پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اخبار آبفا

اخبار آبفا





۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۳۸

تقدیر امام جمعه، فرماندار
و رئیس آموزش و پرورش شهربابک از مدیر امور آب
امام جمعه، فرماندار و رئیس آموزش و پرورش شهربابک با ارسال لوح تقدیر از فعالیت های امور آب شهربابک در توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی تقدیر کردند. حجت الاسلام والمسلمین منتظری امام جمعه،شریفی فرماندار و شفیعی خواه مدیر آموزش و پرورش شهربابک با ارسال لوح تقدیر از فعالیت های امور آب شهربابک در توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی تقدیر کردند.
در این لوح آمده است:
برادر بزرگوار جناب آقای ابراهیمی مدیر اداره آب و فاضلاب شهری. یقیناً توسعه و پیشرفت علمی و فرهنگی شهرستان مرهون تلاش بی دریغ مسئولین خدوم و دلسوزی چون جنابعالی می باشد که همواره جهت تعالی و ارتقاء فرهنگی این شهر قدم برداشته و خدمتگذاری را افتخاری بزرگ و وظیفه ای مهم برای خویشتن می دانند. لذا بر خود وظیفه می دانیم به مصداق حدیث شریف «من لم یشکرالمخلوق لم یشکرالخالق» از عنایات و توجه جنابعالی و همکارانتان به رشد و توسعه برنامه های علمی ،فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش که همیشه همفکر و همیار ما بوده اید تشکر و قدردانی به عمل آوریم. سلامتی و موفقیت روزافزونتان را از درگاخ خداوند متعال مسئلت می نماییم.
محمدرضا شریفی -فرماندار
و رئیس شورای آموزش و پرورش
عباس شفیعی خواه-مدیر آموزش و پرورش
حجت الاسلام والمسلمین منتظری-امام جمعه شهرستان شهربابک

برداشت سالانه 488 میلیون مترمکعب از سفره های آب زیرزمینی رفسنجان
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پسته کشور گفت: سالانه 488 میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی شهرستان رفسنجان برداشت می شود که بر کیفی و کمی بودن این منبع حیاتی تاثیرات منفی گذاشته است. به گزارش ایرنا ناصر صداقتی در سمینار توسعه پایدار شهرستان رفسنجان که در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) برگزار شد افزود: از سال 1353 به بعد در شهرستان های انار و رفسنجان با حفر حدود 786 حلقه چاه آب کشاورزی سالانه 334 میلیون متر مکعب آب برداشت می شد. وی تصریح کرد: با افزایش حفر چاه ها در رفسنجان که به یکهزار و 180 حلقه رسیده سالانه 488 میلیون متر مکعب آب از سفره های آب زیرزمینی رفسنجان برداشت می شود که مشکلاتی را به وجود آورده است. وی گفت: رفسنجان در 22 سال گذشته سالانه نوسانات بارندگی زیادی داشته به طوری که در سال های گذشته میانگین بارندگی در این شهرستان 75.6 میلیمتر بوده و برخی سالهای قبل نیز به 20 میلیمتر رسیده بود و سال زراعی گذشته 111.5 میلیمتر بارندگی در رفسنجان ثبت شده بود. عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پسته کشور افزود: تمام مسائل منطقه کویری رفسنجان و اطراف آن مربوط به عدم مدیریت منابع آب است و با اضافه برداشت آب از سطح آب های زیرزمینی منطقه دچار مشکل کم آبی شده و نمی توان مسائل را به خشکسالی ربط داد. وی با اشاره به اینکه در دنیا میانگین بارندگی 780 میلیمتر و در ایران 250 میلیمتر بوده است گفت: این میانگین در استان کرمان 129 میلیمتر و در رفسنجان 75.6 میلیمتر بوده و نشان دهنده این است که خیلی نباید متکی به 20 میلیمتر کمتر یا بیشتر این بارندگی باشیم. صداقتی بیان کرد: در مجموع 22 سال گذشته با 16.14 متر افت سطح آب زیر زمینی در رفسنجان مواجه شدیم که مشکلات این افت شامل تلخی و شوری آب، تحمیل هزینه های تعمیرات و اصلاح خاک به کشاورزان، نشست سفره های آب زیرزمینی، ایجاد چاله ها و حفره های سطح زمین، نشست خانه های مسکونی و لوله زایی بوده است. وی گفت: از سال 71 تاکنون بیش از 16 متر افت سطح آب های زیرزمینی در رفسنجان را داشته ایم به طوری که سال 90 حدود 27 سانتیمتر و سال 93 نیز 70 سانتیمتر افت داشتیم که اضافه برداشت با توجه به میزان تخلیه آب از زیر زمین 30 درصد است و کاهش دِبی چاه ها را باید به 30 درصد کاهش داد تا تعادل در بخش سفره های زیرزمینی حاصل شود. وی افزود: یکهزار و 180 حلقه چاه در رفسنجان وجود دارد که 973 مورد به بخش کشاورزی اختصاص دارد و بقیه در حوزه صنعت، آب شرب شهری و روستایی و فضای سبز و مرغداری ها است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *