پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خودرو دیگر بازار ندارد

خودرو دیگر بازار ندارد





۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۰۴

خودرو دیگر بازار ندارد

بر اساس جدیدترین آمار ها تولید انواع خودرو در آذرماه امسال، ۷۱.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته است

حالا دیگر برای استفاده از صفت بازار برای توصیف خرید و فروش خودرو برخی احتیاط به خرج می دهند، خصوصا فعالان بازار.می‌گویند بازاری باقی نمانده است، بازار محل خرید و فروش است و وقتی یکی از ارکان نباشد، دیگر نمی‌توان به بازار لقب بازار داد.فعالان بازار تاکید دارند خریداری در بازار نیست و هر چند تعداد فروشنده‌ها اندک است اما خریداران باز هم کمتر از این میزان هستند. یکی از فعالان بازار خودرو در خصوص وضعیت خرید و فروش خودرو گفت: مدتهاست که بازار خودرو دیگر شباهتی به بازار ندارد، تعداد مشتریان به شدت کاهش یافته و به نظر می‌رسد این رکود در بخش خرید و فروش خودروهای دست دوم است. او با اشاره به اینکه اکثر مشتریان خرید خودرو به قیمت‌های بازار را بر نمی‌تابند، گفت: خودروها بیش از توان مردم گران شده‌اند از این رو مشتریان معتقدند خرید خودرو با این قیمت‌ها توجیهی ندارد.

پیش فروش‌ها ادامه دارد؟

حالا کم نیست شمار کسانی که می‌پرسند خودروسازان می توانند از پس تعهدات خود برمی‌آیند؟ مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس شورای اسلامی در باره حجم پیش فروش‌ها گفته است: یک میلیون خودرو به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان پیش‌فروش شده بود که طبق آخرین تصمیم قرار شد ۸۰ درصد تولید برای پیش‌فروش‌های قبلی اختصاص یابد و ۲۰ درصد به فروش‌های جدید اختصاص داده شود.پیش فروش یک میلیون دستگاه خودرو در حالی اتفاق افتاده است که بررسی ها نشان می دهد میزان تولید خودرو کاهشی ۷۱ درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس نگرانی از بابت تداوم روند کاهشی تولید و طولانی شدن دوره تحویل از سوی بسیاری از کارشناسان مطرح شده است. خصوصا آنکه تاخیر در تحویل خودروها این روزها یکی از مهمترین اعتراضات ثبت نام کنندگان است.

از سوی دیگر اخبار  مختلف در اعلام قیمت‌های جدید هم بلاتکلیفی خریداران خودرو را در تحویل محصولات خود بیشتر از گذشته کرده است.در جدیدترین اخبار گویا قرار است در قالب ابلاغیه اعمال افزایش قیمت‌ها تکلیف خریداران بلاتکلیف خودرو هم مشخص شود به نحوی که آن دسته از خریدارانی که زمان تحویل خودروهای آنها در بخش خودروهای پر تیراژ قبل از  شهریورماه ۹۷ هست تحویل خودروهای آنها با قیمت‌های قبلی انجام خواهد شد اما آن دسته از خریداری که تحویل خودروهای آنها بعد از شهریور ماه۹۷ است محصولات خود را با قیمت‌ها جدید و البته ضمن محاسبه سود تأخیر و مشارکت تحویل می‌گیرند.

خریدار حواله بیش از کالاست

 امیری از فعالان بازار خودرو نیز در خصوص وضعیت کنونی می‌گوید: بسیاری از مشتریان دائم درباره قیمتها می‌پرسند، این روزها حواله خودرو بیشتر از خود خودرو خریدار دارد اما انتشار اخبار ضد و نقیض درباره قیمت گذاری سبب شده است که در یک هفته اخیر حتی خرید و فروش حواله هم متوقف شود. وی گفت: به عنوان مثال حواله پراید با پیش پرداخت ۱۰ میلیون تومان، ۱۹ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود اما انتشار اخباری در خصوص بالا رفتن قیمت‌ها و معلوم نبودن میزان افزایش سبب شده است فعلا خرید و فروش حواله هم چندان رونق نداشته باشد اما با این حال هنوز خرید و فروش حواله بیشتر از خودرو است. وی ادامه داد: به نظر می‌رسد با روشن شدن قیمت‌ها، بازار از بلاتکلیفی خارج شود.

نگرانی از سخت شدن تولید قطعات خودرو

روح الله بابایی صالح عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم برخورد دولت با حاشیه سازان صنعت خودرو کشور اظهار داشت: در جلسه ای که در فراکسیون مستقلین با حضور وزیر صمت برگزار شد بر حمایت از صنعت قطعه سازی کشور تاکید شد زیرا قطعا باید در شرایط حساس کنونی، دولت با حاشیه سازان در صنعت خودرو و قطعه سازی کشور برخورد کند و مانع از ایجاد مشکلات جدید در این صنعت مهم شود.

کاهش چشم‌گیر تولید

 خودرو در آذرماه

بر اساس جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید انواع خودرو در آذرماه امسال، ۷۱.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته است. در این مدت تولید انواع خودرو از ۱۴۶ هزار و ۳۸۲ دستگاه در آذر ماه سال گذشته به ۴۲ هزار و ۱۴۵ دستگاه کاهش یافته است.تولید انواع سواری در آذرماه سال جاری کاهش ۷۲ درصدی  داشته و از ۱۳۶ هزار و ۸۲۸ دستگاه در آذرماه سال گذشته به ۳۸ هزار و ۲۷۵ دستگاه رسیده است.انواع ون نیز با تولید ۶۱ دستگاه در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۱۳۶ دستگاه تولید داشته، کاهش تولید ۵۵.۱ درصدی را تجربه کرده است.تولید انواع وانت و اتوبوس نیز همچون موارد ذکر شده با کاهش روبرو شده است. طبق آمار تولید وانت با ۲۹۴۹ دستگاه در آذرماه سال جاری نسبت به تولید ۷۶۸۵ دستگاهی در مدت مشابه سال گذشته، ۶۱.۶ درصد کاهش داشته است. تولید اتوبوس نیز با کاهش ۹۱.۲ درصدی همراه بوده و از ۱۳۶ دستگاه در آذرماه سال گذشته به ۱۲ دستگاه رسیده است.همچنین کامیونت، کامیون و کشنده با تولید ۷۰۰ دستگاه در آذرماه سال جاری نسبت به تولید ۱۴۵۴ دستگاه در مدت مشابه سال گذشته، کاهش تولید ۵۱.۹ درصدی را تجربه کرده است.در مقابل تنها مینی‌بوس و میدل‌باس بوده که رشد تولید ۳.۵ درصدی داشته و تولید آن از ۱۴۳ دستگاه در آذر سال گذشته، به ۱۴۸ دستگاه رسیده است.علاوه‌ بر این آمار تجمیعی تولید خودرو در ۹ ماه اول سال جاری تا پایان آذر ماه نیز بدین صورت است که کاهش تولید ۳۱ درصدی رخ داده و میزان تولید از  یک میلیون و ۱۰۶ هزار و ۳۸۵ دستگاه در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۶ به ۷۶۳ هزار و ۵۱۹ دستگاه رسیده است.  

 

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *