پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پرویز کردوانی در خانه ابدی آرام گرفت

پرویز کردوانی در خانه ابدی آرام گرفت





۳۰ مرداد ۱۴۰۰، ۲۲:۱۶

پیکر پرویز کردوانی، چهره ماندگار و بنیان‌گذار و رئیس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران در روز جمعه در قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) تهران تشییع و به خاک سپرده شد.
در مراسم تشییع و خاکسپاری او که روز چهارشنبه در 90 سالگی درگذشت، فریده گلبو، همسر مرحوم کردوانی گفت: اگر تمام صحبت‌هایی او از ۴۰ تا ۵۰ سال پیش درباره محیط زیست و مناطق کویری کشور اجرا می‌شد شاید الان وضعیت بهتری در محیط زیست داشتیم و وضعیت خوزستان این گونه نبود. او ۴۰ سال پیش در بخش‌هایی از کتاب‌های خود به غارت آب اشاره کرده است.
به گزارش ایرنا، گلبو که خود نویسنده ۲۲ کتاب است، افزود: دستاوردهای مرحوم کردوانی درباره کویر و جغرافیا بسیار زیاد است و قابل بیان در چند سطر نیست. او کتاب‌های بسیاری تالیف کرده و دانشجویان بسیار زیادی تربیت کرده است. دریغ و افسوس که عمر همین است و هیچ کسی به این دنیا نمی‌آید که ماندگار باشد، نه چنگیز به آب حیات رسید و نه اسکندر. به ناچار باید به مرگ تسلیم شد.
پرویز کردوانی به «پدر علم کویرشناسی ایران» شهرت داشت. او در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در همین شهر گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد.
در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت. او سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.
او مدیریت دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در سال‌های ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیان‌گذار و رئیس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.
زنده‌یاد کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر‌شناسی و مقابله با خشکسالی داشت. او استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب کرد.
عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات عمر گران‌بهای او بود. مجسمه او در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی‌دریغ اوست.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *