پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تکنولوژی در خدمت جمهوری

تکنولوژی در خدمت جمهوری





۲ اسفند ۱۳۹۴، ۲۳:۳۲

تکنولوژی در خدمت جمهوری

اگر به یاد داشته باشید چندی پیش مطلبی از همین قلم و در همین مطبوعه منتشر شد تحت عنوان استفاده از تکنولوژی در انتخابات ایران که از زاویه ی شناخت کاندیداها و پیشنهاد تولید افزونه‌ها و نرم‌افزارهایی در راستای مطالعه در کار کرد و گذشته‌ی نمایندگان مجلس و نامزدهای امروزی و نمایندگان فردا بود. حالا خوشبختانه آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی وب سایتی به نام مجلس گرافی تاسیس نموده که تقریبا به تمام سوالات شما درباره‌ی نمایندگان پاسخ می‌دهد که می‌توانید با نوشتن این آدرس در مرورگر خود به راحتی به این سامانه دسترسی داشته باشیدmajles.sociallab.ir بگذارید کمی شما را با این رسانه آشنا کنیم:
آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، با هدف شفاف سازی عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس‌گرافی را راه اندازی نموده است. این سامانه یک کار پژوهشی علمی در حوزه شبکه‌های اجتماعی است و هیچ گونه هدفی برای جانبداری از فرد و یا گروه سیاسی خاصی ندارد.
تمامی اطلاعات مندرج در این سامانه از اسناد منتشر شده توسط مرکز پژوهشها و دیگر بخشهای مجلس شورای اسلامی استخراج شده است. از آن جایی که این اسناد در دسترس عموم قرار دارد هر کسی با تحلیل این اسناد قادر است اطلاعات استخراج شده توسط این سامانه را شخصا محاسبه و تصدیق نماید.
اطلاعاتی که در حال حاضر روی سایت قرار داده شده فقط مربوط به دوره نهم مجلس است. اطلاعات دوره‌های قبل مجلس هم انشالله در آینده به این سامانه اضافه خواهد شد تا سوابق افراد دیگر نیز قابل تحلیل و مقایسه باشد.
از آن جا که قسمت زیادی از این اطلاعات به صورت خودکار از صورتجلسات مجلس استخراج شده ممکن است برخی از جلسات روزهای اخیر مجلس در این سامانه لحاظ نشده باشند. به محض دریافت این صورتجلسات، اطلاعات سایت نیز به روز خواهد شد. اطلاعات مورد استفاده برای تحلیل شامل ۳۵۰ صورتجلسه است که اولین جلسه آن در تاریخ 7/۳/۱۳۹۱ و آخرین آن در تاریخ 3/۶/۱۳۹۴ بوده است. بدیهی است که فعالیتهای انجام شده بعد از این تاریخ در مجلس‌گرافی ثبت نشده است.
این سامانه توسط هیچ نهادی حمایت مالی نشده و تمام حقوق این سامانه متعلق به دانشگاه تهران و آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی میباشد.
شاید این وبسایت تمام خواست‌های سیاست و شناخت عمومی مردم از جهان سیاست را به کمک تکنولوژی برآورده نکند اما بنیان‌گذار حرکتی بسیار زیبا و مهیج است که در آن هر کسی بدون در نظر داشتن سن و مذهب و جنسیت می‌تواند به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشد و بتواند ساده و بدون دردسر نمایندگان را باهم مقایسه کند و یا حتی تعداد غیبت‌های یک نماینده و یا دقایقی که وی عدم حضور داشته است و یا حتی تاخیر ورود به مجلس را داشته‌اند بخواند و بداند که نامزدی که دم از انجام وظیفه و خدمت به مردم می‌زند در واقع چقدر مشغول به کار بوده و چند درصد این حرفها شعار هستند و چند درصد واقعا به عمل تبدیل شده‌اند. برای مثال محمد رضا پورابراهیمی شاخص عدم حضوری برابر با ۱۸۰ دقیقه در این سایت داشته‌ و از ۳۰ درصد نمایندگان بیشتر عدم حضور داشته‌اند. که شما می‌توانید در این سایت حتی عملکرد وی را با نمایندگان دیگر مقایسه کنید و از مهه‌ی این موارد مهم‌تر گزینه‌ی ترین‌هاست،‌با استفاده از این گزینه می‌توایند: بیشترین و کم‌ترین حضور در صحن علنی مجلس، بیشترین و کم‌ترین نطق پیش از دستور، بیشترین و کم‌ترین طرح‌های ارائه شده و ترین‌های دیگر را بررسی کنید، باشد که صالح‌ترین و شایسته‌ترین‌ها را به مجلس بفرستیم و به آنان که از عملکردشان راضی نیستیم با حضور قاطع خود کارت قرمز بدهیم.
پی نوشت: برای آشنایی رای اولی‌ها نمودارهایی در حاشیه‌ی همین مطلب منتشر شده‌است که به بسیاری از سوالات درباره‌ی مجلس پاسخ می‌دهند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *