پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خارجی‌های لیگ، خریدهایی برای نیمکت ایـن دی کـارمـوهـا!

خارجی‌های لیگ، خریدهایی برای نیمکت ایـن دی کـارمـوهـا!





۶ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۳۲

خارجی‌های لیگ، خریدهایی برای نیمکت
ایـن دی کـارمـوهـا!
ایلیا اسدی

اگر بر اساس کارایی و زمان حضور در زمین با بازیکنان خارجی قرارداد امضا و به آنها پول پرداخت شود و اگر مربی که با اصرار بازیکن خارجی آورده اما بازی نمی‌دهد توبیخ شود، آن‌وقت کسی نمی‌تواند بازیکن درجه چند خارجی بیاورد و با آنها قرارداد ببندد.
همه ساله بازیکنان خارجی بسیاری به لیگ برتر پا می‌گذارند. گروهی از آنها چهره می‌شوند و می‌درخشند و درصد بسیاری شان نیز فقط روی نیمکت می‌نشینند و در پایان و با دریافت دستمزدشان از ایران می‌روند. این فصل نیز تعدادی از تیم‌های لیگ برتری چنین بازیکنانی جذب کرده‌اند. بازیکنانی که در این شش هفته کمتر به بازی گرفته شده و اغلب نیمکت نشین
بوده‌اند! مساله اصلی این است که چرا بازیکنان خارجی می‌آیند و بدون بازی حقوق آنها نیز پرداخت می‌شود؟ اگر بازیکن خارجی بیاید و همیشه روی نیمکت بنشیند اصلا چه اصراری به جذبش است؟ مهم این نیست که بازیکن از کجا به فوتبال ایران ترانسفر می‌شود. از جنگل‌های آمازون یا کوچه پس کوچه‌های آفریقا. مهم این است که مفید باشد و برای تیمش مثمر. از انتقال بازیکنان خارجی ضعیف، قطعا عده‌ای نفع می‌برند و کسی که ضرر می‌کند فوتبال ایران است و جوان‌هایی که پشت خط می‌مانند تا ثانیه‌ای بازی در لیگ برتر را تجربه کنند. همین استقلال. برای چه ریوالدو را می‌خرد و جای بازیکن جوانی چون فرشید اسماعیلی را تنگ می‌کند؟ پرویز مظلومی که اصرار دارد بازیکن خارجی جذب کند چرا بازی‌اش نمی‌دهد؟ یا ماریچ در پرسپولیس که عده‌ای معتقدند کادر فنی از آسیب دیدگی کهنه‌اش با خبر بوده و در همین شرایط او را جذب کرده است. حالا هم که مصدوم است و به جای تمرین، در خانه نشسته و بازی‌های تیمش را تماشا می‌کند. نمونه دیگر فراز کمالوند که همیشه تاکید می‌کند هدفش کمک به فوتبالیست‌های جوان آذربایجان است. چرا این مربی جوان به جای جکسون پیکسائو که یک دقیقه هم بازی‌اش نمی‌دهد و حضورش فقط هزینه می‌تراشد، یک فوتبالیست جوان کشف نمی‌کند تا حداقل او را روی نیمکت بنشاند؟ اگر بر اساس کارایی و زمان حضور در زمین با بازیکنان خارجی قرارداد امضا شده و به آنها پول پرداخت شود و اگر مربی که با اصرار بازیکن خارجی آورده اما بازی نمی‌دهد توبیخ شود، آن‌وقت کسی نمی‌تواند بازیکن درجه چند خارجی بیاورد و با آنها قرارداد ببندد. مرور کارنامه خارجی‌های لیگ در این شش هفته در نوع خود جالب ست. از این نظر که تعداد دی کارموها آنقدرها که فکر می‌کردیم کم نیست!
کرار جاسم (استقلال)
کرار در استقلال فقط سه بازی انجام داده و به دلیل محرومیت و موارد انضباطی در نیمی از بازی‌ها غیبت داشته. کرار جاسم که با قراردادی یک میلیارد و 200 میلیونی پیراهن استقلال را بر تن کرده یکی از خارجی‌هایی است که فعلا موفقیتی کسب نکرده است.
جکسون پیکسائو (گسترش فولاد)
بازیکنی که با 258 میلیون جذب گسترش فولاد شد تا یکی از بازیکنان کلیدی این تیم باشد. جالب اینکه کمالوند در این شش هفته حتی یک دقیقه هم از این برزیلی استفاده نکرده. اگر قرار بود جکسون روی نیمکت بنشیند اصلا چرا جذب گسترش فولاد شد؟
جیمی داسیلوا (سیاه جامگان)
هافبک برزیلی که فصل قبل در دسته دوم امارات بازی می‌کرد این فصل با رقمی در حدود 450 میلیون تومان به مشهد رفته تا برای سیاه جامگان بازی کند. نکته جالب اینکه او در شش هفته فقط 25 دقیقه به میدان رفته و تاثیری آنچنانی از خود بر جا نگذاشته است!
ریوالدو باربوسا (استقلال)
انتقال ریوالدو به استقلال همچنان یکی از ابهام‌های بزرگ این باشگاه است. ریوالدو قراردادی 850 میلیونی با استقلال امضا و بخشی از آن را نیز دریافت کرده. او در شش هفته تنها 81 دقیقه بازی کرده و نمایش دلچسبی نیز ارائه نداده است.
ادواردو سوارز فریرا (استقلال خوزستان)
مهاجم 32 ساله و برزیلی استقلال خوزستان فقط یک بار برای این تیم به میدان رفته و 15 دقیقه در زمین حاضر بوده است. استقلال خوزستان برای این بازیکن نیمکت نشین 450 میلیون هزینه کرده. پولی که قرار است برای نیمکت نشینی به این بازیکن پرداخت شود!
جری بنگستون (پرسپولیس)
مهاجم هندوراسی که قرار بود فرشته نجات پرسپولیس در خط حمله شود، تاکنون فقط در دو بازی به میدان رفته و روی هم 30 دقیقه در زمین حاضر بوده است. بنگستون گلی به ثمر نرسانده و درخشان هم ظاهر نشده. آیا نیازی بود او با 594 میلیون پرسپولیسی شود؟
لوییس فرناندو (استقلال اهواز)
دروازه‌بانی که مدت‌هاست در فوتبال ایران حضور دارد این فصل به استقلال اهواز رفته تا یکی از دروازه‌بان‌های این تیم باشد. فرناندو تاکنون و در هر شش بازی ذخیره پرویز کرمی بوده. برای این دروازه‌بان نیمکت نشین، استقلال اهواز 165 میلیون هزینه کرده است.
ولید اسماعیل (ذوب‌آهن)
دفاع چپی که در تیم ملی لبنان یک بازیکن اصلی است در ذوب‌آهن کمتر به بازی گرفته می‌شود. درست برعکس هموطنش علی حمام. یحیی از ولید اسماعیل فقط 60 دقیقه در یک بازی استفاده کرده است. ذوب‌آهن برای این مدافع چپ، 642 میلیون هزینه کرده است.
لوکا ماریچ (پرسپولیس)
در سه بازی و روی هم 270 دقیقه برای پرسپولیس بازی کرده و عملکرد قابل قبولی ارائه نداده است. ماریچ که این روزها آسیب دیده و دور از بازی است، 715 میلیون هزینه روی دست پرسپولیس گذاشته. بازیکنی که می‌گویند از یک مصدومیت کهنه رنج می‌برد و به همین دلیل هم این روزها از ترکیب پرسپولیس دور است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *