پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: مجازات‌های جایگزین حبس در دستور کار قضات

رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: مجازات‌های جایگزین حبس در دستور کار قضات





۵ مهر ۱۳۹۵، ۰:۳۷

رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد:
مجازات‌های جایگزین حبس در دستور کار قضات
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در حال حاضر «حبس» محوریت مجازات ها در سیستم قضائی است که بایستی استفاده از مجازات های جایگزین حبس در دستور کار قضات قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، رئیس کل دادگستری استان کرمان روز گذشته در جلسه بررسی دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: یکی از سیاست های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به ویژه قوه قضائیه بر مبنای کاهش جمعیت کیفری زندانها قرار گرفته است. یدالله موحد اظهار کرد: تخلف از قواعد و مقررات و نقض ارزش های مورد حمایت کیفری جامعه در تمام دوران حیات بشر وجود داشته است و عکس العمل جامعه در قبال این تخلفات حسب زمان و مکان متفاوت بوده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان یادآور شد: در ایام قدیم مجازاتهای بدنی شدید در حق مجرمین اعمال می گردید که با رشد اندیشه های بشر دوستانه و با کم رنگ شدن انتقام جویی جامعه وگرایش جوامع به اصلاح و تربیت و باز پروری و پیش گیری کیفری آمیخته به بازسازی شخصیت محکومان و از بین بردن روحیه جامعه ستیزی مجرمان و فی الواقع سازش بین جامعه ستیزان و جامعه قوت گرفت و از اهداف مجازات تعریف گردید و مجازات حبس محوریت پیدا کرد و»عدالت کیفری حبس محور شد». رئیس شورای قضائی استان کرمان گفت: از قرن هجدهم به بعد زندانها برای رعایت کرامت انسانی تاسیس و توسعه پیدا کردند و به داشتن زندان و محبوس نمودن مجرمان برای باز پروری آنها افتخار می کردند و مایه مباهات جوامع بود. وی با بیان اینکه از آن جایی که هر کیفری در نظام قضائی یک اهداف مهمی از جمله تامین نظم و امنیت جامعه را تعقیب می نماید،گفت: برای مجازات زندان هم اهداف مهمی مانند ارعاب، اصلاح و درمان شخص بزهکار و جدا کردن مجرمین از جامعه مشخص شده است.
این مقام ارشد قضائی خاطرنشان کرد: تجربیات همه کشورها نشان می دهد که مجازات حبس کار آمدی لازم را برای تامین اهدافش ندارد و افزایش جمعیت کیفری و تبعات سوء ناشی از آن نه تنها مجرمین در محیط زندان اصلاح نمی شوند و باز پروری مورد نظر تحقق پیدا نمی کند بلکه علاوه بر اینکه مجازات زندان هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل می کند و اگر این ارزیابی درست باشد که روزانه 50 هزار تومان برای نگهداری هر زندانی هزینه می شود سالیانه هجده میلیون تومان هزینه را هر زندانی به بیت المال تحمیل می نماید. وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد گروه های مجرمانه سازمان یافته در زندان ها شکل می گیرند،افزود: بنابراین باید تلاش کنیم کمتر افراد جامعه روانه زندان شوند و استفاده بی رویه از مجازات زندان بسیار خطرناک است نه تنها امنیت جامعه را تامین نخواهد کرد بلکه بنیانهای اجتماعی را دچار لطمه می کند.
موحد ادامه داد: برچسب سابقه زندان یا زندانی بر پیشانی افراد جامعه ارتباط آنها و افراد خانواده هایشان را با جامعه آسیب پذیر می کند و اعتماد متقابل بین این افراد و جامعه تضعیف می گردد و وقتی هم رواج پیدا کرد و افرادی زیادی تجربه زندانی شدن را پیدا کنند نه تنها قبح اجتماعی آن تقلیل می یابد و رعب آوری حبس به عنوان یک عامل بازدارنده و پیشگیرانه از بین می روند. وی با بیان اینکه یکی از انواع چالشهای جدی پیش روی سیاست کلی کاهش جمعیت کیفری که در جهت اجرایی شدن این سیاست موانعی را به وجود آورده،این است که این سیاست با اقبال عمومی مواجه نشده و تبدیل به یک باور اجتماعی نگردیده و همچنان مطالبات جامعه استفاده بی رویه از مجازات حبس است . موحد ادامه داد: بدون شک اگر جامعه و مردم سیاست کاهش جمعیت کیفری را همراهی نکنند، دستگاه های متولی عدالت کیفری نمی توانند به این هدف جامه عمل بپوشانند چون با مقاومت های مواجهه خواهند بود.
رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه رویکرد عمده مردم کشور مجازات فراگرایانه است،افزود: بکارگیری مجازات های جایگزین از نگاه متضررین، شکات و حتی ناظرین جرم، بی عدالتی و عدم قاطعیت و اغماض دستگاه قضائی تلقی می گردد. نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان عنوان کرد: موفقیت این سیاست در گرو نهادینه کردن و پذیرش فرهنگ زندان زدایی در جامعه است. وی گفت: مجازات وقتی اثر بخش است که مردم آن را به عنوان مجازات بپذیرند در غیر این صورت بازدارندگی نخواهد داشت و موجب نارضایتی عمومی و بد بینی مردم نسبت به دستگاه قضائی خواهد شد

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

زندگی پرشتاب و با عجله در عصر ارتباطات جایی برای هنری که با صبر و سوزن گره خورده، باقی نگذاشت

نم‌نم‌دوزی با مهره‌های رنگارنگ

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی در اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری با مجامع جهانی تاکید کرد

پرداخت حق عضویت در «ایکوم» و «ایکوموس» برعهده اعضای شوراها است

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

عضو میز تخصصی صنایع‌دستی در گفت‌وگو با «پیام ما» مطرح کرد:

راهکار خروج فعالان صنایع دستی از انزوا

گردشگری بازوی پیش‌برنده توسعه پایدار هنر است

مدیرمسئول نگارخانه «ترانه باران»:

گردشگری بازوی پیش‌برنده توسعه پایدار هنر است

میراث تاریخی کپنهاگ در آتش‌ سوخت

میراث تاریخی کپنهاگ در آتش‌ سوخت

اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی کافی نیست

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور:

اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی کافی نیست

تدوین طرحی برای مدیریت سفر در طول سال

در نشست خبری ستاد مرکزی هماهنگی سفر اعلام شد

تدوین طرحی برای مدیریت سفر در طول سال

پای غیرمجازها روی گلوی هتل‌داری

هتل‌ها بدون مسافر ماندند

پای غیرمجازها روی گلوی هتل‌داری

حفاران غیرمجاز در سرخه دستگیر شدند

حفاران غیرمجاز در سرخه دستگیر شدند

توقف موقت انتقال آب خلیج‌فارس در «ارسنجان»

پروژهٔ انتقال آب، یک محوطهٔ تاریخی را تهدید می‌کند

توقف موقت انتقال آب خلیج‌فارس در «ارسنجان»

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *