پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کاردينال در برابر ديکتاتور

کاردینال در برابر دیکتاتور





۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۳۸

کاردینال در برابر دیکتاتور

چندی پیش مطلبی را منتشر کردیم تحت عنوان پزشکی که مسلمانان بوسنی را نجات میداد امروز در ادامهی آن مطلب تصمیم گرفتیم که هر هفته یکی از این قهرمانهای معاصر را معرفی کنیم که هرچند گمنام هستند اما کارهای بزرگی برای انسانیت و اخلاق انسان معاصر انجام دادهاند برای این شماره ماجرای کاردینالی را برگزیدهایم که در دوران دیکتاتوری پینوشه مسیحوار تلاش میکرد تا جان مردم را از چنگال موجود بیرحمی که دستش به خون سالوادور آلندهها آلوده بود نجات بدهد

کاردینالی که در برابر شکنجه ایستادگی کرد

11 سپتامبر جز ماجرای معروف برجهای تجارت جهانی، سالگرد فاجعه‌‌ی مهم دیگری نیز است. سالها پیش از آن ماجرا، یعنی در سال 1976، «آگوستو پینوشه»، «سالوادور آلنده» رئیسجمهور قانونی و منتخب شیلی را با کودتایی از قدرت خلع کرد. با تسلط یافتن جوخههای مرگ حامیِ جناح راست، حمام خون و کشتار و شکنجهها علیه حامیان آلنده آغاز شد. بسیاری از مخالفان با علم به این موضوع که ماندن در شیلی، برابر با مرگی تراژیک است، از شیلی گریختند. البته تقریباً بیشترشان. این موضوع، شامل حال اسقف اعظم، «رائول سیلوا هنریکوئز» نمیشود. با وجود آنکه کاتولیکهای میانهرو، یکی از اهداف دستگیریها و شکنجههای پینوشه محسوب میشد، کاردینال سیلوا نه تنها در شیلی ماند، گروهی را راهاندازی نمود که به مردم تحت آزار و شکنجه، یاری میرساندند. کمیتهی همکاری برای صلحی که کاردینال سیلوا آن را پایهگذاری نمودهبود، به مردم تحت خطر دستگیری و شکنجه، پیشنهاد ارائهی کمکهای مالی و حقوقی و همینطور پناهگاههایی امن میداد. زمانی که این کمیته موفق به حفاظت از مخالفان نمیشد، کاردینال افراد تحتخطر را در رختخواب شخصی خود پنهان میکرد. پینوشه که به فعالیتهای گروه پی بردهبود، دستور تعطیلی آن را صادر نمود، اما کاردینال تنها با تغییر نام و موقعیت مکانی گروه، فعالیت را مانند قبل ادامه داد. او مقر گروه را کلیسای سانتیاگو قرار داد. طبق ایرادی در قوانین قضایی شیلی، نیروهای ارتش حق ورود به این کلیسا را نداشتند. این گروه موفق شد دهها هزار تن را از چنگال شکنجه و مرگ برهاند. اگر تلاشهای قهرمانانهی کاردینال سیلوا نبود، امروز شیلی کشوری بسیار کمجمعیتتر از حال حاضرش میشد.

پی نوشت: پس از کودتای نظامی در سپتامبر 1973، پلیس ملی شیلی که به عنوان تفنگداران شیلی نیز شناخته شدهاند، با وزارت دفاع متحد شدند. با بازگشت حکومت دموکراتیک، پلیس تحت کنترل وزارت کشور قرار گرفت اما ظاهراً بطور اسمی تحت نظارت وزارت دفاع باقیماندهاست. ژنرال خوزه برنالس رئیس 30 هزار نیروی پلیس مرد و زن شیلی است که مسئول اجرای قانون، مدیریت ترافیک، مراقبت از مرزها، سرکوب (قاچاقچیان) مواد مخدر و مقابله با تروریسم در سراسر کشور شیلی هستند.

اداره آگاهی پلیس شیلی در سال 1933 به وجود آمد که به عنوان یک سازمان پلیسی غیرنظامی و مشابه با دامنه و عملکرد پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) عمل میکند. از لحاظ اداری بخشی از وزارت دفاع، فعالیتش به عنوان یک بازوی تحقیقاتی از شاخه قضائی است. پرفکتو آرتورو هررا وردوگو فعلاً رئیس پلیس آگاهی در شیلی میباشد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *