در خانه پدری «جلال آل‌احمد»

پسماندهای تولید کفش به آثار هنری تبدیل شدند





پسماندهای تولید کفش به آثار هنری تبدیل شدند

۱۸ فروردین ۱۴۰۳، ۱۷:۰۴

کارگاه پسماند شهری محله سنگلج به منظور پویاسازی فرهنگی اجتماعی و محیط زیستی در فضای عمومی شهری برای معماران، طراحان و هنرمندان علاقه‌مند به محیط زیست در تاریخ ۱۶ و ۱۷ فروردین‌ماه در خانه پدری جلال آل احمد برگزار شد.

به گزارش «پیام ما» به نقل از ایسنا، این کارگاه محلی که در دو روز برای شناخت ایده‌پردازی، طراحی گروهی و چیدمان شهری با استفاده از پسماند تولید کفش در محله سنگلج تهران برگزار شد، با اعطای مدرک از طرف ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) همراه بود.

«محبوبه کاظمی دولابی» که توسعه‌گر فرهنگی و بهره‌بردار خانه پدری جلال آل احمد است، گفت: زمانی که این بنا را از صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی تحویل گرفتم، پر از زباله و پسماندهای کفش بود. در آن زمان این خانه محل تفکیک زباله بود و برای آغاز مرمت بنا ناچار بودیم تا محل را پاکسازی کنیم و نخاله‌های زیادی را که چندین کامیون می‌شد بیرون ریختیم.

او ادامه داد: با توجه به زحمت زیادی که برای خروج زباله‌ها از این بنا کشیده شد از همان زمان توجهمان به حوزه بازیافت و توسعه پایدار شهری و محیط زیست جلب شد. در واقع این رویداد و برگزاری کارگاه پسماند شهری محله سنگلج، تولدی دوباره برای محل است تا بتوانیم بار دیگر توجه مسئولان شهری را به این منطقه فرهنگی جلب کنیم.

«سید احمد محیط طباطبایی»، رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) نیز با اشاره به تعریف جدید موزه‌ها در دنیای امروز، گفت: موزه‌ها در تعاریف جدید نهادهایی هستند که باید به معضلات و مشکلات اجتماعی مخاطبان پاسخ دهند. تشکیل موزه‌ای در خانه پدری جلال آل احمد جدا و خارج از این مهم نمی‌تواند باشد. از این رو به همت اعضای کمیته ملی موزه‌های ایران و سایر همکاران، برنامه‌ای با کمک و پشتیبانی مجموعه خانه پدری جلال آل احمد شکل گرفت و برگزار شد تا یکی از بزرگترین مشکلات و معضلات این محله را مورد توجه قرار دهد؛ چراکه سال‌هاست این محله به مکانی برای تولید کفش تبدیل شده و ضایعات تولیدی چرم همواره معضلاتی را برای مردم محل ایجاد کرده‌اند.

او افزود: بخش عمده ضایعات و دورریزهای چرم به‌عنوان زباله در این منطقه انباشت می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت کارگاه پسماند شهری محله سنگلج جامعه محلی و جامعه هنری را رودرروی یکدیگر قرار داده و طی ۲۴ ساعت شاهد رفتار بسیار موثر هنری در ارتباط با این موضوع بودیم و نمونه‌های مختلفی از رفتارهای محیط زیستی و معضلات این مهم در معرض دید مخاطب قرار گرفت. به این ترتیب می‌توان گفت که در ارتباط با محور پایداری شاهد رفتاری بسیار منسجم و به‌روز در این کارگاه بودیم که با محوریت خانه پدری جلال آل احمد برگزار شد. 

رییس ایکوم ایران تاکید کرد: نتایج حاصل از این کارگاه نه تنها در قالب تکثیر موضوع که به صورت هنر ارائه شد، بلکه با تاکید بر لزوم تغییر و خروج مراکز دباغی از محل همراه بود. نباید فراموش کرد مواردی مانند دباغی چرم باید از منطقه خارج شود؛ چراکه جایی در مناطق شهری برای این بخش وجود ندارد.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

تالاب زیر فـــــرش سبز مرگ

سنبل آبی چگونه به تهدیدی برای تالاب‌های گیلان و مازندران تبدیل شد؟

تالاب زیر فـــــرش سبز مرگ

بازار کربن سازمان ملل در اولین آزمون مردود شد

پروژه‌ای که اجاق‌های کم‌مصرف را در مناطق جنگی میانمار توزیع می‌کرد، حالا در مرکز اتهاماتی جدی درباره ارتباط با حکومت نظامی، اغراق هفت‌برابری در کاهش انتشار و نادیده گرفتن حقوق بشر قرار گرفته است

بازار کربن سازمان ملل در اولین آزمون مردود شد

بارندگی‌های پربازده کرمانشاه، تهدیدی خاموش برای تابستان شد

هشدار نسبت به بحران آتش‌سوزی در زاگرس

بارندگی‌های پربازده کرمانشاه، تهدیدی خاموش برای تابستان شد

هشدار جدی به شرکت‌های حمل‌ونقل؛ قاچاق حیات‌وحش جرم است و مجازات سنگین دارد

مقابله با قاچاق حیات‌وحش

هشدار جدی به شرکت‌های حمل‌ونقل؛ قاچاق حیات‌وحش جرم است و مجازات سنگین دارد

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه احیای تالاب بامدژ خوزستان

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه احیای تالاب بامدژ خوزستان

دریاچه گهر در مسیر ثبت جهانی؛ تهدید گردشگری بی‌ضابطه بر نگین فیروزه‌ای زاگرس

دریاچه گهر در مسیر ثبت جهانی؛ تهدید گردشگری بی‌ضابطه بر نگین فیروزه‌ای زاگرس

اصلاح ساختاری حمایت از محیط‌بانان؛ از وعده تا برنامه عملیاتی

اصلاح ساختاری حمایت از محیط‌بانان؛ از وعده تا برنامه عملیاتی

ریشه‌ها شهر را می‌بلعند

گزارشی درباره «کنوکارپوس»؛ درخت محبوب مدیران شهری و کابوس تأسیسات و زیرساخت‌های جنوب

ریشه‌ها شهر را می‌بلعند

جنگل‌فروشــــــــی با نام موقوفه

دفتر کسانی که به اسم موقوفه، عرصه‌های جنگلی هیرکانی را می‌فروختند، پلمب شد

جنگل‌فروشــــــــی با نام موقوفه

پزشکیان: فاصله میان ظرفیت‌های طبیعی کشور و نحوه بهره‌برداری از آن‌ها باید اصلاح شود

پزشکیان: فاصله میان ظرفیت‌های طبیعی کشور و نحوه بهره‌برداری از آن‌ها باید اصلاح شود