سایت خبری پیام ما آنلاین | خبر

خبر





۱ آبان ۱۳۹۵، ۲۱:۴۸

فرود ناموفق مریخ گرد اروپایی شیاپارلی و قطع ارتباط آن با زمین
آژانس فضایی اروپا (ESA) اعلام کرد که ارتباط مریخ گرد شیاپارلی (Schiaparelli) با زمین ۵۰ ثانیه پیش از فرود روی سطح این سیاره قطع شده و در حال حاضر اطلاعی از سرنوشت آن در دست نیست.
هنوز انهدام احتمالی و شکست پروژه فرود مریخ گرد شیاپارلی تایید نشده، اما به گفته دانشمندان از کمتر از یک دقیقه مانده به رسیدن این ربات به سطح سیاره سرخ تا به حال هیچ سیگنالی از آن به زمین مخابره نشده است.
پیش از این اعلام شده بود که محموله مذکور توانسته سقوط آزاد ۶ دقیقه ای خود در اتمسفر نه چندان غلیظ مریخ را با موفقیت به انجام برساند، اما به نظر می رسد راکت های پس راننده شیاپارلی بیش از موعد خاموش شده اند. همین مسئله احتمال فرود بسیار شدید و انهدام محموله فوق را افزایش می دهد.
علی رغم این شکست اما کل این ماموریت بدون دستاورد نبوده است. هدف اولیه از اعزام مریخ گرد شاپارلی تست سامانه جدید فرود سازمان فضایی اروپا و زمینه سازی برای انجام ماموریت ExoMars در سال ۲۰۲۰ بود. قرار است در آن سال نسخه اروپایی ربات «کنجکاوی» ناسا به سطح مریخ ارسال شود.
یکی از مقامات این آژانس اعلام کرده است که آنها بسیاری از اطلاعات اولیه و پایه ای را برای انجام ماموریت بعدی خود به دست آورده اند و حالا می توانند مراحل فرود را با دقت بیشتری طراحی و اجرا نمایند.
گذشته از همه این ها، شیاپارلی تنها فرستاده ESA به سیاره سرخ نبوده و در حال حاضر ماهواره «Gas Orbiter» در حال چرخیدن به دور مریخ و جمع آوری اطلاعات از سطح و جو آن است.

کشف گونه تازه ای
از دایناسورها در کشور استرالیا
تحقیقات جدید دانشمندان استرالیایی بعد از حدود ۱۰ سال نشان داده که فسیل دایناسور کشف شده در سال ۲۰۰۵ در این کشور به گونه ای کاملاً تازه از دایناسورها تعلق دارد. این خزنده گیاهخوار چهارپا با گردنی دراز و اندام تحتانی پهن جزو گونه ای از دایناسورها است که تا کنون نمونه مشابه آن در هیچ کجای دنیا دیده نشده است.
دانشمندان نام این جانور باستانی را ساواناسوروس (Savannasaurus) گذاشته اند و گفته شده در زیرشاخه دایناسورهای گیاهخوار موسوم به «sauropod» طبقه بندی می شود.
فسیل دایناسورها در کشور استرالیا بسیار کمیاب هستند و هیچ کدام از نمونه های تا کنون پیدا شده به اندازه فسیل این ساواناسوروس کامل نبوده اند.
از روی شواهد می تواند فرض کرد که این جانور حدود ۱۵.۵ متر ارتفاع و معادل ۱.۸ تن وزن داشته است. یعنی سه برابر وزن یک فیل بزرگ آفریقایی .متاسفانه این فسیل فاقد دندان و مدفوع است، بنابراین نمی شود به رژیم دقیق غذایی آن پی برد، اما در گیاهخوار بودن آن هیچ تردیدی وجود ندارد. تخمین زده شده که این جانور حدود ۹۵ تا ۹۸ میلیون سال پیش در این ناحیه می زیسته است.
در تمام سرزمین پهناور استرالیا هیچ فسیلی با قدمت بیش از ۱۰۵ میلیون سال یافت نشده است. این همان زمانی است که تصور می شود دایناسورهای آفریقایی در یک دوره گرم شدن زمین توانسته اند از طریق اتصال این دو ناحیه به وسیله قطب جنوب پای به این سرزمین ها بگذارند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *