سایت خبری پیام ما آنلاین | مسأله این است، جوان بودن یا نبودن

مسأله این است، جوان بودن یا نبودن





۱۶ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۱۲

مسأله این است، جوان بودن یا نبودن

شرط سنی برای احراز برخی مسوولیت ها امری بدیهی است. اما گاهی اوقات این شرط سنی به عنوان ابزاری سیاسی برای خارج کردن رقیب از عرصه رقابت به کار گرفته می شود. انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 را همه به یاد دارند. هاشمی رفسنجانی به عنوان کاندیدا وارد شد و در دقایق پایانی برای رقابت نام نویسی کرد. اقبال عمومی به هاشمی رفسنجانی به خاطر نارضایتی مردم از رییس دولت اصولگرای نهم و دهم بسیار بالا بود و انتظار می رفت که درصد بالایی از آرا به هاشمی رفسنجانی اختصاص یابد. اما در کمال ناباوری نام وی در بین لیست تایید صلاحیت شده ها نبود. از چند روز قبل از اعلام احراز صلاحیت ها در برخی رسانه های گروهی سخن از این بود که افراد مسن برای احراز پست ریاست جمهوری مناسب نیستند. لاجرم همه ذهن ها معطوف به هاشمی رفسنجانی می شد. هاشمی ردصلاحیت شد در حالی که محمد غرضی 72 ساله تایید صلاحیت شد. اما اسفندماه امسال هم ایرانیان در انتظار انتخاباتی دیگر هستند. انتخابات مجلس خبرگان رهبری با ثبت نام کاندیداها کلید خورد. یکی از چهره های نامداری که خود را برای ورود به مجلس خبرگان آماده کرده بود سید حسن خمینی بود. حملاتی از سوی افراد تندرو از تریبون های مختلف علیه سیدحسن خمینی از ماه ها قبل شروع شده بود.
سرانجام سید حسن خمینی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد. اما این روزها استدلال هایی از سنخ شرط سنی رواج پیدا کرده است. آیت الله محمد یزدی رییس مجلس خبرگان رهبری گفته است:«اعضای خبرگان باید خودشان فی الجمله مجتهد باشند تا بتوانند در موقع لزوم حق و واقع را به منصه ظهور برسانند.»
وی در ادامه می گوید:«مجلس خبرگان جای جوانگرایی، سیاسی کاری و جناح بازی و مجلس پیرمردهایی که نمی توانند کاری بکنند نیست.»
سید احمد خاتمی یکی دیگر از اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز در اظهار نظری مشابه می گوید:«شأن مجلس خبرگان اقتضای آن را دارد که کسانی در این مجلس قرار بگیرند که از پختگی و نخبگی ویژه ای برخوردار باشند.» خاتمی می افزاید:«انتظار مردم از مجلس خبرگان همین است که افراد پخته و نخبه برگزیده شوند.»
این اظهارات، اذهان عمومی را مستقیماً متوجه سیدحسن خمینی می کند. اما در ادوار مختلف مجلس افراد زیادی با سن کنونی سید حسن خمینی به عنوان نماینده مجلس خبرگان رهبری انجام وظیفه کرده اند. از جمله در اولین دوره مجلس خبرگان رهبری افرادی هم چون؛ آیت الله خامنه ای(41 ساله)، آیت الله هاشمی رفسنجانی(47 ساله) و آیات صانعی(45 ساله)، فردوسی پور(46 ساله)، علی اصغر دستغیب(37ساله) و همچنین در دومین دوره مجلس خبرگان رهبری، آقایان درّی نجف آبادی(45 ساله)، نمازی(45 ساله)، سید احمد خمینی(45 ساله)، ری شهری(44 ساله)، محسن اراکی(35 ساله)، ایمانی(43 ساله) و در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری آقایان ملک حسینی(44 ساله)، سید حاتمی(42 ساله)، بهرامی خوشکار(44 ساله)، رئیسی(46 ساله)، نمازی(31 ساله)، ابوالحسن مهدوی(44 ساله) از اعضای مجلس خبرگان رهبری بوده اند.
گفتنی است آیت الله محمد یزدی در سال 1358 در سن 47 سالگی به عنوان عضو مجلس خبرگان قانون اساسی برای تدوین قانون اساسی در این مجلس حضور داشته است.
سید احمد خاتمی نیز در سال 1377 در سن 38 سالگی به عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس خبرگان رهبری راه یافت. در حالی که سید حسن خمینی متولد 1351 می باشد و در حال حاضر 43 سال سن دارد. با توجه به این که در گذشته نیز روحانیونی در این رده سنی به مجلس خبرگان رهبری راه یافته اند، جوان بودن سید حسن خمینی نمی تواند دلیل خوبی برای عدم راه یابی وی به مجلس خبرگان باشد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *