مهناز توتونچیان، مدیر فروش و بازاریابی شرکت مانا انرژی پاک عنوان کرد؛

حمایت از تولیدکنندگان داخلی کلید عبور از موانع واردات

به‌گفته مدیر فروش و بازاریابی شرکت مانا انرژی پاک، از جمله موانعی که ما در مسیر توسعه تجهیزات در کشور با آن روبه‌رو هستیم، عدم وجود سیاست‌های تشویقی و حمایتی از تولیدکنندگان داخل است





حمایت از تولیدکنندگان داخلی کلید عبور از موانع واردات

۲۰ دی ۱۴۰۳، ۹:۳۳

این روزها، واردات تجهیزات برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر به یکی از مهمترین موانع توسعه این بخش تبدیل شده است. در چنین شرایطی، توجه ویژه به تولیدکنندگان داخلی و حمایت از ظرفیت‌های بومی به‌عنوان راهکار اساسی، می‌تواند به تقویت این صنعت کمک شایانی کند. «مهناز توتونچیان»، مدیر فروش و بازاریابی شرکت مانا انرژی پاک که به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده پنل‌های خورشیدی در کشور شناخته می‌شود، در گفت‌وگو با روزنامه «پیام ما» به اهمیت سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و توسعه فناوری‌های بومی می‌پردازد. او بر این باور است که با تقویت زیرساخت‌های داخلی و افزایش کیفیت محصولات بومی می‌توان به استقلال بیشتری در این حوزه رسید و از وابستگی به واردات کاست.

به‌عنوان شرکتی که در حوزه تجدیدپذیرها در ایران فعالیت دارید، با چه چالش‌هایی مواجه‌اید؟
مجموعه مانا انرژی پاک به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده پنل‌های خورشیدی که یکی از تجهیزات اصلی نیروگاه‌های تجدیدپذیراست، در کشور فعالیت می‌کند. همچنین، در حوزه ساخت نیروگاه‌ها هم فعالیت گسترده‌ای داریم. اما در حوزه توسعه تجدیدپذیرها ما هم به‌همراه بقیه فعالین این بخش، با موانع و مشکلات زیادی مواجه بودیم؛ در این سال‌ها با موانعی از قبیل تسهیلات و حمایت‌های مالی، بحث گرفتن مجوزها و طولانی شدن فرایند مجوزها، همچنین موانعی از قبیل بحث زیرساختی که مربوط به زیرساخت‌های شبکه یا زیرساخت‌هایی مثل زمین است، دست‌وپنجه نرم کرده‌ایم. اما اگر می‌خواهیم که تجدیدپذیرها توسعه یابند، باید این مشکلات مرتفع شوند.

درحال‌حاضر یکی از مشکلات اصلی بخش تجدیدپذیر ثبت سفارش‌ها و واردات تجهیزات است. شما به‌عنوان شرکتی که در زمینه طراحی و ساخت پنل‌های خورشیدی فعالیت دارید، فکر می‌کنید چه کارهایی باید در زمینه توسعه تجهیزات تجدیدپذیر انجام شود؟

ما نه‌تنها به‌عنوان شرکتی که در حوزه تجدیدپذیرها فعالیت داریم بلکه به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده پنل خورشیدی در کشور نیز با موانع و مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. از جمله موانعی که ما در مسیر توسعه تجهیزات در کشور با آن روبه‌رو هستیم، عدم وجود سیاست‌های تشویقی و حمایتی از تولیدکنندگان داخل است. در حال حاضر، حتی هیچ حمایتی از شرکت‌هایی که تجهیزات تولید داخل را استفاده می‌کند، نمی‌شود. یعنی شرکت‌هایی که از تولید داخل استفاده می‌کنند با شرکت‌هایی که از کالای وارداتی استفاده می‌کنند، شرایط یکسانی دارند. همان‌طورکه در حوزه تسهیلات ارزی هم اگر تسهیلاتی وجود داشته باشد، عملاً به کالاهای وارداتی اختصاص پیدا می‌کند. بنابراین، به‌دلیل عدم حمایت‌های مختلف چه در حوزه سیاست‌های تشویقی و چه در زمینه سیاست‌های بازدارنده، اتفاقی که می‌افتد این است که رغبت به سرمایه‌گذاری در صنعت تجدیدپذیر به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. درحالی‌که باور ما بر این است که کشورهایی که هم‌زمان هم صنعت تجدیدپذیر را توسعه داده‌اند و هم در کنارش تجدیدپذیرها را به‌عنوان یکی از راه‌حل‌ها و راهکارهای تولید برق در کشورشان گسترش و توسعه داده‌اند، از سیاست‌های تشویقی و یا بازدارنده استفاده کرده‌اند.

چه سیاست‌های تشویقی می‌تواند به توسعه صنعت تجدیدپذیر کمک کند؟
برای اینکه هم‌زمان هم صنعت رشد پیدا کند و هم زیرساخت‌های کشور مهیای توسعه نیروگاه‌های بزرگ باشد، سیاست‌هایی از قبیل تعرفه‌های وارداتی، تعرفه تسهیلات مالی برای استفاده از کالاهای داخل و یا حتی خرید برق تولیدی نیروگاه‌هایی که به مبلغ بالا از تجهیزات داخل استفاده می‌کنند، می‌تواند تسهیل‌کننده مسیر تولیدکنندگان داخل و در جهت توسعه صنعت تجدیدپذیر باشد.

در کشورهای دیگر چه سیاست‌های تشویقی یا بازدارنده برای توسعه تولیدات داخلی اعمال می‌کنند؟
در کشوری مثل ترکیه براساس سیاست آنتی‌دامپینگ تا ۳۰۰ درصد تعرفه گمرکی بر روی کالاهای وارداتی که در چین تولید می‌شود، اعمال می‌کنند. همچنین در این کشور، اولویت تسهیلات به کسانی داده می‌شود که از کالاهای داخل استفاده می‌کنند. در کشور هند ۵۰ درصد تعرفه‌های گمرکی برای اجناس وارداتی اعمال می‌شود. در کشور هند از روش‌هایی مثل تعرفه‌های بالاتر خرید برق برای اجناس وارداتی نسبت به کالاهای داخل استفاده می‌کنند. این سیاست‌ها اعمال می‌شود تا صنعت تجدیدپذیرها در کشورهایشان توسعه پیدا کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آتش روی خط ساحلی

تجاوز آمریکایی‌ها به استان‌های ساحلی جنوب ایران

آتش روی خط ساحلی

راه‌اندازی مرکز رصد فناوری‌های پیشرفته صنعت برق؛ گامی راهبردی در پژوهشگاه نیرو برای آینده‌پژوهی

توسعه زیرساخت‌های پژوهشی

راه‌اندازی مرکز رصد فناوری‌های پیشرفته صنعت برق؛ گامی راهبردی در پژوهشگاه نیرو برای آینده‌پژوهی

بحران نقدینگی در پلتفرم‌های معاملات طلا؛ اختلال بانکی کسب‌وکارها را به مرز فروپاشی کشاند

اقتصاد و بازارهای دیجیتال

بحران نقدینگی در پلتفرم‌های معاملات طلا؛ اختلال بانکی کسب‌وکارها را به مرز فروپاشی کشاند

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟

گزارش «پیام ما» از تجربه کشورهایی که بیش از دیگران به اهداف توسعه پایدار نزدیک شده‌اند

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی

گزارش «پیام ما» از ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی

راهکارهای نجات باتری خودروهای الکتریکی

راهکارهای نجات باتری خودروهای الکتریکی

احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع کوچک؛ هدف‌گذاری تأمین ۱۰ درصد برق کشور

انرژی‌های تجدیدپذیر

احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع کوچک؛ هدف‌گذاری تأمین ۱۰ درصد برق کشور

سفر معاون علمی به سمنان

دولت و توسعه فناوری

سفر معاون علمی به سمنان

ثبت یک میلیارد تراکنش در دولت دیجیتال

دولت دیجیتال و زیرساخت‌های فناوری

ثبت یک میلیارد تراکنش در دولت دیجیتال

تقسیم نابرابر گرانــــــــی

گزارش مرکز آمار درباره شاخص قیمت مصرف‌کننده در خرداد ماه چه می‌گوید؟

تقسیم نابرابر گرانــــــــی