چهارمین روز اعتراض‌های دانشجویی

برخی تصاویر منتشرشده حکایت از برخورد با دانشجویان دارد





چهارمین روز اعتراض‌های دانشجویی

۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۸:۱۴

|پیام ما| دانشجویان شماری از دانشگاه‌های کشور برای چهارمین روز پیاپی تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند. سه‌شنبه پنجم اسفند، دانشگاه‌های شریف، علم و صنعت، علم و فرهنگ، هنر و معماری پارس، خواجه‌نصیر و صنعتی اصفهان میزبان تجمع‌کنندگان بودند.

تصاویر و فیلم‌های منتشرشده نشان می‌دهد در برخی از دانشگاه‌ها برخوردهای خشونت‌آمیز با دانشجویان رخ داده و نیروهایی در محل حضور داشتند، هرچند هنوز هیچ مقام رسمی درباره ورود نیروهای نظامی یا پلیس به دانشگاه‌ها اظهارنظر نکرده است.

گزارش‌های منتشرشده حاکی است که در جریان تجمع دانشگاه هنر و معماری پارس، تعدادی از دانشجویان بازداشت شده‌اند، اما این اطلاعات هنوز به‌صورت رسمی تأیید نشده است. همچنین، برخی گزارش‌ها از محدودیت ورود دانشجویان معترض دانشگاه تهران خبر داده است.

در همین حال وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به حوادث اخیر در برخی دانشگاه‌ها با انتشار ویدئویی اعلام کرد سرمایه‌های نمادین و مشترک ملی متعلق به همه مردم ایران است و توهین به آنها قابل‌پذیرش نیست.

«حسین سیمایی صراف» با تأکید بر اهمیت حفاظت از نمادهای ملی، از جمله پرچم ایران، گفت دانشجویان فرزندان کشور هستند و دانشگاه‌ها محیط آموزش، پژوهش و نوآوری‌اند.

او افزود آشوب برخی افراد در صحن دانشگاه، فرایند علمی و آکادمیک را مختل می‌کند و با این‌گونه رفتارها مماشات نخواهد شد. به‌گفته او، با آشوبگران در شوراهای انضباطی برخورد جدی خواهد شد و درصورت وجود جنبه قضائی، محاکم قضائی ورود خواهند کرد.

هم‌زمان، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پی بروز خشونت‌های فیزیکی و کلامی در تجمعات اخیر این دانشگاه، با صدور پیامی از دانشجویان خواست با تمرکز بر مسیر علمی خود، به مدیریت دانشگاه در کنترل وضعیت و بازگشت آرامش به محیط آکادمیک کمک کنند.

«مسعود تجریشی» ضمن ابراز تأسف از رفتارهای «خارج از شأن دانشگاه»، از اهمیت نظم و حضور حضوری دانشجویان در کلاس‌ها و فعالیت‌های آموزشی سخن گفت.

در دانشگاه تهران نیز معاون آموزشی این دانشگاه، «محمود کمره‌ای»، بر تداوم برگزاری حضوری کلاس‌های آموزشی تأکید کرد. براساس اعلام او، تغییر در نحوه برگزاری کلاس‌ها در نیم‌سال دوم تحصیلی ایجاد نشده است و کلاس‌های آموزشی از دوم اسفندماه جاری به‌صورت حضوری برگزار می‌شوند.

همچنین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در واکنش به حواشی اعتراضات اخیر این دانشگاه اعلام کرد در اسرع وقت رسیدگی به پرونده دانشجویان خاطی از هر طیفی آغاز می‌شود و هیچ‌گونه اغماضی در این خصوص صورت نخواهد گرفت.

براساس گزارش ایسنا،‌ دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اطلاعیه‌ای دراین‌باره تأکید کرد دانشگاه محل تضارب آرا، گفت‌وگوی منطقی و بیان دیدگاه‌ها در چارچوب قانون است، نه عرصه رفتارهای خشونت‌آمیز، اقدامات احساسی و حرکت‌هایی که امنیت، آرامش و شأن علمی آن را زیر سؤال ببرد. سنگ‌پراکنی، تخریب و بی‌حرمتی به نمادهای ملی، نه‌تنها کمکی به بیان مطالبات نمی‌کند، بلکه اعتبار جنبش‌های دانشجویی واقعی را نیز خدشه‌دار می‌سازد و فضای دانشگاه را از مسیر اصلی خود که تولید علم و اندیشه است، منحرف می‌کند.

در همین حال عضو هیئت‌علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه نیشابور با اشاره به رویکرد نرم دولت در برخورد با اعتراضات دانشجویان، گفت: «دولت باید همچنان مراقبت کند، خصوصاً که ما همچنان تحت تهدید خارجی قرار داریم و گسترش تنش‌های داخلی می‌تواند آثار زیانباری برای کشور داشته باشد.»

«حسین نورانی» با اشاره به اعتراضات اخیر در دانشگاه‌ها و برخورد مناسب دولت چهاردهم با دانشجویان معترض، اظهار کرد: «قصد دولت و حتی نظام این است تا از مواردی که قبلاً برایش مهم بوده و به آن واکنش نشان می‌داده، عبور کند. بنابراین، برخلاف برخوردهای نسبتاً تند دولت‌های قبل با اعتراضات دانشجویان، اکنون شاهد رویکردی ملایم از سمت دولت هستیم.

او ادامه داد: «به‌دلیل فشارهای خارجی و داخلی، اکنون برخورد تند با اعتراضات دانشجویان در اولویت قرار ندارد. ضمن اینکه شاید خوب باشد با بردباری مسئولان دانشگاه‌ها، انرژی جنبش و اعتراضات تخلیه شود. اگر با حرکات اعتراضی برخورد تند شود، اعتراضات اوج می‌گیرد. این الگو را در اعتراضات دی‌‌ماه نیز شاهد بودیم.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

هشدار جوی برای شمال خلیج فارس

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

هشدار درباره پیامدهای دوقطبی‌سازی اجتماعی

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

مدیریت مصرف انرژی و ایمنی در فصل گرما

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

اظهارات سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش درباره کنکور و امتحانات

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است

یادداشت سخنگوی دولت درباره انسجام ملی

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است

سخنگوی دولت: مردم اعتماد ویژه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست دارند / دولت باید بیشتر به مردم گزارش دهد

در جلسه شورای معاونان سازمان حفاظت محیط زیست مطرح شد

سخنگوی دولت: مردم اعتماد ویژه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست دارند / دولت باید بیشتر به مردم گزارش دهد

آماده‌باش صددرصدی هلال‌احمر در پی پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق

هشدار هواشناسی و آمادگی نیروهای امدادی

آماده‌باش صددرصدی هلال‌احمر در پی پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق

خلیج‌فارس و کابوس ناتمام جنـــــگ

جنگ، نشت نفت، آلودگی صوتی و تهدید رادیواکتیو؛ ترکیبی مرگبار برای اکوسیستم شکننده خلیج‌فارس

خلیج‌فارس و کابوس ناتمام جنـــــگ

نغمه‌هایی که از دریا می‌آینــــــد

گفت‌وگو با «سید فؤاد توحیدی»، پژوهشگر موسیقی نواحی درباره ریشه‌های جغرافیایی و فرهنگی نغمه‌های جنوب

نغمه‌هایی که از دریا می‌آینــــــد

اعتراض بازنشستگان فولاد اصفهان و تهران به قطع شدن بیمه تکمیلی

اعتراض بازنشستگان فولاد اصفهان و تهران به قطع شدن بیمه تکمیلی