پیش‌بینی وضعیت اقلیمی تا پایان بهار ۱۴۰۵:

 بارش‌ها بیش از حد نرمال اما با توزیع نامطلوب خواهد بود





 بارش‌ها بیش از حد نرمال اما با توزیع نامطلوب خواهد بود

۱۶ فروردین ۱۴۰۵، ۱۶:۳۳

 رئیس سازمان هواشناسی کشور وضعیت اقلیمی کشور و پیش‌بینی آن تا پایان بهار ۱۴۰۵ را تشریح کرد.

به گزارش پیام‌ما و به نقل از روابط‌عمومی سازمان هواشناسی کشور، بنا به اعلام سحر تاج‌بخش مسلمان از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۴) تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش بارش حدوداً ۳ درصدی برای کل کشور به ثبت رسید و اساساً به جز در استان‌های هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی که به‌موجب سامانه فعال آذرماه بارش‌های خوبی دریافت کردند (به ترتیب حدود ۶۰،۷۰ و ۳۰ درصد فراتر از نرمال) و در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، افزایش بارش بین ۲ تا ۱۰درصد گزارش شده بود، در سایر استان‌ها شرایط مطلوب نبود؛ لذا اگرچه کاهش بارش میانگین در حد نرمال بود؛ اما توزیع بارش‌ها در کشور مناسب نبود. ازاین‌رو تا پایان سال ۱۴۰۴ در برخی استان‌ها از جمله تهران بیش از ۵۰ درصد کاهش بارش ثبت شد.

بنا بر گزارش ارائه شده از سوی تاجبخش از ابتدای فروردین سال ۱۴۰۵ با ورود سامانه‌های بارشی متناوب و متعدد به کشور، وضعیت تأمین منابع آبی حاصل از بارش در برخی استان‌های کشور در دامنه فراتر از نرمال قرار گرفت: این در حالی است که در برخی از دیگر استان‌ها از جمله استان تهران با کمبود حدود ۳۴ درصد روبرو است.

بر اساس آخرین اطلاعات سازمان هواشناسی کشور تا تاریخ ۱۳ فروردین امسال بارش کل کشور، به لطف خداوند، حدود ۸ درصد بالاتر از نرمال گزارش شده است. این در حالی است که ۸ استان تهران، سمنان، قزوین، قم، گیلان، مازندران، همدان و مرکزی بین ۲۰ تا ۳۶ درصد و ۸ استان اصفهان، البرز، چهارمحال‌وبختیاری، فارس، کردستان، گلستان، لرستان و یزد کمتر از ۱۵ درصد بارش زیر نرمال دارند. در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، خراسان‌های جنوبی، رضوی و شمالی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و هرمزگان بارش بالاتر از نرمال به ثبت رسیده است. همچنین استان‌های هرمزگان و خراسان جنوبی رکورددار بارش‌های بیش از ۷۰ درصد فراتر از نرمال هستند.

آخرین وضعیت دمایی هم در کشور موید افرایش ۴/۱ درجه‌ای دمای میانگین کشور از ابتدای سال آبی تا کنون نسبت به مقادیر بلندمدت است. در این راستا استان‌های شمالی کشور شامل گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، البرز و خراسان‌های شمالی و رضوی بیشترین افزایش دما را با مقدار بیش از ۲ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت تجربه کردند و در استان‌های جنوبی کشور به‌ویژه هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد نیز کمترین افزایش دما (کمتر از ۱ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت) گزارش شده است.

آخرین نقشه‌های هواشناسی نیز بر روند حفظ شرایط در حد نرمال بارش تا پایان فصل بهار و افزایش دمای ۱ تا دو درجه‌ای در این بازه زمانی دلالت دارد. دلالت دارد. باتوجه‌به کم‌بارشی‌های شدید سال‌های گذشته همچنان صرفه‌جویی در مدیریت مصرف آب به‌ویژه برای کلان‌شهرهای کشور از جمله تهران توصیه می‌شود.

این گزارش تأکید می‌کند: به ماهیت بارش‌های بهاره از تمامی هم‌وطنان عزیز درخواست می‌شود در شرایط رخداد بارش‌های رگباری به هشدارها و توصیه‌های سازمان هواشناسی کشور توجه داشته باشند تا از بروز هرگونه مخاطره احتمالی پیشگیری شود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

روی تاریک مصرف بی‌رویه سویا

احتیاط هایی درباره مصرف سویا

روی تاریک مصرف بی‌رویه سویا

چرای غیرمجاز دام در خراسان شمالی؛ تهدیدی جدی برای بقای یوزپلنگ آسیایی

بحران در زیستگاه‌های حساس حیات‌وحش

چرای غیرمجاز دام در خراسان شمالی؛ تهدیدی جدی برای بقای یوزپلنگ آسیایی

فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی صادر شد

اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی

فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی صادر شد

بازگشت حیات‌وحش به طبیعت؛ ۳۵ گونه جانوری در مناطق حفاظت‌شده تهران رهاسازی شدند

گامی مؤثر در جهت حفاظت از تنوع زیستی استان تهران

بازگشت حیات‌وحش به طبیعت؛ ۳۵ گونه جانوری در مناطق حفاظت‌شده تهران رهاسازی شدند

منبع آگاه: رفع اختلالات چهار بانک زودتر از دو هفته انجام می‌شود

اختلال در سامانه‌های بانکی

منبع آگاه: رفع اختلالات چهار بانک زودتر از دو هفته انجام می‌شود

پویش «محرم سبز» در استان تهران؛ کاهش پسماند و ترویج نذر سبز در مراسم عزاداری

محیط زیست و آیین‌های مذهبی

پویش «محرم سبز» در استان تهران؛ کاهش پسماند و ترویج نذر سبز در مراسم عزاداری

هشدار جدی به شرکت‌های حمل‌ونقل؛ قاچاق حیات‌وحش جرم است و مجازات سنگین دارد

مقابله با قاچاق حیات‌وحش

هشدار جدی به شرکت‌های حمل‌ونقل؛ قاچاق حیات‌وحش جرم است و مجازات سنگین دارد

عملیات باستان‌شناسی کاروان‌زمین گلستان؛ گام نخست برای حفاظت از میراث مغفول

عملیات باستان‌شناسی کاروان‌زمین گلستان؛ گام نخست برای حفاظت از میراث مغفول

پویش نه به پلاستیک | مدیریت پسماند و کاهش مصرف یک‌بارمصرف

انتصاب رئیس ستاد برگزاری پویش «نه به پلاستیک»

پویش نه به پلاستیک | مدیریت پسماند و کاهش مصرف یک‌بارمصرف

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه احیای تالاب بامدژ خوزستان

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه احیای تالاب بامدژ خوزستان