پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | منتظر معجزه برای طول عمر باتری پوشیدنی نباشید

منتظر معجزه برای طول عمر باتری پوشیدنی نباشید





۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷

منتظر معجزه برای طول عمر باتری پوشیدنی نباشید
طول عمر باتری، پاشنه‌ی آشیل پوشیدنی‌ها است. کمپانی‌های مختلف در تلاش هستند تا طول عمر باتری این گجت‌ها را افزایش دهند؛ اما شواهد نشان می‌دهند که نباید منتظر معجزه باشیم و قرار نیست به این زودی‌ها طول عمر باتری گجت‌ها افزایش یابد.اگر اخبار نمایشگاه CES را دنبال کرده باشید متوجه شده‌اید که در CES 2016 چندین گجت پوشیدنی جدید از ساعت‌های هوشمند تا دستبندهای سلامت معرفی شد. اما آنچه بین گجت‌های پوشیدنی امسال و سال گذشته مشترک است، همان مشکل طول عمر کم باتری است.گجت‌های پوشیدنی روز به روز خواستنی‌تر می‌شوند؛ اما همچنان نقطه‌‌ی تاریک در این محصولات، طول عمر باتری است. کمتر کسی عادت دارد که ساعت خود را هر روز یا هر دو روز یک بار شارژ کند. تغییر عادت بین کاربران نیز کار آسانی نیست. سال‌ها است عادت کرده‌ایم که هر یکی دو سال یک بار باتری ساعت مچی خود را تعویض کنیم؛ اما اگر بخواهیم ساعت هوشمند داشته باشیم باید به شارژ کوتاه مدت این ابزارها نیز عادت کنیم. هرچند باتری تنها مشکل پوشیدنی‌ها نیست و پردازنده‌ی ضعیف، موجب اجرای کند اپلیکیشن‌ها شده و از طرفی تنوع اپلیکیشن‌ها نیز چندان زیاد نیست؛ اما هیچ‌کدام از این‌ها به اندازه‌ی طول عمر باتری آزاردهنده نخواهد بود.بسیاری چشم امیدشان به کمپانی‌های مختلف است تا بتوانند طول عمر باتری گجت‌های پوشیدنی را افزایش دهند؛ اما آنچه در CES امسال متوجه‌ی شدیم آن است که قرار نیست به این زودی‌ها طول عمر باتری گجت‌های پوشیدنی دستخوش تغییرات جدی شود. فیت‌بیت یکی از رهبران دستبندهای سلامت دنیا از Blaze با صفحه‌نمایش بسیار خوب و طول عمر باتری ۵ روزه رونمایی کرد و کاسیو نیز ساعت هوشمند اندرویدی خود را ماه گذشته معرفی کرد که طول عمر باتری یک ماهه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اما فیت‌بیت برای طول عمر ۵ روزه مجبور به حذف GPS داخلی شده است که برای ابزارهای پوشیدنی قابلیتی جذاب و ضروری به نظر می‌رسد. ساعت هوشمند کاسیو نیز اگر قرار باشد به عنوان یک ساعت هوشمند استفاده شود، تنها یک روز دوام می‌آورد.
موتو ۳۶۰ جدید که دارای GPS داخلی است از صفحه‌نمایش هیبریدی بهره می‌برد تا طول عمر باتری در آن بیشتر شود؛ با این حال باز هم بیش از یک روز پر استفاده را دوام نمی‌آورد.
تا زمانی که فناوری باتری‌ها دستخوش تحول نشود نمی‌توان انتظار افزایش طول عمر باتری را داشته باشیم؛ چرا که ابعاد پوشیدنی‌ها کوچک است و نمی‌توان در آن‌ها باتری بزرگتری جا داد. چشم امید تولیدکنندگان نیز به پیشرفت در پردازنده‌ها و بهینه‌سازی نرم‌افزار است تا بتواند طول عمر باتری را افزایش دهند.
مدیرعامل فیت‌بیت در گفتگویی با ورج گفته است که طول عمر باتری سخت‌ترین بخش تکنولوژی برای ارتقاء است. وی معتقد است که هر سال باتری‌های لیتوم یونی کمی بهتر از قبل می‌شوند؛ اما حقیقت آن است که نمی‌توان انتظار یک گام بزرگ در پیشرفت علم شیمی در باتری‌ها و تکنولوژی‌های پیرامون آن‌ها را داشته باشیم. وی می گوید هر سال پردازنده‌ها قوی‌تر و بهینه‌تر می‌شوند و مصرف انرژی کمتری طلب می‌کنند. مصرف انرژی سنسورها نیز کمتر می‌شود و همه‌ی اینها در کنار بهینه‌سازی در نرم‌افزارها موجب طول عمر بیشتر باتری می‌شود.
مشکل بر سر محدودیت علم شیمی نیست، هزینه‌ی باتری‌های مدرن زیاد است
اندریو چنگ – بنیان گذار لامو بادی تک که در دپارتمان انرژی آمریکا مشغول به کار است می‌گوید که خلاقیت‌های بسیاری را در زمینه‌ی طول عمر باتری شاهد بوده است؛ اما مشکل اصلی در رایج شدن این فناوری‌ها، قیمت بالای آن‌ها است، نه علم شیمی. برخی از باتری‌ها بسیار باریک و کوچک هستند و خیلی سخت شارژ خود را از دست می‌دهند، اما به دلیل قیمت بالای این فناوری‌ها امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد.
مدیرعامل فیت‌بیت که از افزایش ظرفیت باتری‌ها ناامید شده است می‌گوید آن‌ها در تلاش هستند تا طول عمر باتری گجت‌های پوشیدنی خود را به ۱۰ روز برساند و برای رسیدن به این مهم، به بهینه‌سازی تراشه‌ها فکر می‌کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *