پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در جلسه بررسی توافق هسته ای در مجلس اتفاق افتاد تلاش عارفی برای حمله به صالحی

در جلسه بررسی توافق هسته ای در مجلس اتفاق افتاد تلاش عارفی برای حمله به صالحی





۱۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۸:۴۶

در جلسه بررسی توافق هسته ای در مجلس اتفاق افتاد
تلاش عارفی برای حمله به صالحی

از آغاز مذاکرات نفس گیر هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی دو سال می گذرد. سفرهای مکرر تیم هسته ای به کشورهای مختلف و جمع شدن وزرای امور خارجه کشورهای دخیل در توافق هسته ای سرانجام به ثمر نشست و توافق هسته ای صورت گرفت. توافقی که در فرهنگ سیاسی ایران«برجام» نامیده شد. برجام در داخل ایران موافقان و مخالفانی داشت که هر کدام به نوعی این موافقت و مخالفت را ابراز داشتند. نمایندگان استان کرمان هم از این قاعده مستثنی نبودند؛ اما این نمایندگان پیش و پس از توافق نهایی واکنش های متفاوتی در قبال این رخداد سیاسی داشتند.
اخیراً که تصویب متن برجام به مجلس سپرده شد و پیچ و خم کمیسیون برجام را پشت سرگذاشت تا به صحن علنی مجلس رسید واکنش های نمایندگان زیر ذره بین رسانه های استانی قرار گرفت.
محمد مهدی زاهدی پس از دیدار با آیت الله جعفری موضع معتدل تری در قبال برجام اتخاذ کرد. امام جمعه کرمان در دیدارش با دکتر زاهدی رییس مجمع نمایندگان استان که عضو کمیسیون برجام نیز بود گفته است:«آقای زاهدی عنوان کردند که برجام به ضرر ماست و بنده گفتم بعد از این که در آمریکا حل شده است به نفع ما نیست که آن را رد کنیم.»
زاهدی در خصوص برجام این گونه اظهار نظر می کند:«برجام درباره تحقیق و توسعه موارد مثبت و منفی دارد.» و حتی در دیدگاهی مثبت افزوده است:«مجلس آماده همکاری با دولت در دوران پسابرجام است.» و در آخر اطمینان می دهد که برجام قطعاً رای می آورد.
محمدرضا پور ابراهیمی در خصوص برجام می گوید:«معتقدیم در برجام تنها به چند مولفه اقتصادی دست پیدا کرده ایم؛ اما در حوزه امنیت و حقوق بشر چیزی از این توافق به دست نخواهیم آورد.» (ایسنا) اما همین نماینده در اظهاراتی متفاوت از اظهار قبلی می گوید:«جایگاه تحریم های اقتصادی برجام کمتر از مسایل امنیتی و سیاسی نیست… متاسفانه هیچ یک از کارشناسان اقتصادی وزارت خارجه در جلسه حضور نیافتند و تنها گزارش مرکز پژوهش های مجلس در خصوص ابعاد اقتصادی برجام بررسی شد.» دکتر پور ابراهیمی خواستار برداشته شدن همزمان تحریم ها شده است.(پایگاه اطلاع رسانی دکتر پور ابراهیمی).
می توان به این جمع بندی رسید که پور ابراهیمی نیز موضع معتدلی داشته است.
دکتر امیری نماینده زرند نیز موافق کلیات برجام بوده است. در تصویری که در سایت صدای زرند منتشر شده وی در صحن علنی مجلس با بالا بردن چهار انگشت، موافقت خود را با طرح برجام اعلام نموده است. گفتنی است در همین تصویر دکتر پور ابراهیمی روی صندلی نشسته و ظاهرا مشغول مطالعه چیزی است و نمی توان دریافت که آیا موضع موافق دارد یا مخالف!
امیری نماینده کهنوج نیز در خصوص طرح برجام می گوید:« امضای برجام خیانت به ملت است و توافق آسیب زننده به عزت ملت ارزش ندارد.» وی افزوده است:«امضای چنین قراردادی را خیانت به انقلاب و مردم می دانیم و قطعا چنین برجامی با خوش و بش کردن و احوال پرسی و لبخندهای ظریف گونه به فرجام نخواهد رسید.» (فارس)
آذین نماینده رفسنجان نیز در تصویری که در کنار نمایندگان وابسته به جبهه پایداری از وی منتشر شد با نشان دادن عدد دو با انگشتانش مخالفت خود را با تصویب برجام نشان می دهد.
علیرضا منظری توکلی نماینده بافت در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس با اشاره به موضوع برجام گفته است:«تصمیم در مورد برجام یک تصمیم تاریخ ساز، فرهنگ ساز و تمدن ساز است. لذا باید با تأمل و دقت و توسط متخصصین امور سیاسی و حقوقی طرح مربوط به برجام تدوین شود.» منظری توکلی کمیسیون برجام را خبرگان مورد اعتماد و منتخبین مجلس برشمرد و آن را برای تدوین طرح برجام مناسب تشخیص داد. در لیست دست نویسی که سایت تابناک مورخه 12 مهرماه منتشر شده است نام علیرضا منظری توکلی مخالف طرح دو فوریتی برجام به چشم می خورد.
حسین فتاحی نماینده شهربابک ، شهریورماه سال جاری در خصوص برجام گفته است:«اگر برجام به نفع نظام و مردم باشد می پذیریم و اگر نباشد نمی پذیریم.» وی اضافه کرده است:«ما منافع نظام و مردم را در نظر می گیریم و انشا الله به نقطه ای برسیم که برجام تایید شود ولی آن چه تا الآن از بررسی برجام به دست آمده که کلاه گشادی بر سر ما رفته است.»(خانه خشتی رفسنجان)
گفتنی است فتاحی در اردیبهشت ماه امسال جزو نمایندگانی بود که طرح سه فوریتی«توقف مذاکرات هسته ای» را امضا کرده بود.
موسی غضنفر آبادی نماینده بم جزو امضا کنندگان طرح سه فوریتی توقف مذاکرات بود. آخرین اظهار نظر او مربوط به 22 شهریور ماه سال جاری است که از کمیسیون ویژه برجام حمایت کرده است. طبق اعلام هیأت رییسه مجلس غضنفر آبادی از جمله نمایندگانی است که با تاخیر به جلسه تصویب طرح برجام به مجلس آمده است.
حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر اخیراً اظهار نظر مشخصی درباره برجام نداشته است.
هر کدام از نمایندگان ذکر شده می توانند هر نظری را در خصوص رد یا تأیید برجام داشته است و نظرگاه هر کدام از آن ها محترم و رأی شان نیز در تصمیم های کلان کشوری نافذ است؛ اما عجیب ترین و غیر منطقی ترین برخورد از سوی راه یافته جیرفت به مجلس رخ داد.
فرج الله عارفی قصد حمله به سوی جایگاه سخنرانی و قطع نطق صالحی را داشت که با مداخله برخی از نمایندگان نتوانست به مقصود خود دست یابد. به گزارش خبرگزاری کار ایران:«در جریان صحبت های علی اکبر صالحی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده دولت در دفاع از طرح برجام فرج الله عارفی و دخیل عباس زارع زاده مهریزی قصد هجوم به جایگاه ناطق و جلوگیری از ادامه صحبت های رییس سازمان انرژی اتمی را داشتند که برخی نمایندگان با مداخله مانع این کار شدند. در ادامه حجت الاسلام نبویان نیز مجددا قصد هجوم به صالحی را داشت که برخی دیگر از نمایندگان جلوی او را گرفتند. عابد فتاحی و کمال الدین پیرموذن و کاظم جلالی در دو سمت جایگاه ایستادند تا صحبت های صالحی به اتمام برسد و همچنین اجازه ندهند آسیبی به صالحی وارد شود.»
متن فوق تصویری است که خبرگزاری کار ایران از مجلس شورای اسلامی می دهد. این گونه حرکات نشان از سقوط اخلاق در بین کسانی دارد که خود را صاحب نظر در امور سیاسی و تصمیمات مهم کشوری می دانند.
گفتنی است عارفی چند روز پیش هم در تجمع غیر قانونی مخالفان برجام حضور یافته بود.
عارفی باید به مردم حوزه انتخابیه خود توضیح دهد که چرا تحت عنوان نماینده شهرستانی که نام قدیمی ترین تمدن جهان را بر پیشانی خود دارد و از نظر منابع و موقعیت، ظرفیت های استان شدن را داراست این چنین غیر مودبانه و به دور از الفبای رفتارهای صحیح سیاسی در یک محیط که سیاست و منطق از آن انتظار می رود و به مثابه ویترینی مقابل چشم جهانیان است رفتارهایی دور از شأن نمایندگی مردم شریف و نجیب جیرفت از خود نشان می دهد؟

 

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *