پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | نقش پر رنگ غفلت در پدیده کودک آزاری

نقش پر رنگ غفلت در پدیده کودک آزاری





۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۳۸

نقش پر رنگ غفلت در پدیده کودک آزاری

در ســال 1898 مـادربـزرگی از ایـالـت ویـرجـیـنـیـا کـه نـوه 15 مـاهـه اش در اثــر شـدت ضـربـات مـادر در آغــــوش او جـان سـپـرد، اولیــن کسـی بـود کـه بـا نصــب روبـان آبـی بـر مـاشـیـن خـود اعتـراض خـود را ابـراز کــرد و اولیــن اقـدامـات را بـرای آگـاهـی رسـانـدن بـه مـردم و لـزوم بـرنـامـه هـای پیشــگیـری از کـودک آزاری عنــوان کــرد، رنـگ آبـی بــرای او یـادآور کبـودی های بـدن نـوه اش بــود.
یکی از انواع کودک آزاری«غفلت» است. که خود نیز انواعی دارد.
غفلت
تعریف : فراهم نکردن نیازهای اولیه کودک
انواع غفلت :
1- جسمانی 2- تحصیلی 3- عاطفی
غفلت جسمانی
تعریف : فراهم نکردن نیازهای جسمانی کودک
انواع غفلت جسمانی :
1- تغذیه و منزل نامناسب، لباس نامناسب با فصل یا سن 2- نداشتن نظارت 3- اخراج از منزل یا نپذیرفتن مجدد کودکی که فرار کرده است 4- بی توجهی یا تاخیر در مراقبتهای پزشکی
غفلت تحصیلی
1- بی توجهی به ثبت نام کودک در مدرسه یا عدم فراهم کردن امکانات ویژه آموزشی 2- بی توجهی به غیبت های بیش از اندازه کودک از مدرسه
غفلت عاطفی
تعریف : کمبود حمایت عاطفی و ابراز عشق
انواع غفلت عاطفی :
1- بی توجهی به نیازهای عاطفی کودک، مانند نیاز به محبت 2- فراهم نکردن و بی توجهی به مراقبت های روانشاسانه لازم 3- اعمال خشونتهای خانگی در حضور کودک از جمله همسر آزاری 4- استفاده از الکل و مواد مخدر در حضور کودک یا اجازه به کودک در استفاده از مواد مخدر یا الکل.
کودک آزاری عاطفی
تعریف : هر گونه نگرش یا رفتار که سلامت روانی یا رشد اجتماعی کودک را به مخاطره اندازد.
انواع آزار عاطفی :
1- غفلت، بی توجهی یا طرد کردن کودک 2- کمبود محبت جسمانی مثل در آغوش گرفتن 3- داد و فریاد کردن 4- تهدید یا ترساندن کودک 5- مقایسه با سایرین 6- تحقیر کودک و او را «بد» یا «به درد نخور» خواندن 7- سرزنش و وجه المصالحه قرار دادن کودک 8- عدم تشویق و تقویت مثبت کودک یا نگفتن «دوستت دارم» 9- زندانی کردن یا بستن کودک
«غفلت» و «بی‌توجهی» در صدر کودک‌آزاری‌ها
به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، هفت درصد تماس‌های اورژانس اجتماعی سال گذشته درخصوص انواع کودک‌آزاری‌ها (جسمی، جنسی، روانی و غفلت و بی‌توجهی) بوده است؛ در حال حاضر نیز در تمام دنیا و همچنین ایران، بیش از 70 درصد کودک‌آزاری‌ها را «غفلت» و «بی‌توجهی» در بر می‌گیرد.
به گزارش (ایسنا)، حبیب‌الله مسعودی فرید در نشستی خبری که در راستای هفته سلامت برگزار شده بود، افزود: غفلت و بی‌توجهی مانند غفلت در بهداشت و غیره کودک نوعی کودک‌آزاری بوده و قطعا این عدم توجه حتی اگر در دوران کودکی آثار و تبعات خود را نشان ندهد، در بزرگسالی آسیب‌های ناشی از خود را بروز خواهد داد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان اینکه در سال 93 بیش از 600 هزار تماس با اورژانس اجتماعی برقرار شده است که حدود یک‌چهارم تماس‌ها مرتبط بوده‌اند گفت: این اورژانس از سال 87 آغاز به کار کرده و به مرور زمان توسعه یافته است به طوری که در حال حاضر بیش از 300 خودرو و 370 مرکز مداخله در بحران در اقصی نقاط کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین در سال 93، شش درصد تماس‌ها نیز مربوط به همسرآزاری بوده که بیشترین نوع آن همسرآزاری جسمی است، زیرا به نظر می‌رسد بسیاری از زوجین هنوز مهارت‌های گفت‌وگو را نیاموخته‌اند. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین عنوان کرد: 17 درصد تماس‌های اورژانس اجتماعی نیز دیگر مسائل خانوادگی همچون مشکلات فرزندپروری، فرهنگی و… بوده است.
مسعودی‌فرید ادامه داد: این 17 درصد رقم بسیار قابل توجهی است و باید مداخلاتی در این خصوص صورت گیرد و 12.5 درصد تماس‌ها نیز در ارتباط با موضوع طلاق بوده است.
وی ضمن بیان اینکه بیشترین تماس‌ها با اورژانس اجتماعی در کلانشهرها بوده است، گفت: یکی از رویکردهای سازمان بهزیستی کشور در سال جاری، آگاه‌سازی مردم در مورد کارکرد اورژانس اجتماعی است، زیرا طبق بررسی‌های صورت گرفته، حدود 20 25 درصد مردم از خدمات ارائه شده این اورژانس آگاهی دارند و یکی از اقداماتی که در این راستا انجام شده، تولید یک سریال تلویزیونی با این موضوع است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین از راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر در سال جاری خبر داد و گفت: اورژانس اجتماعی مانند سایر مراکز خدماتی سطح‌بندی شده است و در ابتدا در شهرهایی که این اورژانس راه‌اندازی خواهد شد، سطح سه در خدمات ارائه می‌شود.
مسعودی‌فرید در ادامه تصریح کرد: مراکز سطح سه اورژانس اجتماعی روزانه بوده و با حضور کارشناس و مددکار خدمات خود را ارائه می‌دهند و در صورتی که تشخیص داده شود که شهر موردنظر آسیب‌های متعددی را داراست، سطح 2 و یا سطح 1 این اورژانس در آن راه‌اندازی خواهد شد که مراکز سطح دو شبانه‌روزی بوده و سطح یک نیز با تیمی بسیار حرفه‌ای در مراکز استان‌ها راه‌اندازی می‌شود. وی همچنین از آمار رسمی پزشکی قانونی درخصوص خودکشی خبر داد و گفت: براساس آمار رسمی پزشکی قانونی از هر 100 هزار مرگ 5.5 مرگ براثر خودکشی اتفاق می‌افتد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درخصوص کودک‌آزاری تاکید کرد: کودک‌آزاری جرم عمومی است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد و هر فردی که شاهد کودک‌آزاری باشد باید این موضوع را به مراتب قضایی اطلاع دهد و در غیراینصورت مرتکب جرم شده است.
مسعودی‌فرید همچنین گفت: طی بررسی‌های صورت گرفته متوجه شده‌ایم که در مراکز اورژانس اجتماعی سایر کشورها براساس قانون قدرت زیادی به مددکاران داده می‌شود و آنها می‌توانند بسیار قاطعانه با موارد مختلف برخورد کنند در حالی که در ایران اورژانس اجتماعی ضابط قضایی نیست و نمی‌تواند در این خصوص مستقل عمل کند.
وی همچنین تاکید کرد: با قاطعیت می‌توان گفت: اورژانس اجتماعی در میان کشورهای خاورمیانه با چهار بخش 123، خودروهای سیار، مراکز مداخله در بحران و پایگاه‌های خدمات اجتماعی، مدلی بی‌نظیر است.
کارکنان اورژانس اجتماعی استخدام رسمی نیستند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *