راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی





راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی

۲۵ اسفند ۱۴۰۳، ۱۲:۵۷

با نزدیک شدن به نوروز، خانه‌تکانی به یکی از سنت‌های رایج در بین خانواده‌های ایرانی تبدیل می‌شود. اما این رسم دیرینه، اگر بدون مدیریت صحیح انجام شود، می‌تواند منجر به افزایش شدید مصرف آب شود؛ موضوعی که با توجه به بحران کم‌آبی در کشور، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

به‌گزارش پیام ما به نقل از ایسنا، ایران سال‌هاست که با بحران کم‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر قطره آب اهمیتی حیاتی دارد. با این حال، در روزهای پایانی سال، خانه‌تکانی‌های پرمصرف باعث افزایش چشمگیر مصرف آب می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها هنگام شست‌وشوی فرش‌ها، پنجره‌ها، حیاط و سایر بخش‌های خانه، ناخواسته مقدار زیادی آب هدر می‌دهند. این در حالی است که می‌توان با چند تغییر ساده در روش‌های نظافت، هم خانه‌ای تمیز و آماده برای نوروز داشت و هم از مصرف بی‌رویه آب جلوگیری کرد.

استفاده از روش‌های خشک برای گردگیری و نظافت اولیه

پیش از شستن پرده‌ها، فرش‌ها و سایر وسایل، می‌توان گردوغبار آن‌ها را با جاروبرقی، دستمال‌های میکروفایبر یا طی‌های نانو پاک کرد. این کار باعث کاهش دفعات نیاز به شستشو با آب می‌شود.

شست‌وشوی هوشمندانه فرش و موکت

شستن فرش‌ها و موکت‌ها در خانه یکی از پرمصرف‌ترین بخش‌های خانه‌تکانی است. در صورت امکان، بهتر است از قالیشویی‌های مجهز به سیستم بازیافت آب استفاده شود. اگر ناچار به شست‌وشوی خانگی هستید، استفاده از بخارشوی یا شامپو فرش گزینه‌های کم‌آب‌برتری محسوب می‌شوند.

تمیز کردن شیشه‌ها بدون هدررفت آب

به جای استفاده از حجم زیادی آب برای شستن پنجره‌ها، می‌توان از محلول‌های پاک‌کننده آماده یا ترکیب آب و سرکه در یک اسپری استفاده کرد. استفاده از دستمال‌های نانو نیز باعث کاهش نیاز به شست‌وشوی مکرر می‌شود.

کنترل مصرف آب هنگام شستن ظروف و سطوح آشپزخانه

برای نظافت آشپزخانه و ظروف، بهتر است ابتدا چربی‌ها را با دستمال پاک کنید و سپس از یک اسفنج و مقدار کمی آب برای شستشو استفاده کنید. همچنین، شست‌وشوی ظروف با ماشین ظرفشویی در حالت صرفه‌جویی (Eco Mode) می‌تواند مصرف آب را تا حد زیادی کاهش دهد.

استفاده از سطل به جای شیلنگ

برای شستن حیاط، راه‌پله یا بالکن، استفاده از سطل آب و تی، جایگزین مناسبی برای شیلنگ است. اگر مجبور به استفاده از شیلنگ هستید، حتماً از نازل قطع‌کننده جریان آب استفاده کنید تا از هدررفت جلوگیری شود.

شست‌وشوی خودرو در کارواش‌های کم‌مصرف

به جای شستن خودرو با شیلنگ در خانه، که مصرف آب را به شدت افزایش می‌دهد، بهتر است از کارواش‌های دارای سیستم تصفیه و بازیافت آب استفاده شود.

برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش دفعات شستشو

خانه‌تکانی را به بخش‌های کوچک تقسیم کنید تا نیاز به شست‌وشوی مکرر وسایل و سطوح کاهش یابد. همچنین، اگر لباس‌ها یا پرده‌ها فقط کمی غبار گرفته‌اند، استفاده از بخارشوی یا جاروبرقی می‌تواند جایگزین شست‌وشوی پرمصرف با آب شود.

با اجرای این روش‌ها می‌توان علاوه بر حفظ نظافت خانه در آستانه سال نو، مصرف آب را نیز مدیریت کرد. در شرایطی که منابع آبی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند، مسئولیت هر فرد در صرفه‌جویی آب دوچندان می‌شود. اگر همه خانواده‌ها این نکات را رعایت کنند، تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف آب و حفظ این سرمایه ارزشمند خواهیم داشت.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

برنج گـــــــران می‌شـــــود؟

گزارش «پیام ما» از وضعیت بازار برنج در گفت‌وگو با سفیر ایران در فائو و منابع آگاه

برنج گـــــــران می‌شـــــود؟

ژاپن چگونه به تالاب‌های ایران کمک می‌کند؟

گفت‌وگوی اختصاصی «پیام ما» با سفیر ژاپن در تهران

ژاپن چگونه به تالاب‌های ایران کمک می‌کند؟

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

مدیریت مصرف انرژی و ایمنی در فصل گرما

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

مرکز جهانی بر احیای زمین، آب و تاب‌آوری اقلیمی با مشارکت یونسکو

مرکز جهانی بر احیای زمین، آب و تاب‌آوری اقلیمی با مشارکت یونسکو

بایدها و نبایدهای احیای دریاچه ارومیه؛ مدیریت رهاسازی سدها و کاهش کشت محصولات پرآب‌بر

بحران دریاچه ارومیه

بایدها و نبایدهای احیای دریاچه ارومیه؛ مدیریت رهاسازی سدها و کاهش کشت محصولات پرآب‌بر

۱۰ استان درگیر بحران کم‌آبی؛ تهران و مشهد در وضعیت هشدار

 با وجود میانگین بارش نرمال در کشور؛

۱۰ استان درگیر بحران کم‌آبی؛ تهران و مشهد در وضعیت هشدار

از دریاچه تا بیابان؛ اقدامات منطقه‌ای برای مقابله با فروپاشی دریای آرال

گزارش بحران زیست‌محیطی در آسیای مرکزی

از دریاچه تا بیابان؛ اقدامات منطقه‌ای برای مقابله با فروپاشی دریای آرال

باران‌های اخیر تالاب‌های عراق را پس از سال‌ها خشکسالی احیا کرد

بازگشت حیات به تالاب‌های بین‌النهرین

باران‌های اخیر تالاب‌های عراق را پس از سال‌ها خشکسالی احیا کرد

هشدار سازمان محیط زیست درباره پیامدهای زیست‌محیطی تنش‌ها در خلیج فارس

محیط زیست و دیپلماسی

هشدار سازمان محیط زیست درباره پیامدهای زیست‌محیطی تنش‌ها در خلیج فارس

جنگ، لرزه بر پیکره صنایع غذایی انداخت

جنگ، لرزه بر پیکره صنایع غذایی انداخت