پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ویژگی‌های یک تخم‌مرغ سالم چیست؟

ویژگی‌های یک تخم‌مرغ سالم چیست؟





۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۳۹

ویژگی‌های یک تخم‌مرغ سالم چیست؟

کارشناس فنی اداره‌کل دامپزشکی استان کرمان بر لزوم افزایش آگاهی مردم از خصوصیات تخم مرغ سالم تاکید کرد و گفت: عدم آگاهی از خصوصیات تخم مرغ سالم و مصرف تخم مرغ فاسد می‌تواند باعث بیماری شود.
جواد نگارستانی درباره خصوصیات تخم مرغ سالم و تازه اظهار کرد: پوسته خارجی تخم مرغ باید تمیز، عاری از هرگونه آلودگی، ترک خوردگی و شکستگی بوده و پوسته تخم مرغ تازه پس از پخته شده به راحتی جدا نمی‌شود.
نگارستانی افزود: سطح پوسته تخم مرغ تازه وسالم، صاف و شفاف و در تمامی قسمت‌ها یکنواخت است. داشتن سفیده، با ظاهری ابری و غیرشفاف و همچنین زرده کاملاً گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ از دیگر خصوصیات تخم مرغ سالم و تازه است. وی تصریح کرد: امروزه بهترین روش برای پی بردن به سالم بودن تخم مرغ، توجه به تاریخ مصرف آنها است و در صورت انقضای تاریخ مصرف یا تغییر و مخدوش بودن مندرجات روی آنها نباید مورد استفاده قرار گیرد و همچنین باید از شرکت‌ها، مغازه‌ها و جاهای معتبر خریداری شود.
نگارستانی بیان کرد: تخم مرغ سالم نسبت به تخم مرغ فاسد وزن بیشتری دارد زیرا آب در تخم مرغ فاسد تبخیر شده است و از وزنش کاسته می‌شود.
مسوول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان به وضعیت ظاهری تخم مرغ فاسد و کهنه نیز اشاره کرد و گفت: سطح پوسته خارجی تخم مرغ‌های کهنه، کدر و بد رنگ بوده و ضخامت غشای زرده کم شده و زرده خاصیت محکم و ایستادگی خود را از دست می‌دهد و پهن می‌شود و سفیده نیز در زمان فساد به حالت شفاف در می‌آید.
وی، مخلوط شدن زرده و سفیده و همچنین بوی تعفن محتویات را از دیگر علائم فساد در تخم مرغ برشمرد و تاکید کرد: برخی مغازه‌ها تخم مرغ را در فضای بیرون نگهداری می‌کنند که صحیح نیست زیرا از عمرش کاسته می‌شود بلکه باید حتما در یخچال با برودت 0 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود. به محض آنکه تخم مرغ خریداری می‌شود بهتر است در یخچال نگهداری شود تا زود فاسد نشود.
نگارستانی تاکید کرد: برخی افراد تخم مرغ‌ها را شسته و بعد در یخچال قرار می‌دهند که باز هم این کار مناسب نیست زیرا شستن آنها باعث شکسته شدن و از بین رفتن لایه نازک روی تخم مرغ شده و به راحتی میکروب و آلودگی وارد آن می‌شود بنابراین باید تخم مرغ‌ها را با یک پارچه تمیز کرده و سپس در یخچال قرار داد. توجه به سلامتی تخم مرغ بسیار با اهمیت است زیرا مصرف تخم مرغ فاسد سبب مسمومیت شده و در سالمندان مصرف تخم مرغ فاسد بسیار خطرناک است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *