پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ضرورت ورود به برنامه‌های بین‌المللی آب

ضرورت ورود به برنامه‌های بین‌المللی آب





۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۲۱

کارشناس تنوع زیستی محیط زیست مطرح کرد

ضرورت ورود به برنامه‌های بین‌المللی آب

کارشناس دفتر تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تا سال ۲۰۳۰، تقاضا برای آب در دنیا تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد، و از سال ۱۹۷۰، ۸۰ درصد تنوع زیستی آب‌های شیرین از بین رفته است، در مورد هفته جهانی آب توضیح داد و گفت: با توجه به وجود مشکل آب در کشور ما و ایرادات گسترده در حفاظت از اکوسیستم‌های آبی، می‌توانیم از طریق همکاری با برنامه آب اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN)، آب را در حوزه بین‌الملل دنبال و از تجربه‌های جهانی برای مدیریت زیست‌بوم‌های آبی استفاده کنیم.

اصغر مبارکی، با اشاره به اینکه از سال ۱۹۹۱ هر ساله در تار یخ ۲۶ تا ۳۱ آگوست، «هفته جهانی آب» با حمایت IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی) پاس داشته می‌شود،اظهارکرد: سالانه در هفته جهانی آب، برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود که مجری اصلی آن موسسه بین‌المللی آب استکهلم سوئد است. ارائه مقاله و گزارش توسط محققان و سیاستگذاران حوزه آب بخشی از برنامه‌های اجرا شده هر ساله در هفته جهانی آب است.

این کارشناس معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست که عضو گروه‌های تخصصی IUCN نیز است، ادامه داد: به دلیل اهمیت آب برای همه کشورها، IUCN، برنامه مجزایی به منظور پیگیری این موضوع طراحی کرده است و علاوه بر تولید و انتشار مقاله‌های علمی متعددی در مورد آب، برنامه‌های مشخصی برای حل بحران آب در مناطق مختلف دنیا دارد. مبارکی در ادامه با اشاره به شعار سال‌های گذشته برای هفته جهانی آب گفت: هر ساله با توجه به دغدغه‌های جهانی مربوط به حوزه آب شعارهایی انتخاب می‌شود تا تلاشی جهانی در آن زمینه صورت گیرد. برای مثال در سال ۲۰۱۷ شعار « آب، فاضلاب ، کاهش و استفاده مجدد از آب» و در سال ۲۰۱۶ شعار «آب برای توسعه» انتخاب شد. وی با بیان اینکه شعار امسال هفته جهانی آب، «آب، زیست بوم‌ها و توسعه جوامع انسانی» است،  تصریح کرد: آب، زیست‌بوم‌ها و توسعه جوامع انسانی سه رکن جدانشدنی هستند و یکی بقای دیگری را تضمین می‌کند. واضح است که بدون آب، زیست‌بوم‌ها دچار افت و به تبع آن فعالیت‌های توسعه‌ای تعطیل می‌شوند. ضمن اینکه اگر زیست‌بوم سالمی نداشته باشیم، خطرات شدیدی توسعه جوامع انسانی و حتی بقای جوامع انسانی را تهدید می‌کند. برای مثال اگر تالاب، جنگل و مراتع در وضعیت مناسبی نباشد، آب به لحاظ کیفیت و کمیت دچار افت می‌شود و آسیب‌های این وضعیت به شکل بلایای طبیعی دامن انسان را می‌گیرد. این کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد بلایای طبیعی مربوط به آب است، گفت: جنگل‌های مانگرو در مقابل امواج از سواحل نگهداری و تالاب‌ها هم به عنوان عامل کاهش شدت سیلاب‌ها و بهبوددهنده کیفیت آب و حتی هوا نقش‌آفرینی ‌می‌کنند بنابراین برای بقا و توسعه جوامع انسانی، لاجرم باید سلامت طبیعت و نظم عملکرد آن را تضمین کنیم. به‌طور قطع چنین روندی سود قابل ملاحظه‌ای را نصیب انسان خواهد کرد.

 

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *