خواسته بودیم، بیلبوردهایی را در سطح شهر در اختیار سازمان بهزیستی وسمن‌ها قرار دهند تا بتوانیم از آنها برای تبلیغ حقوق کودکان استفاده کنیم، اما شهرداری اعلام کرد که در این زمینه کارشناس شهرداری نیز باید اعلام نظر کند که بخشی از این شرط قابل قبول و بخشی دیگر سخت‌گیرانه بود.
وی درباره ایرادات مطرح شده از سوی آموزش و پروش گفت: این ایراد در خصوص پذیرش کودکان کار و خیابان در مدارس بود. به عبارت دیگر نظر آموزش و پرورش بر آن بود که کودکان آسیب‌دیده نباید وارد مدارس شوند، زیرا ممکن است؛ این کودکان به دلیل تجربیات خود به سایر کودکان آسیب‌ بزنند، اما استدلال ما آن است که اگر کودکان را از چرخه طبیعی رشد و مدارس عمومی جدا و مدرسه‌ای خاص کودکان کار و خیابان تاسیس کنید، این اقدام نوعی برچسب‌زنی بر این کودکان است.
لطفی با اشاره به اینکه در نظام آموزشی مدرن این مساله موضوعی مردود است، بیان کرد: امروز کودکان استثنایی را به مدارس عادی می‌آورند، آن وقت آموزش و پرورش می‌خواهد کودکان عادی را که در روند اقتصادی و اجتماعی نادرستی قرار گرفته‌اند، دچار برچسب‌زنی دائمی کند. بدان معنا که با انجام چنین اقدامی آسیب را در این کودکان جاودانه کرده و نخواهیم گذاشت که آنان به چرخه عادی زندگی بازگردند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *