پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | عنوان مطلببی مهری به محیط زیست

عنوان مطلببی مهری به محیط زیست





۶ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۵۹

بی مهری به محیط زیست 

جایگاه ایران در حفظ محیط زیست نگران‌کننده است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در بحث تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین اغلب کشورهای جهان برنامه‌های دارند و در جهت کاهش اثرات حرکت می‌کنند اما ما همچنان بر اجرای اقدامات نا کارآمد و کوتاه‌مدت پافشاری می‌کنیم؛ کم‌لطفی و بی‌مهری به محیط زیست فقط در بین مردم یا دولت نیست بلکه در لابه لای متون قانونی که در مجالس قبلی تصویب شده نیز فراوان مشهود است.

به گزارش  خبرگزاری خانه ملت، طیبه سیاوشی شاه عنایتی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در  نطق میان دستور با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت، گفت: تشکر و تقدیر از دستگاه دیپلماسی به ویژه دکتر ظریف که علیرغم تحریم آمریکا، ملاقات‌ها و دیدارهای موثر و فشرده‌ای را طی روزهای گذشته داشته که این امر حاکی از آن است که نفوذ کدام و توان چانه‌زنی و حضور ایران در عرصه دیپلماسی همچنان قدرتمند است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، افزود: بدیهی است مذاکرات برمبنای منافع ملی و با تائید مقامات عالیه نظام انجام شده بنابراین دوستان در داخل کشور، هنگام اظهارنظر به این موارد توجه نمایند که جهت حفظ انسجام ملی و انعکاس در صحنه بین المللی ضروری است.

وی در مورد سیاست خارجی و داخلی و مسائل تهران ادامه داد: امروز سرمایه‌های ملی (عرصه های مناطق حفاظت شده و منابع طبیعی) وضعیت بحرانی و نگران کننده‌ای را پشت سر می‌گذارند علیرغم وجود قوانین مصوب، برنامه های توسعه و سند چشم انداز نه تنها قوانین به درستی اجرا نمی شوند بلکه در موارد بسیاری دور زده می شوند نظارت بر اجرای قوانین، ارزیابی و کنترل ضعیف است.

در بسیاری از موارد صاحبان قدرت از مشکلات اقتصادی سوء‌استفاده می‌کنند

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم با انتقاد از اینکه در بسیاری از موارد صاحبان قدرت از مشکلات اقتصادی موجود سوء‌استفاده می‌کنند، تصریح کرد: با هزینه از منابع طبیعی به بهانه ایجاد اشتغال، معدن کاوی، گردشگری و جاده سازی به اهداف اقتصادی دست می یابند که فسادهای مالی کنونی در برابر آن رنگ می‌بازد.

سیاوشی ‌شاه ‌عنایتی گفت: آیا در بحث جنگل ها و مراتع حفظ خاک و مقابله با زمین خواری قانون کم داریم نیاز به اصلاح قانون هست؟ چرا اقدامات موثری صورت نمی گیرد ؟ چرا رتبه کشور در حفظ محیط زیست، فرسایش خاک‌، بحران آب تا این حد نگران کننده است؟

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: در بحث تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین که اغلب کشورهای جهان برنامه‌های اقدام دارند و در جهت کاهش اثرات حرکت می‌کنند ما همچنان بر اجرای اقدامات نا کارآمد و کوتاه‌مدت پافشاری می‌کنیم؛ کم‌لطفی و بی‌مهری به محیط زیست فقط در بین مردم یا دولت نیست بلکه در لابه لای متون قانونی که در مجالس قبلی تصویب شده نیز فراوان مشهود است.

عضو فراکسیون زنان مجلس یادآور شد: قانون معادن سال ۹۰ و ۹۲ خصوصا مواد ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ماده ۲۴ مکرر به عنوان رفع اختلاف عملا بخش حاکمیتی در عرصه محیط زیست را در مقابل یک بخش دیگر اقتصادی یعنی معدن و وزارت صمت خلع سلاح می کند و حاصل آن کوه های نیم خورده، رودخانه های بستر از کف داده، جنگل‌هایی که این بار میزبان مهمان ناخوانده معدن شده و یا شهرها و روستاهایی که آلودگی حاصل از معدن سلامت شان را به یغما برد.عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کافی است سری به جاده هراز، جاده خطیرکوه مازندران، رودخانه‌های سبز گیلان، کوهشاه کرمان، کرکس اصفهان، منطقه انگوران زنجان و حت حتى قامت بلند دماوند و هزاران نقطه دیگر زخم خورده میهن و طبیعت از تیغ معدن بزنید و پای درد مردم از همجواری معدن بنشینید؛ وضعیت محیط زیست و منابع طبیعی کشور در سراشیبی است و این سیاه نمایی نیست خطری که مرتب از طرف کارشناسان هشدار داده می شود. اقدامات اساسی باید صورت گیرد و مجلس باید در این زمینه پیشقدم شود.

انتقاد نماینده قائم شهر از عملکرد رئیس سازمان 

محیط زیست 

نماینده مردم قائمشهر از عملکرد رئیس سازمان محیط زیست کشور انتقاد کرد. عبدالله رضیان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: کلانتری، رئیس محیط زیست کشور که 40 سال سابقه مدیریت در کشور را دارد متاسفانه استاد فرافکنی شده و در جمع NGO های اردبیل، نمایندگان کشور را تخریب کرده و بر خلاف محیط زیست بر طبل انتقال آب خزر می کوبد.نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس تاکید کرد: در واقع محیط زیست به محیط ایست تبدیل شده است. به نظر می رسد پسرفت ناشی از این رفتارهاست و چنین مسئولانی ول کن مردم و مملکت هم نیستند.وی در تذکری خطاب به وزیر صمت بیان کرد: افزایش قیمت سبوس در معاونت بازرگانی کار کارشناسی نیست، در واقع با افزایش قیمت سبوس، نابودی دامداران کلید خورده است و روستاییان برای تامین خوراک دام و طیور از نانی که گندم یارانه ای دریافت می کنند، استفاده می کنند.عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: لازم است نسبت به موضوع البرز مرکزی سوادکوه درخصوص کک سازی اقدام شود و طرح جایگزینی از سوی شرکت های ذی ربط دریافت شود.

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *