سلامت و سیاست‌گذاری اجتماعی

سند جامع توانبخشی پس از سه سال آماده تصویب شد

پایان پراکندگی خدمات معلولیت؟





سند جامع توانبخشی پس از سه سال آماده تصویب شد

26 خرداد 1405، 15:57

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از آغاز روند یکپارچه‌سازی خدمات توانبخشی در کشور خبر داد و اعلام کرد هم‌زمان با تدوین و تصویب سند جامع توانبخشی، اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع نیز در ۶۴ شهرستان کلید خورده است.

به گزارش پیام ما ، سیدحسن امامی‌رضوی روز سه‌شنبه در بیستمین نشست شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به تدوین سند جامع توانبخشی اظهار کرد: این سند پس از سه سال کار کارشناسی و برگزاری جلسات متعدد، اکنون در دستورکار تصویب نهایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه یک نفر از هر سه نفر در معرض معلولیت قرار می‌گیرد و سه درصد آنان دچار معلولیت شدید می‌شوند، افزود: خدمات مرتبط با افراد دارای معلولیت در کشور به‌صورت چندبخشی و توسط وزارتخانه‌های رفاه و بهداشت، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال‌احمر ارائه می‌شود و این پراکندگی موجب کاهش کارایی و اثربخشی خدمات شده است.

مشاور وزیر بهداشت، افزایش امید به زندگی، تغییر الگوی بیماری‌ها از واگیر به غیرواگیر و کاهش تحرک بدنی را از عوامل افزایش نیاز به خدمات توانبخشی عنوان کرد و گفت: در رویکردهای نوین، توانبخشی صرفاً محدود به انتهای زنجیره درمان نیست، بلکه بر پیشگیری از بروز ناتوانی نیز تأکید می‌شود.

امامی‌رضوی مهم‌ترین چالش‌های این حوزه را ارائه خدمات ناهماهنگ و ناپیوسته، کمبود مراکز سرپایی و اقامتی، نبود استانداردهای واحد، هزینه‌های بالای خدمات، پوشش ناکافی بیمه‌ای، فقدان نظام ارجاع مشخص و وجود برخی باورهای نادرست اجتماعی درباره معلولیت برشمرد.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در تشریح مصوبات اجرایی همراه با سند جامع توانبخشی بیان کرد: وزارت بهداشت مکلف شده است نظام شناسایی، غربالگری و تشخیص ناتوانی را تا شهریور ۱۴۰۵ در شبکه بهداشتی کشور طراحی و اجرا کند. همچنین استقرار نظام ارجاع بین‌دستگاهی بر بستر پرونده الکترونیک سلامت، افزایش پوشش بیمه‌ای و تأمین منابع مالی از دیگر محورهای مصوبات این شورا است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی توانبخشی زیر نظر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی این حوزه، نقش محوری در پیگیری و اجرای مصوبات خواهد داشت.

پزشکی خانواده در کدام شهرستان‌ها اجرا می‌شود

امامی‌رضوی همچنین درباره اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: این برنامه با تأیید رئیس‌جمهور و همکاری دستگاه‌های مرتبط، در گام نخست در ۶۴ شهرستان آغاز می‌شود و به تدریج در سطح کشور گسترش خواهد یافت.

وی تأکید کرد: یکپارچه‌سازی خدمات توانبخشی و ایجاد زیرساخت الکترونیک برای نظام ارجاع با همکاری وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات تا پایان سال جاری دنبال می‌شود.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالک و ناظر، روی یک صندلی

«پیام ما» گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سلامت شرکت‌های دولتی و نقش حکمرانی شرکتی را بررسی می‌کند

مالک و ناظر، روی یک صندلی

تأکید وزیر آموزش و پرورش بر هوشیاری دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های فرهنگی

تأکید وزیر آموزش و پرورش بر هوشیاری دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های فرهنگی

غذا، گرفتار پسماند شهری

«پیام ما» وضعیت تولید پسماند غذایی و مدیریت آن را در شهرها بررسی می‌کند

غذا، گرفتار پسماند شهری

اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درباره اختلال در پیامک واریز حقوق شهریور

اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درباره اختلال در پیامک واریز حقوق شهریور

انعقاد قرارداد ساخت مسکن حمایتی برای بیش از ۹۰۶ هزار متقاضی در کشور

انعقاد قرارداد ساخت مسکن حمایتی برای بیش از ۹۰۶ هزار متقاضی در کشور

کرونا در آستانه هشدار بالا

وزارت بهداشت از روند صعودی بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه کرونا، خبر می‌دهد

کرونا در آستانه هشدار بالا

انعقاد ۹۰۶ هزار قرارداد ساخت و تحویل ۱۳۰ هزار واحد

گزارش عملکرد مسکن حمایتی

انعقاد ۹۰۶ هزار قرارداد ساخت و تحویل ۱۳۰ هزار واحد

معافیت مالیاتی مالکان در صورت اجاره مسکن به مددجویان بهزیستی

معافیت مالیاتی مالکان در صورت اجاره مسکن به مددجویان بهزیستی

آغاز سال تحصیلی با حضور رئیس‌جمهور

۱۶ میلیون دانش‌آموز راهی کلاس‌های درس می‌شوند

آغاز سال تحصیلی با حضور رئیس‌جمهور

یک اسکلت فلزی، سهم «دالاهو» از بیمارستان

بیمارستانی که در زلزله سال ۹۶ تخریب شد، هنوز ساخته نشده است

یک اسکلت فلزی، سهم «دالاهو» از بیمارستان