پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ارتقای توان نیروگاه‌ها با هدف تابستان بدون خاموشی

در نشست تخصصی مديران صنعت برق كشور مطرح شد:

ارتقای توان نیروگاه‌ها با هدف تابستان بدون خاموشی

بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نياز مصرف برق در تابستان امسال به 70 هزار مگاوات خواهد رسيد كه اين ميزان نسبت به پيک سال گذشته 4.46 درصد رشد نشان می‌دهد.





ارتقای توان نیروگاه‌ها با هدف تابستان بدون خاموشی

۲۳ فروردین ۱۴۰۱، ۰:۰۰

خاموشی‌های گسترده آن هم در فصل تابستان که گرما بسیاری را به بی قرار و به وسایل سرمایشی وابسته می‌کند، موضوعی است که مدیران و مسئولان هر ساله در ابتدای فصل بهار به آن پرداخته و درباره برنامه هایشان برای رفع این معضل و یا دلایل اجباری بودن آن سخن می گویند. در نشست تخصصی مدیران صنعت برق کشور که روز گذشته 22 فروردین در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد «همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو و «آرش کردی» مدیرعامل توانیر درباره عبور موفق از تابستان سال جاری، برنامه عملیاتی برای جبران ناترازی تولید و مصرف برق و برنامه‌های مدیریت مصرف و تقاضا سخن گفتند.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در این نشست با اشاره به برنامه های صنعت برق برای عبور موفق از تابستان سال جاری، از اجرای 75 درصدی برنامه ارتقای توان نیروگاه های کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری توانیر، «همایون حائری» در همین رابطه به زمستان سال گذشته که زمستان بدون خاموشی بود اشاره و اظهار کرد: سال گذشته با انجام برنامه ریزی مناسب، هماهنگی و همکاری خوبی با وزارتخانه های نفت و صمت صورت گرفت و توانستیم از زمستان بدون خاموشی عبور کنیم که اقدامی بزرگی بود.
او با بیان اینکه برنامه ریزی برای تابستان 1401 از سال گذشته آغاز شده، از تدوین 100 برنامه با دستور وزیر نیرو برای آمادگی و عبور موفق از تابستان سال جاری خبر داد.
حایری اضافه کرد: این 100 برنامه شامل 38 برنامه مربوط به تولید برق و واحدهای نیروگاهی، 31 برنامه مدیریت مصرف و تقاضای موثر، 16 برنامه برای آمادگی مطلوب شبکه برق و 15 برنامه نیز برای مدیریت هماهنگی با استان ها است.
او با بیان اینکه 6 هزار مگاوات تابستان امسال به مدار خواهد آمد، گفت: از این رقم حدود 4500 مگاوات از بخش نیروگاه‌های حرارتی، 500 مگاوات مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حدود 1113 مگاوات نیز با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان ارتقا داده شده و به مدار خواهد آمد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حدود 75 درصد برنامه ارتقای توان نیروگاه‌ها انجام شده و براساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان اردیبهشت‌ماه به طور کامل انجام می‌شود.
او در ادامه با اشاره به برنامه‌های صنعت برق برای تابستان سال جاری، افزود: بازسازی کامل واحدهای حادثه دیده و رفع کاهش تولید، استفاده از تمامی ظرفیت مولدهای کوچک و بزرگ خارج از وزارت نیرو، مجهز کردن کلیه مصارف دیماندی و همچنین مشترکان خانگی پرمصرف به کنتورهای هوشمند، نصب تجهیزات LOT جهت کنترل از راه دور مصارف ادارات و نهادهای عمومی پر مصرف، تعدیل روشنایی بزرگراه ها و جایگزینی لامپ‌های LED برای روشنایی معابر و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز از جمله 100 برنامه ای است که در سال جاری انجام می‌شود.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو خطاب به مدیران صنعت برق در استان ها، گفت: فرمانده شبکه، دیسپاچینگ ملی است. دستور دیسپاچینگ ملی از لحاظ بهره برداری بالاتر از سایر دستورات است.حایری همچنین با اشاره به هماهنگی با استان‌ها و مسئولان استانی، از برنامه‌ریزی برای اطلاع رسانی مستمر، آموزش و آگاه‌سازی مشترکان و مبادله تفاهم نامه‌های مدیریت مصرف با صنایع کشاورزی، ادارات و بخش تجاری به میزان 400 مگاوات خبر داد.
او در پایان خطاب به مدیران صنعت برق در استان ها، بر ضرورت آمادگی گروه‌های واکنش سریع در بخش تولید، انتقال و توزیع تاکید کرد.
مدیرعامل توانیر در خصوص وضعیت مصرف برق در تابستان امسال گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز مصرف برق در تابستان امسال به 70 هزار مگاوات خواهد رسید که این میزان نسبت به پیک سال گذشته 4.46 درصد رشد نشان می‌دهد.
تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم
“آرش کردی” نیز در این نشست با اشاره به روند رشد نیاز مصرف برق در تابستان‌های چندسال گذشته افزود: در حالی که نیاز مصرف برق در سال 1398 به 60 هزار و 825 مگاوات رسیده بود، این میزان در سال 1399 با رشدی نزدیک به 5 درصد به 63 هزار و 854 مگاوات و در سال 1400 به 67 هزار و 12 مگاوات افزایش یافت.
کردی همچنین با اشاره به رشد نیاز مصرف برق در سال جاری اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز مصرف برق در تابستان امسال به 70 هزار مگاوات افزایش خواهد یافت که این میزان نسبت به پیک سال گذشته 4.46 درصد رشد نشان می دهد.
او همچنین به تراز منفی 15 هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق در تابستان سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: اگرچه تراز منفی تولید و مصرف امسال با تلاش‌های صورت گرفته به 10 هزار و 500 مگاوات کاهش یافته است، اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
کردی همچنین از برنامه‌ریزی برای افزایش واردات برق، استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی به صورت مطلوب، بهره گیری از نیروگاه های تجدیدپذیر و مدیریت مصرف به عنوان عواملی که در کنار نیروگاه‌های حرارتی به کمک صنعت برق خواهند آمد، یاد کرد و افزود: امسال نقش مدیریت مصرف بازهم پررنگ خواهد بود به طوری که رقمی در حدود 10 هزار و 700 مگاوات برای مدیریت مصرف استخراج شده که این میزان با مطالعه پتانسیل های موجود انجام شده است.
مدیرعامل توانیر از تدوین یکصد برنامه عملیاتی برای جبران ناترازی تولید و مصرف برق خبر داد و یادآور شد: این برنامه ها در چهار محور شامل برنامه ریزی و اقدامات تامین برق، مدیریت مصرف و تقاضا، آمادگی شبکه سراسری برق و برنامه ریزی و مدیریت، تدوین و ابلاغ شده است.
کردی در خصوص برنامه های مدیریت مصرف و تقاضا گفت: در این خصوص نسبت به مدیریت برق صنایع با همکاری وزارت صمت، تعدیل روشنایی معابر و جمع‌آوری رمز ارزها، کاهش 50 درصدی مصرف برق ادارات و نصب کنتورهای هوشمند اقدام های لازم انجام شده و تا تکمیل و اجرای دقیق آن پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت.
او همچنین از مدیریت چاه های کشاورزی، استفاده از مولدهای برق صنایع و اقدامات فرهنگی و اطلاع‌رسانی به عنوان دیگر اقداماتی یاد کرد که در راستای مدیریت مصرف و تقاضا انجام شده است.
کردی در زمینه مدیریت مصرف برق صنایع و شهرک های صنعتی نیز اظهار داشت: در خصوص شهرک های صنعتی برای رویت پذیری و کنترل پذیری صد درصدی بار شهرک‌های صنعتی، تنظیم تفاهم نامه های شرکت های توزیع نیروی برق با شهرک های صنعتی، الزام به استفاده حداکثری از مولدهای اضطراری در اختیار صنایع و رویت پذیری و کنترل پذیری صد در صدی بارهای پراکنده صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی برنامه ریزی شده است.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: تاکنون با بیش از 478 هزار مشترک دیماندی صنعتی به منظور همکاری در برنامه های پیک بار تفاهم نامه منعقد شده است.
کردی همچنین ضمن درخواست از همه بخش‌های دولت برای همکاری با صنعت برق در مدیریت مصرف تابستان امسال، از شرکت های برق سراسر کشور نیز خواست تا نسبت به وصول مطالبات خود به طور جدی اقدام کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر