سایت خبری پیام ما آنلاین | خبر

خبر





۲۳ بهمن ۱۳۹۵، ۲۳:۵۲

رابطه کاهش باروری با اشتغال زنان در شیفت شب
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تحقیقات جدید ثابت شده، زنانی که در شیف شب فعالیت می کنند و همچنین افرادی که در کار خود مجبور به بلند کردن وسایل سنگین هستند، تخمک های کوچک تر و ضعیف تری خواهند داشت. پیش از این، ارتباط مستقیم میان شرایط و ساعت کاری و درصد باروری در زنان ثابت شده بود، اما این برای نخستین بار است که مشخص شده کارهای جسمانی سنگین و شب کاری می تواند روی ظرفیت فیزیکی زنان برای تولد کودک تاثیر گذار باشد. یک تیم تحقیقاتی آمریکایی، اطلاعات بیش از ۴۰۰ زن که به مرکز باروری ماساچوست مراجعه کرده بودند را مورد بررسی و تحلیل قرار دادند. این زنان به طور میانگین ۳۵ سال سن داشتند. محققان، ذخیره تخمدانِ (تعداد تخمک هایی که زن دارد) افراد یاد شده و همچنین میزان هورمون هایی که در اثر کاسته شدن میزان باروری، افزایش می یابند را اندازه گیری کرده و مورد بررسی قرار دادند. آن ها همچنین تعداد تخمک های بالغ که قابلیت تبدیل شدن به جنین دارند را نیز مورد شمارش قرار دادند. سپس، اطلاعات به دست آمده را با شرایط کاری هر کدام از زنان، ساعت کاری و میزان سختی شغل آن ها مقایسه نمودند. حدود ۴۰ درصد از خانم ها گفته بودند که در محل کار مجبور به حمل بارهای سنگین هستند، این در حالیست که یک پنجم از این زنان به نیروی جسمانی بالایی برای کار نیاز داشته است.

۹۱ درصد از شرکت کننده‌ها ساعت کاری نرمالی داشته اند
در نتیجه این تحقیق مشخص شد، زنانی که برای کار خود باید فعالیت های جسمانی سنگین انجام دهند، ذخیره تخمکی کمتری نسبت به بقیه دارند. بلند کردن اشیا سنگین همچنین باعث کم شدن تخمک های رسیده و بالغ نیز می شود. این در حالی است که اگر این افراد، علاوه بر انجام کارهای سنگین، در شیف شب هم کار کنند، ذخیره تخمکی آن ها از آنچه گفته شد هم کمتر خواهد شد. زنان با تعداد محدودی تخمک به دنیا می آیند که در طول دوران زندگی کاهش می یابد. عواملی همانند سیگار کشیدن می تواند موجب تسریع روند مرگ تخمک ها شود. به همین خاطر است که باروری در زنان سیگاری کمتر است. در آخر باید اشاره کنیم که این تحقیق، تاثیر منفی و آسیب رسان کارهای سنگین و شیفت شب را روی میزان باروری زنان ثابت کرده، اما به طور دقیق نمی تواند دلیل این امر را توضیح دهد که به چه علت چنین اتفاقی روی می دهد.

راه‌اندازی خانه کسب و کار برای زنان آسیب‌دیده و سرپرست خانوار
پویش مردمی راه‌اندازی خانه کسب و کار برای زنان آسیب‌دیده و سرپرست خانوار آغاز به کار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، پویش ۷۰ روزه «عیدانه اشتغال هدیه دهیم» از سوی جمعیت بیداری، آگاهی و رشد (باور) برای ایجاد کسب و کار برای مادران و زنان نیازمند طراحی شده است. براساس این گزارش، این سازمان مردم نهاد ۱۰ سال است که هر سال در اسفندماه، البسه نو و مواد غذایی برای کودکان به عنوان عیدی فراهم می کند. این موسسه خیریه امسال در نظر دارد «خانه کسب و کار باور» را به منظور حمایت از زنان آسیب دیده و سرپرست خانوار راه اندازی کند. برای این اساس مادران و زنان آسیب دیده اجتماعی علاوه بر خدمات مشاوره و مددکاری، آموزش حرفه و هنر را بر اساس استعداد خود دریافت خواهند کرد. پس از مدتی این افراد در کارگاه های باور مشغول به کار خواهند شد. این کارگاه ها در فاز اول خود، در پنج بخش زیورآلات، جعبه سازی، سفال و پتینه و خیاطی و دست سازه های چرمی متمرکز است. این پویش از همه مردم نیکوکار دعوت کرده است تا نذرهای کوچک خود را به ایجاد اشتغال اختصاص دهند. کمپین امسال با شعار «سرافرازی مادران را به کودکانشان هدیه دهیم»، از ۲۰ دی ماه شروع به کار کرده است. پویشی که پیشگیری از آسیب های اجتماعی را در دستور کار خود دارد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *