پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هشت اثر بوشهر ملی شد

هشت اثر بوشهر ملی شد





۱۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۲۱

هشت اثر بوشهر ملی شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: هشت آیین و مهارت معنوی ناملموس مردم این استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.محمد حسین ارسطو زاده روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این آثار شامل روش تهیه ماهی شور، مراسم عید تلخک، مهارت تسبیح سازی با هسته خرما، صدف سازی، غذای محلی دوپیازه می شور(ماهی شور)، روش تهیه غاپ ( پنیر درخت خرما)، مهارت پخت نان محلی گرده، مهارت پخت غذای قیمه و شکر پلو بوشهری است.وی بیان کرد: پخت غذای بومی محلی مِی شور این اثر به شماره ۱۸۹۸ به ثبت ملی رسیده‌است در این غذای سنتی که بیشتر در مناطق ساحلی پخته می‌شود از روغن  استفاده نمی‌شود.ارسطوزاده گفت: در این روش ماهی تمیز شده را در نمک فراوان نگهداری می‌کنند برای زمان‌هایی که می‌خواهند بپزند به همین دلیل به آن ماهی ( مُی)، نمک ( شور) گفته می‌شود.وی ادامه داد: مراسم عید تلخک که به شماره ۱۹۰۳ از جمله آئین‌هایی است که در روز عید فطر  برگزار می‌شود و کسانی که عزیز از دست رفته دارند و بیشتر از یکسال نگذشته باشد. 

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر