پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | از قصه پرغصه پسته تا ناکامی خرما

از قصه پرغصه پسته تا ناکامی خرما





۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۰۷

از قصه پرغصه پسته تا ناکامی خرما

پسته امسال جانی برای خندیدن ندارد. خبرها از باغ های پسته تاسف بار است. به دلیل سرما زدگی یا گرمازدگی هفتاد الی هشتاد درصد باغات پسته کرمان از بین رفتند.تنها باغبان پسته نقره داغ نشده امسال سال سختی برای اکثر باغداران بود .

علی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت می گوید «متاسفانه علی رغم اینکه انرژی زیادی برای تولید محصولات کشاورزی صرف می شود ولی در مقابل ما پرتی محصولاتمان بسیار زیاد است ».امسال بسیاری از باغات تحت تاثیر گرما محصولاتشان چشیده نشد.دوباره همان بحث اقلیمی که عوض شده تا زمین و جیب باغدار همزمان بخشکد .

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از مدیریت مدرن می گوید: «باید مدیریت حوزه باغبانی را به سمتی ببریم که قابل کنترل باشد یعنی شرایط اقلیمی و جوی کمتر تاثیرات خود را بر محصولات بگذارد »

امسال که گذشت اما چند راه حل از طرف یوسف داودی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس برای اینکه این باغات از گزند تغییرات اقلیمی در امان بمانند. مطرح شد .

وی اول به گونه های مقاوم در مقابل سرما و گرما اشاره دارد که باید جایگزین گونه های سنتی شوند و دومین راه حل این مهندس کشاورزی استفاده از کودهایی است که باغ ها را از گزند سرما و گرما حفظ می کند . اگر این راه حل ها جواب بدهد، محصولات ایران بی بازار نیستند. خصوصا در این شرایط که نیاز به ارز آوری محصولات غیر نفتی بیش از بیش احساس می شود .

به گفته عباس پاپی زاده محصولات باغی ایران هم در کشورهای حوزه خلیج فارس و هم در شمال، کشورهای حوزه خزر و قفقاز مشتری دارند .

وی ادامه می دهد کشورهایی مانند روسیه با توجه به نوع اقلیم طبیعی که دارند تا صد سال آینده نمی توانند مواد غذایی کشور خود را تامین کنند و این کشورها مقصد خوبی برای محصولات ایرانی هستند . اما اگر یکی از این محصولات خرماست که امسال آنچه به روسیه فرستاده شده بود بیشترش برگشت خورد چون کرم زده بود حالا خرما فروشان جایی در بازار روسیه ندارند .

یوسف داودی توضیح می دهد: دلیل قارچ هایی که روی خرما وجود داشته این برگشت ها صورت گرفته و ما به همین راحتی با وجود اینکه کشورهای دیگر 7 برابر ما خرما را به روسیه می فروشند این بازار را از دست دادیم .

راه حل عضو کمیسیون کشاورزی شناسنامه دار کردن کشاورزان است تا محصولی که صادر می شود از مبدا تا موقعی که به دست مصرف کننده می رسد، رصد شود .

عباس پاپی زاده تکمیل می کند که: «نباید به هر محصولی اجازه صادرات داد چون در صورت بیکیفیت بودن به کل محصولات صادراتی ایران ضربه می زند . »

همه این مشکلات و معضات مرجع رسیدگی دارند که باید حواسش شش دانگ به کشاورز و کشاورزی باشد جایی که در قانون برای داشتن قدرت اجرایی وزارت خانه است.اما به گفته یوسف داودی به وظایف خود درست عمل نمی کند .

وی معتقد است وزارت جهاد کشاورزی در حل مشکلات، آینده نگری و همچنین پیشگیری بسیاری از مشکلاتی که در این حوزه بروز کرده نتوانسته کاما موفق عمل کند . نتیجه آن شکسته شدن شکوه برند های جهانی ایران است و بازارهایی که به سادگی یکی پس از دیگری توسط رقبا فتح می شود .

علی ابراهیمی اعتقاد دارد حالا هم برای جبران ضرر زیانی که به خاطر از دست دادن بازارهای محصولات ایرانی مانند پسته و زعفران و خرما که برند ایرانی ها در جهان هستند دیر شده اما باید فکر اساسی کرد و نباید اجازه داد کشورهای دیگر با کپی برداری از ما جای پای ما را در بازارهای جهانی بگیرند.بازارهایی که به دست آوردن دوباره آنها آنچنان سخت است که باید برای برخی از آنها سال ها قصه خورد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

کیفیت قابل قبول هوای تهران

کیفیت قابل قبول هوای تهران

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

زندگی پرشتاب و با عجله در عصر ارتباطات جایی برای هنری که با صبر و سوزن گره خورده، باقی نگذاشت

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

بعد از گذشت چند هفته از تخلیهٔ ضایعات نفتی در محدودهٔ دیلم و گناوه، هنوز عاملان آن معرفی نشده‌اند

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

رکوردشکنی اقلیمی

بارش‌های برق‌آسا و وقوع سیلاب در ایران و کشورهای حاشیه دریای عمان خسارت‌بار بوده است

رکوردشکنی اقلیمی

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی در اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری با مجامع جهانی تاکید کرد

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

عضو میز تخصصی صنایع‌دستی در گفت‌وگو با «پیام ما» مطرح کرد:

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

گفت‌وگو با مهدی تیموری رئیس سابق پارک ملی گلستان پس از ۲۶ سال تجربهٔ حفاظت در زیستگاه‌ها

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *