پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | دبیر شورای عالی فضای مجازی: هک تلگرام صحت نداشت

دبیر شورای عالی فضای مجازی: هک تلگرام صحت نداشت





۱۷ مرداد ۱۳۹۵، ۲:۰۳

دبیر شورای عالی فضای مجازی:
هک تلگرام صحت نداشت

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با رد کردن هک کاربران تلگرام گفته است: «براساس طرحی که در دستور کار داریم به زودی سرور شبکه های اجتماعی خارجی به داخل منتقل می شود».
وی در ادامه ی توضیحات خود افزوده است: «هک تلگرام صحت نداشت و تا کنون هم این موضوع تأیید نشده است، ولی نرم افزار تلگرام برای حمله مناسب است. این شبکه وب بیس است و قابلیت خزش دارد؛ همچنین نرم افزار تلگرام، اپن سورس است که همین موارد شرایط را برای نفوذ و به خطر انداختن حریم خصوصی مردم در تلگرام فراهم می کند».
دبیر شورای عالی فضای مجازی می افزاید: «در واقع نرم افزار های این چنینی پلتفرم مناسبی برای هک هستند. لذا بایستی کسانی که از این پلتفرم استفاده می کنند به حریم خصوصیشان توجه کنند. باید کاربران فرض را بر این بگیرند که اطلاعاتشان در دسترس دیگران قرار می گیرد».
فیروزآبادی بر پایه ی همین دلایل، امیدوار است به زودی شاهد ظهور شبکه های اجتماعی بومی یا انتقال سرور های شبکه های اجتماعی خارجی به داخل کشور باشیم.
گفتنی است رئیس پلیس فتا نیز پیش از این از امن نبودن پیام رسان تلگرام صحبت کرده و از کاربران خواسته بود از این پیام رسان استفاده نکنند.
ایشان در خصوص علت تأخیر در انتقال سرور های تلگرام به داخل، علیرغم اولتیماتوم های قبلی، اذعان داشته است: «آوردن این سرور ها به کشور کار ساده ای نیست. متجاوز از ۱۰۰۰ سرور کار تلگرام را برای کشور ایران انجام می دهد؛ هندل کردن ۲۰ میلیون کاربر که اطلاعات صوتی تصویری و متنی را برای مدت طولانی نگهداری و پردازش می کنند، دشوار است».
فیروزآبادی در عین حال اظهار داشته است که برای تحقق این موضوع، به دیتا سنتر مناسبی نیاز خواهد بود که در حال حاضر شاید امکان فراهم کردن آن در داخل کشور وجود نداشته باشد.
وی گفته است: «این کار نیاز به زمان دارد. در حال حاضر تلگرام اعلام تمایل رسمی کرده که سرورش را به داخل کشور بیاورد. البته به دنبال اعلام ما تعداد زیادی از شبکه های خارجی اعلام آمادگی کردند که سرور هایشان را به کشور بیاوریم اما چون این موضوع در حد مذاکره است نمی توانیم نامی از آنها ببریم».
دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص سیاست های این شورا برای تولید محتوای بومی افزوده است: «در حال حاضر قسمت بزرگی از تولید محتوایی که در فضای مجازی کشور انجام می شود در چارچوب شبکه های اجتماعی است و چون این شبکه ها از خارج از کشور تأمین می شوند، شاخص های تولید محتوای ما در داخل کشور راضی کننده نیست. امیدواریم با آمدن سرورها به داخل کشور، ۵۰ درصد فضای مجازی بومی شود.
متاسفانه در حال حاضر شبکه ی اجتماعی داخلی که نیاز های مردم را فراهم کند نداریم. البته دو شبکه ی اجتماعی بیسفون و سروش در حال افزایش کیفیت هستند که امیدواریم تا شهریور ماه به استاندارد های لازم برسند».

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *