پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مصرف نمک فشار خون رابالا می‌برد

مصرف نمک فشار خون رابالا می‌برد





۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۲:۵۳

مصرف نمک فشار خون رابالا می‌برد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مصرف نمک خوراکی تان را کاهش دهید. امروزه برهمگان روشن شده که نمک در افزایش فشار خون نقش مهمی دارد. مصرف نمک میتواند فشار خونتان را بالا ببرد. کاهش مصرف نمک فشار خون بالا را کنترل می کند.ایجاد محدودیت متوسط در دریافت نمک (6 گرم نمک یا 2400 میلی گرم سدیم درروز) برای مبتلایان به فشار خون بالا توصیه می شود اعتقاد کلی بر این است که ناتوانی کلیه در دفع نمک علت بروز فشار خون بالا ناشی ازنمک است. با بالا رفتن فشار خون، سدیم بیشتری از صافی کلیه عبور می کند و وارد ادرار می شود و بدن ناتوانی اش را در دفع نمک جبران می کند. این فشار خون افزایش یافته کمک می کند نمک بیشتری دفع شود.
وزارت بهداشت و رفاه و نیز انجمن قلب آمریکا مصرف روزانه 2400 میلی گرم نمک را برای افراد بالغ توصیه می کنند. این مقدار نمک برابر است با یک قاشق چایخوری (دقیقا 2300 میلی گرم). کاهش دریافت نمک در افرادی که خطر ابتلای آنها به فشار خون بالا زیاد است می تواند در پیشگیری از ابتلای آنها به فشار خون بالا موثر باشد. در افراد مسن مبتلا به فشار خون بالا که از دارو استفاده می کنند نیز کاهش دریافت نمک می تواند کنترل فشار خون بالا را تسهیل کند. در کنار اجتناب از مصرف غذاهای پر نمک می توانید تغییرات کوچک دیگری هم در برنامه غذایی خود بدهید تا مصرف نمکتان کاهش یابد.
به جای اینکه نمکدان را روی میز در دسترس بگذارید آن را در کابینت آشپزخانه قرار دهید. از محصولات کم نمک یا بی نمک مانند غلات یا سبزیهای آماده نمک نزده استفاده نمایید. به جای نمک در آشپزخانه از گیاهان معطر مانند: پونه، آویشن، نعناع و گلپر وادویه مانند: دارچین، هل و زنجبیل، آبمیوه های طبیعی و سرکه سیب استفاده نمایید. حتی الامکان به هنگام پخت غذا از اضافه کردن نمک خودداری نمایید. هنگام آشپزی کمتر ازآنچه در دستور آشپزی بیان شده در غذا نمک بریزید.
هنگام پخت غذا به جای نمک از ادویه جات استفاده کنید. از غذاهای مفید کم نمک استفاده کنید. از چاشنیهای پر نمک مانند کچاپ و خردل کمتر استفاده نمایید. غذاها را با انواع چاشنی، ادویه، لیمو ترش تازه یا سرکه سیب خوش طعم کنید. وقتی بیرون غذا میخورید خواهش کنید غذایتان را کم نمک درست کنند. از کنسروهای غذایی کم نمک استفاده کنید و آنها را پیش از مصرف با آب بشویید.لازم است از مصرف خوراکیهای بسیار شور مانند آجیل شور، بلال نمک زده،بیسکوییت شور، سیب زمینی سرخ کرده شور (چیپس)، گوشت و سبزیجات کنسرو ونمک زده شده خودداری کنید.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *