کاهش 50درصدی سوء‌تغذیه در روستاها

منتشر شده در صفحه صفحه اول | شماره 1212

کاهش 50درصدی سوء‌تغذیه در روستاها 

15 استان در وضعیت ناامن غذایی هستند

بالا بودن آمار سوءتغذیه در نیمی از استان‌های کشور موجب شده طرح یک وعده غذای گرم در مهدکودک‌ها اجرا شود.

آنطور که محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفته با اجرای طرح تهیه یک وعده غذای گرم برای مهدکودک‌ها در روستاها، ۵۰ درصد از سوءتغذیه‌ کودکان در مناطق ناامن غذایی کاهش یافته است. به گفته او ۶۵۰۰ مهدکودک در روستاها مستقر هستند و طرح یک وعده غذای گرم امسال هم  در همه مهدکودک‌ها در روستاها ادامه خواهد داشت.

دستورالعمل طرح تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها در تابستان سال 86 با همکاری وزارت کار، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت با هدف مقابله با سوءتغذیه کودکان سه تا شش سال تدوین شد و به تدریج در 10 سال اخیر این طرح در اکثر مهدکودک‌ها در روستاها به اجرا درآمده است. براساس تحقیقی که وزارت بهداشت در سال 83 انجام داد، 15.4 درصد کودکان زیر پنج سال از کوتاه‌قدی متوسط و شدید و 10.9 درصد این قشر از چاقی متوسط و شدید رنج می‌برند. در همین حال بر اساس نتایج «طرح بررسی، تحلیل و تدوین سندملی تغذیه و امنیت غذایی کشور» که طی سال‌های ۹۱ تا ۹۴ انجام شد، استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمانشاه، کردستان، لرستان و خراسان جنوبی به عنوان استان‌های نسبتا ناامن غذایی و استان‌های خوزستان، کرمان، ایلام و بوشهر ناامن و هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و سیستان و بلوچستان به عنوان استان‌های بسیار ناامن غذایی مشخص شدند. طبق این مطالعه تنها ۴۲ درصد از افراد میوه‌ها را به عنوان گروه اصلی غذایی می‌شناسند. تنها ۱۰ و ۱۹ درصد  از افراد از نقش میوه‌ها و سبزی‌ها در دریافت فیبرغذایی آگاهی دارند و فقط ۲۰ درصد مردم از نقش شیر و لبنیات و ۳۰ درصد آنها از نقش تخم مرغ به عنوان منبع پروتئین آگاهی دارند و ۴۰ درصد مردم سویا را به عنوان منبع پروتئین می‌شناسند.

3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «پیام ما» بیشتر بدانید :