روایت یک عکاس از انفجارهای روز چهارم در تهران

برج آزادی نماد ایران است





برج آزادی نماد ایران است

۱۳ اسفند ۱۴۰۴، ۱۷:۵۱

پنج روز از حمله اسرائیل و آمریکا به ایران گذشته است. نگاهی به اخبار خبرگزاری‌ها آمار دقیقی از اینکه کدام خیابان و نقطه از تهران و سایر شهرها مورد حمله قرار گرفته، نمی‌دهد. گفتن از جنگ در صحبت‌های مسئولان خلاصه شده؛ اما آنچه مردم به چشم خود می‌بینند، بزرگتر از یک فاجعه در کلام است. از میدان انقلاب، میدان فردوسی، میدان نیلوفر و… در شهر تهران تقریباً چیزی باقی نمانده و هر لحظه بر شمار افرادی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند، افزوده می‌شود.
بااین‌حال، در زمان قطعی اینترنت و نبود دسترسی به فضای مجازی، در گزارش‌های تصویری خبرگزاری‌ها بهتر می‌توان نشانه‌های جنگ در زندگی شهروندان را دید. یکی از این مجموعه تصاویر را «داود قهردار»، عکاس، عصر روز سه‌شنبه (۱۲ اسفند) و در چهارمین روز جنگ ثبت کرده است. عکسی از میدان آزادی که انگار دود و آتش از پشت برج، فواره می‌زند و بالا می‌رود.
قهردار در گفت‌وگو با «پیام ما» روایت خود را از عصر روز سه‌شنبه این‌طور شرح می‌دهد: «در حیاط خبرگزاری «ایسنا» ایستاده بودیم که دیدیم موشکی به‌سمت پایین می‌آید. فاصله‌اش بسیار نزدیک بود. آنقدر نزدیک که گمان می‌کردم هر لحظه به‌سمت ما می‌آید.
ثانیه‌ای بعدتر صدای انفجار آمد. حوالی میدان انقلاب بود. برای عکس‌برداری رفتم، اما حجم فاجعه به‌حدی بود که امکان عکس‌برداری وجود نداشت.»
او چند ثانیه بعد دود بسیار بزرگی را دید که از غرب تهران به‌سوی آسمان بالا می‌آید: «فکر کردم میدان آزادی یا حوالی آن باید باشد و سعی کردم به‌سرعت خودم را به آنجا برسانم. تقریباً نزدیک میدان آزادی بودم که یک موشک دیگر زدند. از محل دقیقش اطلاعی ندارم، اما به‌قدری نزدیک بود که در عکس چنان است که انگار پشت میدان آزادی را زده‌اند.»
در این روزها با قطعی دوباره اینترنت بین‌الملل ایران، امکان جست‌وجو در گوگل وجود ندارد. در سایت‌های خبرگزاری‌های داخلی هم به‌سختی می‌توان جست‌وجو کرد.
می‌ماند کانال‌های پیام‌ر‌سان‌های داخلی رسانه‌ها که گاهی از محل انفجارها خبر می‌دهند. قهردار از شنیده‌هایش درباره محل اصابت موشک می‌گوید: «احتمالاً انفجار از میدان آزادی فاصله داشته است. آن‌طورکه شنیدم یک موشک به فرودگاه برخورد کرده و یک انفجار دیگر هم در نزدیکی آزادی بوده که اطلاعی از نقطه دقیق آن ندارم.»
او درباره مصدوم‌شدن افراد حاضر در محل انفجار توضیح می‌دهد: «سمتی که من ایستاده بودم، کسی مصدوم نشد. اما سمت دیگر برج که در عکس‌ها هم مشخص است، سنگ‌هایی ریختند و مردم مجروح شدند. در عکس‌های دیگری هم که از سایر عکاسان دیدم، مردم و ماشین‌ها آسیب دیده بودند.»
قهردار در آن لحظات دوربین عکاسی به‌همراه نداشت و تصاویر را با دوربین گوشی موبایل ثبت کرد. بلافاصه هم خود را به خبرگزاری ایسنا رساند و عکس‌ها را تحویل داد که حالا با عنوان «آزادی پس از حملات امروز غرب تهران» در وب‌سایت این خبرگزاری موجود است.
او درباره دلیل ثبت این تصاویر می‌گوید: «برج آزادی تهران، نماد ایران است. فکر کردم ثبت این عکس و جهانی شدن آن می‌تواند به نشان دادن اتفاقی که در ایران می‌افتد، کمک کند.»

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *