پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | صدف سرداری
صدف سرداری

صدف سرداری

روزنامه‌نگار

نگهبان باستان‌شناسی ایران

صدف سرداری

۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

نگهبان باستان‌شناسی ایران

آرام قدم برداشت و از پله‌ها، کنار همسر و استاد دیرینش، «ژاله آموزگار» پایین آمد و با تشویق جمعیت روی صندلی‌اش نشست. جمعیتی که بعضی از آنان روزگاری شاگردانش بودند و حالا همکارانش. چشم که می‌چرخاندی اساتید فلسفه و باستان‌شناسی جای‌جای سالن نشسته بودند. آمده بودند که یا از او بگویند یا از او بشنوند. «حکمت‌الله ملاصالحی» روز چهارم اردیبهشت‌ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی، بزرگ داشته شد تا سایرین فعالیت‌های او را طی سالیان سال در حوزه باستان‌شناسی، پیوند این رشته با فلسفه و تلاش او برای ایران را ستایش کنند. در این برنامه ژاله آموزگار، محمداسماعیل اسمعیلی جلودار، مهدی اصل زعیم، محمدرضا حسینی بهشتی، اصغر دادبه، انشاء‌الله رحمتی، کامیار عبدی، منوچهر صدوقی سها، مهرداد ملک‌زاده، حمیدرضا ولی‌پور و آتوسا مومنی سخنرانی کردند و هر کس به نوع خود از او قدردانی را به جا آورد.
مروری بر پوسترهای جشنواره «کن» در سال‌های اخیر

صدف سرداری

۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

مروری بر پوسترهای جشنواره «کن» در سال‌های اخیر

تصویر پوستر امسال جشنواره فیلم «کن» صحنه‌ای از فیلم کلاسیک ژاپنی «راپسودی در ماه اوت» است که سال ۱۹۹۱ خارج از بخش رقابتی این جشنواره به نمایش درآمد.
رفع تصرف زمین بازی «کتابخانه بهار»

صدف سرداری

۲۹ فروردین ۱۴۰۳

رفع تصرف زمین بازی «کتابخانه بهار»

«گمونم زمین بازی کتابخونه بهار رو پس گرفتیم» و این خبری بود که «شرمین نادری»، فعال حوزه کتاب بعد از ماجراهای تصرف زمین بازی «کتابخانه بهار»، در صفحه «ایکس» (توییتر سابق) خود منتشر کرده است. خبری که می‌تواند روستای «رمین» را میان اخبار بد چابهار، بهارتر کند و امیدبخش کودکان این روستا باشد.
اسباب‌بازی‌ها قصه می‌گویند

صدف سرداری

۲۶ فروردین ۱۴۰۳

اسباب‌بازی‌ها قصه می‌گویند

تاکنون به موزه اسباب‌بازی قدم گذاشته‌اید؟ موزه‌ای که هم برایتان خاطره‌انگیز باشد، هم کودکان‌تان را سر شوق بیاورد و هم مسیر خلق اسباب‌بازی‌ها را روایت کند؟ از این به بعد می‌توانید از چنین موزه‌ای در تهران بازدید کنید.
چاره‌جویی جهانی برای تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر تغییراقلیم

صدف سرداری

۱۹ فروردین ۱۴۰۳

چاره‌جویی جهانی برای تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر تغییراقلیم

هجدهم آوریل، مقارن با سی‌ام فروردین امسال، مصادف است با روز جهانی محوطه‌ها و بناهای تاریخی. «ایکوموس»، شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها، هر ساله با انتخاب یک شعار، برنامه‌های خود را اعلام می‌کند و توصیه‌هایی را به اعضای خود ارائه می‌دهد. یکی از برنامه‌های امسال توجه به تاثیر تغییر اقلیم بر وضعیت بناهای تاریخی است.
بهار پردردسر کتابخانۀ «بهار»

صدف سرداری

۱۸ فروردین ۱۴۰۳

بهار پردردسر کتابخانۀ «بهار»

سال 84 بود که مردی از اهالی روستای «رمین» شهرستان چابهار به سرش زد که یک کتابخانه راه بیاندازد. «عبدالحکیم بهار» که خودش از کودکی و نوجوانی به کتابخوانی علاقه‌مند بوده به‌دلیل چالش‌های دسترسی به کتاب برای کودکان روزی تصمیم گرفت که چند صد جلد از کتاب‌هایش را برای کودکان کنار بگذارد. یکی از اتاق‌های خانه‌اش هم شد کتابخانه‌ای با نام «بهار». چند سال بعد کتابخانه از اتاق خانه‌اش کوچ کرد به کانکسی در زمینی که دهیاری در اختیارشان گذاشته بود؛ تا سال ۱۴۰۰که با کمک دهیاری و مردم ساختمانی برای کتابخانه ساخته شد. عبدالحکیم و دوستان و همکارانش حالا رویاهای بزرگتر در سر دارند. بچه‌ها را به فعالیت محیط زیستی و رسانه‌ای تشویق می‌کنند و تصمیم گرفته بودند که سراغ ایجاد بازی و سرگرمی برای بچه‌های روستا بروند که دردسرهایشان شروع شد. زمینی که مراحل آماده‌سازی و نقشه‌برداری را طی کرده بود اما پیش از طی مراحل قانونی واگذاری، از سوی برخی افرادی تصرف شده است.
سال خشنودی از زیاد شدن صفرها، سال خشکسالی

صدف سرداری

۲۷ اسفند ۱۴۰۲

سال خشنودی از زیاد شدن صفرها، سال خشکسالی

«هوای پاک»،‌ قهرمان تئاتر خیابانی

صدف سرداری

۲۰ اسفند ۱۴۰۲

«هوای پاک»،‌ قهرمان تئاتر خیابانی

«سه روز» سهم اراکی‌ها از هوای پاک در سال ۱۴۰۲ بود. باقی روزها ساکنان این شهر هوایی را داخل ریه‌هایشان کشیدند که نتیجه‌اش بیماری شد و درد و رنج. آنها از «مازوت‌سوزی» چندساله در این شهر خسته‌اند و گلایه‌شان را از ۱۲ دی امسال هر سه‌شنبه روی پلاکاردهایی می‌نویسند و بالای سر می‌گیرند، شاید مسئولان ببیند و این روند را متوقف کنند. حالا این‌بار هشتمین تجمع اراکی‌ها در کنار این پلاکاردها، با یک اجرای خیابانی در پیاده‌راه «امیرکبیر» در حوالی بازار این شهر همراه بود.