سایت خبری پیام ما آنلاین | تیتر

تیتر





۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۲۱:۳۱

ایلان ماسک به ساخت هواپیماهای الکتریکی می‌اندیشد
خودروهای الکتریکی تسلا به حدی موفق بوده‌اند که ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل نابغه‌ی این شرکت به این فکر افتاده تا شانس خود را در ساخت هواپیماهای الکتریکی هم امتحان کند. ایلان ماسک، مدیر عامل و بنیان‌گذار تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس این هفته در جریان مسابقات هایپرلوپ، درباره‌ی برنامه‌های خود برای گسترش حمل و نقل الکتریکی به مسیرهای هوایی توضیحاتی داد.ماسک در این‌باره گفت:
«مدتی است که جت‌های الکتریکی عمودپرواز (VTOL) فکر من را به خود مشغول کرده‌اند. در این زمینه ایده‌هایی دارم که فکر می‌کنم عملی باشند. بسیار علاقه ‌دارم که در این باره کاری انجام دهم.»این اولین باری نیست که ماسک به هواپیماهای الکتریکی اشاره می‌کند. او در سال ۲۰۰۹ هم به این موضوع اشاره کرده بود، اما صحبت‌های جدید ماسک نشان از جدی‌تر شدن طرح‌های او دارند.انجام سفرهای هوایی با استفاده از انرژی الکتریکی ایده‌ی جدیدی نیست. هواپیماهای مسافربری الکتریکی اولین بار در دهه‌ی هفتاد میلادی معرفی شدند، اما نتوانستند موفقیتی کسب کنند. دلیل اصلی اینکه هواپیماهای الکتریکی تا به حال نتوانسته‌اند موفق ظاهر شوند، موانع و محدودیت‌های پیش روی تکنولوژی باتری بوده است. سوخت جت بسیار ارزان‌تر از باتری است؛ مخصوصاً باتری‌های سبکی که برای مسافرت‌های هوایی نیاز است.همین حالا هم هواپیماهایی مانند بویینگ 787 و ایرباس A350 وجود دارند که انرژی بسیاری از سیستم‌های خود مانند نرم‌افزار پرواز، فلاپ‌ها و اسپویلرها را از باتری تامین می‌کنند، اما منظور ماسک از هواپیمای الکتریکی، هواپیمای تمام الکتریکی است.گرچه ایده‌ی هواپیماهای الکتریکی مدت زیادی است که فکر طراحان و مهندسان را به خود مشغول کرده است، اما اگر قرار باشد کسی آن را به واقعیت تبدیل کند، آن شخص به احتمال زیاد ایلان ماسک خواهد بود. وقتی کارخانه‌ی تولید باتری تسلا (معروف به گیگافکتوری) کامل شود، باتری‌های لیتیومی پرظرفیت و ارزان قیمتی تولید خواهد کرد که بعضی از انواع آن‌ها ممکن است برای ساخت هواپیماهای الکتریکی استفاده شوند.

سیاست دولت دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمود واعظی اعلام کرده است که سیاست دولت تدبیر و امید دسترسی آزاد مردم به اطلاعات بوده و حتی آیین‌ نامه‌ای نیز در این زمینه در دولت نیز به تصویب رسیده است.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که جمعه شب در اصفهان به سر می‌برد بیان کرد که سیاست دولت دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است. او افزود: اگر شبکه اجتماعی، قوانین کشور را محترم می شمارد و از طریق آن اطلاع رسانی می شود، دلیل بر قطع کردن آن نیست .او همچنین فعالیت شبکه‌های اجتماعی در چهار چوب قانون را بلامانع دانسته و افزود:ترجیح این است که مردم از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده کنند که میزبان آن داخل کشور است. توسعه بومی زمانی اتفاق می افتد که تحقیق و پژوهش توسط فرزندان همین کشور انجام شود .وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آیین نامه های مختلف برای حمایت از شرکت های دانش بنیان افزود :یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در این وزارتخانه به صورت وام وجوه اداره شده ارزان برای شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات در نظر گرفته شده است. وی خاطرنشان کرد: مبلغی بیش از این رقم نیز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش بینی شده است. واعظی با تاکید بر حمایت از نیروهای مستعد و دانشگاهی برای تبدیل ایده های آنها به محصول صادراتی تصریح کرد: امروز که تحریم ها برداشته شده و شرکت های خارجی نیز برای همکاری با ایران تمایل زیادی از خود نشان می دهند باید مراقب باشیم تا به شرکت های دانش بنیان و بخش تحقیق و توسعه کشورمان لطمه ای وارد نشود. وی همچنین با اشاره به ایجاد زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات در دو سال و نیم گذشته گفت: سیاست ما در این زمینه افزایش پهنای باند داخلی است. محمود واعظی همچنین گفت: در ابتدای دولت یازدهم پهنای باند در داخل ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیه بود که فردا یکشنبه در مراسمی آن را به چهار هزار گیگابیت بر ثانیه افزایش می‌دهیم. واعظی هدف از راه اندازی این شبکه را رفع نیازمندی های داخل با سرعت بالا عنوان و افزود: راه اندازی این شبکه به این معنا نیست که مردم نتوانند به آنچه که خارج از این شبکه است یعنی به شبکه اینترنت بین المللی دسترسی داشته باشند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *