پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | 20 درصد ایرانی‌ها فشار خون دارند

20 درصد ایرانی‌ها فشار خون دارند





۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۲۰

20 درصد ایرانی‌ها فشار خون دارند

وزارت بهداشت: نان، پنیر فله و غذاهای کنسروی از منابع دریافت نمک هستند

یک پنجم مردم ایران به فشار خون مبتلا هستند.براساس تحقیقاتی که اخیرا وزارت بهداشت  نتایج آن را منتشر کرده، مصرف غذاهای کم نمک در دختران در سنین بلوغ خطر ابتلا به پوکی استخوان در سنین میانسالی را کاهش می‌دهد. مصرف ناکافی شیر، لبنیات و مصرف زیاد نمک دو عامل مهم در بروز پوکی استخوان هستند. باید توجه کرد حتی اگر نمک به غذا اضافه نشود،  غذای شما حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم یا ماده موثر نمک است. ۵۴ درصد معادل بیش از نیمی از نمک مصرفی خانوارهای ایرانی هنگام طبخ یا صرف غذا در منزل به آن اضافه می‌شود. مصرف نمک زیاد موجب بروز بیماری‌های خطرناکی مانند بیماری‌های قلبی – عروقی، دیابت، چاقی، سرطان معده، پوکی استخوان، سنگ کلیه، مشکلات کبدی و آسم می‌شود. مطالعات متعدد نشان داده است که غذاهای نمک سود شده یکی از علل ابتلا به سرطان معده است. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت،‌اگر در ۱۰۰ گرم یک محصول غذایی بیشتر از ۱.۵ گرم نمک وجود داشته باشد، پر نمک و اگر این مقدار کمتر از سه دهم گرم باشد کم‌نمک تعریف می‌شود. آنطور که ایسنا نوشته، در گزارش وزارت بهداشت آمده که از آنجا که نان مهم‌ترین غذای مصرفی مردم ایران است، درصد قابل توجهی از نمک دریافتی مردم کشور ما از نان است. طبق تحقیقات انجام شده، پنیر یکی از منابع اصلی دریافت نمک ایرانیان است. به همین دلیل پنیرهای فله‌ای نسبت به پنیرهای بسته بندی شده نمک بیشتری دارند. غذاهای کنسروی هم حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها باید کاهش داده شود و در صورت مصرف، از انواع کم نمک آن ها استفاده شود. برای طعم دادن به غذا، به جای نمک از چاشنی‌های دیگر مثل سبزی‌های معطر، سیر و آبلیمو استفاده کنید همچنین به برچسب تغذیه‌ای محصولات غذایی از نظر میزان نمک (سدیم) توجه شود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *