پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مدارس کپری ماندنی شدند

مدارس کپری ماندنی شدند





۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۲۲

مدارس کپری ماندنی شدند

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور می‌گوید مدارس کپری متناسب به نیاز اقلیمی و فرهنگی ساخته شده‌اند و قرار نیست تغییر کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور از بسته شدن پرونده مدارس در مناطق زلزله‌زده خبر داد و گفت: پرونده ساخت و تکمیل مدارس در مناطق سیل زده نیز تا مهرماه 99 بسته و در طلیعه سال تحصیلی پیش رو، هیچ دانش‌آموزی در این مناطق مشکل مدرسه را نخواهد داشت.

مهراله رخشانی‌مهر در خصوص مدارس آسیب‌دیده از حوادث سال 98 اظهار کرد: پرونده مدارس مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بسته شده و خوشبختانه با احداث مدارس جدید در این مناطق، هفت‌دهم مترمربع به سرانه فضای آموزشی در این استان افزوده شد.

وی با بیان اینکه مدارس بیشتری نسبت به قبل از زلزله در این مناطق ساخته شد افزود: در جریان این زلزله 78 مدرسه استان تخریب شده بود که با همتی که صورت گرفت تا کنون 160 مدرسه در این مناطق افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است.

پایان مدارس خشتی و گلی در کشور

رییس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به وقوع سیل در چند استان کشور از جمع‌آوری 210 میلیارد تومان برای احداث و بازسازی مدارس مناطق سیل زده سال قبل خبر داد و خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید نیز معادل همین مبلغ را اختصاص و در مجموع 410 میلیارد تومان در مناطق سیل زده و از جمله سه استان لرستان، خوزستان وگلستان هزینه شد.

وی با بیان اینکه تعدادی از پروژه‌های مناطق سیل زده تحویل شده ادامه داد: پرونده مدارس در مناطق سیل زده نیز تا پایان سال 99 بسته خواهد شد.معاون وزیر آموزش و پرورش از پایان مدارس خشتی و گلی در سطح کشور خبر داد و در خصوص چرایی بازگشت مدارس کپری با وجود برگزاری جشن پایان مدارس کپری گفت: در حال حاضر کمتر از 150 مدرسه کپری در کل کشور داریم که برنامه‌ای هم برای جمع‌آوری آنها نداریم.

رخشانی‌مهر از مدارس کپری به عنوان بخشی از معماری اصیل مناطق شرقی کشور نام برد و افزود: شکل‌گیری اینگونه مدارس متناسب با شرایط و نیاز این مناطق صورت گرفته و از همین رو مدارس کپری، با برچیده شدن‌شان هم از بین نمی‌روند.

چرایی بازگشت مدارس کپری با وجود برگزاری جشن پایان مدارس کپری

وی با بیان اینکه نمی‌توان با حذف این مدارس به ساخت مدارسی با آجر و سیمان پرداخت اظهار کرد: مدارس کپری عمدتا مخصوص عشایر منطقه و جمعیت کوچ‌رو است که مبدا و مقصد مشخص و ثابتی ندارند و از همین رو در صورت برچیدن‌شان دوباره از نو بنا می‌شوند.

وی به برگزاری جشن پایان مدارس کپری در سال 87 اشاره و تصریح کرد: در آن سال کل مدارس کپری کشور برچیده شد و جشنی هم تحت عنوان جشن پایان مدارس کپری برگزار شد اما با گذر زمان با توجه به نیاز منطقه به مدارس کپری، دوباره اینگونه مدارس که متناسب با نیاز اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی جمعیت عشایری شکل گرفته از نو بنا شدند و از همین رو در حال حاضر نیز 150 مدرسه کپری در سطح کشور داریم که با توجه به تجربه قبلی برنامه‌ای برای برچیدن آنها نیز نداریم.

 آمادگی سمنان و اصفهان برای حذف مدارس سنگی

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه‌ریزی برای برچیدن مدارس سنگی در کشور خاطرنشان کرد: بعد از حذف مدارس گلی و خشتی در کشور، امسال برای حذف مدارس سنگی برنامه‌ریزی شده است .

این مقام ارشد اجرایی با بیان اینکه هر کدام از استان‌ها امسال با توجه به اعتبارات خود، یک هدف گذاری برای حذف مدارس سنگی خواهند داشت ادامه داد: تاکنون دو استان اصفهان و سمنان برنامه خود را برای حذف این مدارس تا پایان سال 99 ارائه دادند.

وی با بیان اینکه در این برنامه حذف و جمع‌آوری مدارس سنگی دارای دانش‌آموز در اولویت قرار گرفته افزود: برخی از مدارس سنگی در سراسر کشور که خالی از جمعیت دانش آموزی هم هستند با هدف حفظ مالکیت آموزش و پرورش جمع‌آوری نخواهند شد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر