سایت خبری پیام ما آنلاین | 12 مهرماه سالروز در گذشت احمد محمود خالق «همسایه‌ها» در جیرفت

12 مهرماه سالروز در گذشت احمد محمود خالق «همسایه‌ها» در جیرفت





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۵۸

12 مهرماه سالروز در گذشت احمد محمود
خالق «همسایه‌ها» در جیرفت

احمد اعطا ( محمود ) در چهارم دی ماه ۱۳۱۰در اهواز متولد شد. پدرش حاج محمدعلی اعطا، معماری بود با ده فرزند. وی تحصیلات ابتدایی را تا پایان دبیرستان در اهواز طی می‌کند و مشاغل مختلفی چون کارگری، آجرتراشی، بندکشی، بارنویسی کشتی و پارچه فروشی را می‌آزماید. در آغاز جوانی به فعالیت های سیاسی روی می آورد اما به سرعت زندانی می شود و پس از آزادی به دانشگاه افسری می‌رود اما فعالیت‌های سیاسی را ادامه می‌دهد و بالاخره با کودتای سال 32 بار دیگر دستگیر می شود و در زندان لشکر دو زرهی هم‌بند مرتضی کیوان ، دکتر حسین فاطمی و مبشری می‌گردد و از آنجا به پادگان شیراز و بعد زندان جهرم و لار فرستاده می‌شود و نهایتن به بندر لنگه تبعید می‌شود و دو سال را به صورت سرباز در پادگان آنجا می‌گذراند. خاطرات این دوره در رمان‌های « همسایه‌ها » و « داستان یک شهر » تاثیر فراوانی داشته است.
با پایان دوران تبعید وی به اهواز باز می‌گردد. در این زمان او ۲۷ ساله است و به علت سابقه پیشین در ادارات دولتی پذیرفته نمی‌شود. نهایتن با مسوولیت یکی از دوستان به عنوان سرپرست حوزه عمرانی لرستان استخدام می‌شود و شروع می‌کند به فعایت‌های عمرانی برای روستاهای لرستان که به‌دلیل مخالف با برداشت‌های شخصی برخی از اشخاص از حساب عمرانی و پس از جنگ و جدال فراوان برای کوتاهی دست آنها، مجبور به استعفا می‌شود و مدتی را در بیکاری می‌گذراند که مجددن همان دوست قبلی او را به عنوان کارشناس امور اجتماعی و شرکت‌های تعاونی روستایی به شرکت ایتال کنسولت معرفی می‌کند و او تا سال ۱۳۴۲در جیرفت می‌ماند.
در این دوره وی ضمن ایجاد تعاونی‌های روستایی، از طرف فرماندار از ادامه کار نهی می‌گردد و فعالیت اجتماعی وی در شرکت مذکور هم تعطیل می‌شود و مدتی به عنوان انباردار قطعات یدکی سر می‌کند و سپس استعفا می‌دهد. محمود تا سال ۱۳۴۵مشاغلی چون کامندی شهرداری اهواز، مامور خدمت در استانداری خوزستان را تجربه می‌کند و پس از آن کار در سازمان زنان ایران و مرکز آن در تهران، نویسندگی برنامه دادیویی، کارمندی شرکت خصوصی فروش هواپیماهای تک موتوره، کار در اداره رفاه و خدمات اجتماعی و قائم مقام مدیرعامل موسسه تولید و پخش پوشاک را تجربه می‌کند و در سال ۱۳۵۷خود را بازخرید می‌کند و تمام فعالیت خود را به داستان‌نویسی اختصاص می‌دهد.
احمد محمود در مهرماه ۱۳۸۱بر اثر نارسایی ریوی پس از یک دوره‌ی طولانی بیماری، در بیمارستان مهراد تهران درگذشت و در امام زاده طاهر کرج در کنار احمد شاملو به خاک سپرده شد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *