رئیس‌جمهور در آیین رونمایی از ششمین محموله الواح هخامنش:

کسی که گذشته خود را نداند نمی‌تواند برای آینده‌ نیز برنامه‌ریزی کند

مسئولان نتوانستند گذشته درخشان کشور را به خوبی تصویر کنند





کسی که گذشته خود را نداند نمی‌تواند برای آینده‌ نیز برنامه‌ریزی کند

۱۷ مهر ۱۴۰۳، ۱۷:۵۴

رئیس‌جمهور همراه با مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیز جمعی از فعالان این حوزه، از بخشی از الواح هخامنشی بازگردانده شده به ایران، رونمایی کرد. گل‌نوشته‌های به نمایش گذاشته شده بدون متن و در واقع مهر است که موضوعات آن بیشتر اساطیری است. قطعاتی که به تازگی رونمایی شده در کنار الواح مسترد شده از سفرهای روسای جمهور پیشین در معرض نمایش قرار گرفته است.

ششمین محموله الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی  است که بخشی از مجموعه‌ای به شمار می‌رود که از سال ۱۳۱۳ خورشیدی برای مطالعه و رمزگشایی به موسسه شرق‌شناسی شیکاگو به امانت سپرده شد.  بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گل‌نبشته به کشور بازگردانده شده و باقی کتیبه‌ها در یک برنامه زمان‌بندی شده به ایران باز گردانده می‌شود. نمایش ۳۰ قطعه از این کتیبه‌ها که مهرهای اساطیری بدون متن هستند تا ۳۰ آبان ادامه دارد.

مسعود پزشکیان در آیین رونمایی از  گل نبشته های هخامنشی در موزه ملی ایران، گفت: باید جوانان و دانش‌آموزان با مفاهیم میراث فرهنگی آشنا شوند

پزشکیان تقصیر عدم دلبستگی به کشور را متوجه عملکرد مسئولان و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور دانست که نتوانسته‌اند گذشته درخشان کشور را به خوبی تصویر کنند، تا این جوانان و نخبگان ریشه‌های هویتی خود را بیابند و با افتخار به آن به دنبال احیا و بازآفرینی آن مجد و عظمت باشند

رئیس جمهوری با بیان اینکه کشورهای دیگر آنچه را ندارند هم می‌سازند، اما متاسفانه ما آنچه داریم را فراموش می‌کنیم، اظهار کرد: میراث فرهنگی ما باید تلاش کند که دانش آموزان را با مفاهیم مسأله آشنا کند، متاسفانه دانش‌آموزان ما با عمق و مفهوم مهارت و کاری که انجام شده است آشنا نیستند. اگر ریشه‌های تمدن، توسعه و آگاهی ما را ببرند، بی هویت می‌شویم و دیگر نمی‌دانیم که به کجا باید برویم و لذا هر کجا که بخواهند ما را می‌برند.

پزشکیان گفت: ایرانی که ما در آن زندگی می‌کنیم مملو از سرمایه‌های علمی، فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، ارتباطی و اجتماعی است. ما در تاریخ درخشان و افتخارآمیز خود نمونه‌ها و الگوهای درخشانی از حکمرانی موفق داریم. ابتدا باید خودمان را بشناسیم و بعد به دیگران ارائه کنیم که بیایند و ببیند و بشناسند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز متاسفانه حتی با میراث تمدنی درخشان خود آشنایی کافی نداریم و رشته ارتباط ما با هویت متمدن کشورمان بریده شده است، گفت: امروز خیلی که تلاش کنیم و در نظام آموزشی کشور نخبه هم تربیت کنیم، عموم این نخبگان به دنبال مهاجرت از کشور هستند و نه ماندن و آباد کردن کشور؛ یکی از دلایل اصلی این بی‌علاقگی برای ماندن و تلاش برای ساختن کشور، بی‌اطلاعی و عدم ارتباط با هویت درخشان تمدنی کشور است که باعث شده جوانان نخبه احساس تعلق و دلبستگی به این آب و خاک نداشته باشند.

پزشکیان تقصیر عدم دلبستگی به کشور را متوجه عملکرد مسئولان و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور دانست که نتوانسته‌اند گذشته درخشان کشور را به خوبی تصویر کنند، تا این جوانان و نخبگان ریشه‌های هویتی خود را بیابند و با افتخار به آن به دنبال احیا و بازآفرینی آن مجد و عظمت باشند و خاطرنشان کرد: اگر به دقت به گذشته نگاه کنیم و آن را بشناسیم درخواهیم یافت که درس‌های فراوانی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حکومت‌داری، اقتصاد و دیگر عرصه‌ها برای ما دارد؛ به عنوان مثال بسیار مهم است که بدانیم سلسله‌ای مثل هخامنشیان با چه نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چنان حکومت و قلمرو پهناوری را در صلح و آرامش و شکوفایی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی اداره می‌کرده است.

رئیس جمهوری افزود: کسی که گذشته خود را نداند، نمی‌تواند برای آینده خودش هم برنامه‌ریزی کند. زیرا احساس می‌کند ریشه ندارد. با ریشه‌هایی که ما داریم برای همه مسائل، درسی وجود دارد. دانشگاه‌های ما در بهترین حالت نسل دو هستند؛ یعنی در آن علم آموزش می‌‎دهند و در بهترین حالت، تحقیقات انجام می‌دهند که تازه آن هم بر مبنای نیازهای جامعه نیست.

پزشکیان با بیان اینکه محقق برای خودش کار می‌کند و دیگری هم کار خود را انجام می‌دهند، تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد مقالات روی طاقچه‌ها خاک می‌خورند. هنر رشد دادن و توسعه دادن چیزی بود که ما ۲۵۰۰ سال پیش داشتیم. اما الان باهم دعوا می‌کنیم و ما را به دعوا می‌اندازند تا خودشان نفع ببرند. در منطقه «بلا» سر مسلمانان آوردند، اگر مسلمانان با هم بودند مگر می‌توانستند این کار را با ما بکنند؟

وی اظهار کرد: ما برای ماندن و نماندن یک شاخص بیشتر نباید داشته باشیم. آیا خدمت گزار مردم هستیم یا نه. حرف های ما برای کسب رأی نبود. ما بر اساس اعتقاد خود حرف می‌زنیم. هر کاری از دستمان بر بیاید برای اینکه بتوانیم ایران را به جایگاه خود برسانیم کوتاهی نخواهیم کرد.

  سیدرضا صالحی امیری ، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در دیدار رئیس جمهوری با مدیران و فعالان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در محل موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: فرهنگ ایرانی، انسجام‌آفرین و وفاق‌ساز است. تکثر فرهنگی در تاریخ و تبار این سرزمین ریشه داشته و دارد اما نقطه اصلی و گرانیکاه این تمدن، انسجام و وفاق همگانی است.

او با بیان اینکه فرهنگ ایران بسیار غنی است، عمر بسیار دراز و طولانی دارد، قدرت و توانایی تمدن سازی داشته و دارد، گفت: در تحلیل و تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی باید از ویژگی‌های انحصاری آن سخن گفت. اما آنچه رئیس جمهوری در موزه ملی بازدید و رونمایی کردند، یک دستاورد روشن دارد و آن غنای فرهنگی، تاریخی و تمدنی این سرزمین است.

وی افزود: فرهنگ ایرانی، انسجام‌آفرین و وفاق‌ساز است. تکثر فرهنگی در تاریخ و تبار این سرزمین ریشه داشته و دارد اما نقطه اصلی و گرانیکاه این تمدن، انسجام و وفاق همگانی است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین نظر کاربران

گنج‌یابی در سایه جنگ

گنج‌یابی در سایه جنگ