چرا کلکسیونرهای بزرگ کمتر به نمایشگاه‌ها می‌روند؟

کاهش چشمگیر حضور کلکسیونرهای VIP در نمایشگاه‌های هنری، این رویدادهای مهم را با بحرانی تازه روبه‌رو کرده است





چرا کلکسیونرهای بزرگ کمتر به نمایشگاه‌ها می‌روند؟

26 دی 1403، 16:55

نمایشگاه‌های هنری که زمانی نقطه‌عطف خریدوفروش آثار هنری بودند، حالا با چالشی جدی روبه‌رو شده‌اند: کاهش حضور کلکسیونرهای مهم و VIP! این گروه که همیشه نقش کلیدی در موفقیت نمایشگاه‌ها داشته‌اند، دیگر مثل گذشته به این رویدادها نمی‌آیند و این تغییر، زنگ خطری برای برگزارکنندگان است.

چرا کلکسیونرها کمتر می‌آیند؟
براساس تحقیقات امسال آرت‌بیزل و UBS، میانگین هزینه کلکسیونرهای VIP در سال‌های اخیر کاهش یافته است. اگرچه آنها هنوز بیش از دیگران خرج می‌کنند (۴۸۵,۴۵۰ دلار در مقایسه با ۳۶۳,۹۰۵ دلار)، اما این کاهش نشان‌دهنده تغییری عمیق است. این افراد همچنین بخشی زیادی از بودجه هنری خود را در نمایشگاه‌ها خرج می‌کنند (۲۶ درصد) که این عدد برای افراد ثروتمند عادی فقط ۱۱ درصد است.
به‌گزارش آرت نیوزپیپر، اما مشکل اینجاست که این کلکسیونرها دیگر علاقه‌ای به شرکت مکرر در نمایشگاه‌ها ندارند. تعداد رویدادهایی که هر سال می‌روند، از هشت رویداد در سال ۲۰۱۹ به چهار رویداد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته و برای ۲۰۲۴ تنها پنج رویداد برنامه‌ریزی کرده‌اند.
یکی دیگر از نکات جالب، تفاوت نسل‌ها در نحوه خرید هنر است. نسل X و افراد مسن‌تر (۴۴ سال به بالا) بیشتر خرید خود را از گالری‌ها (۴۸ درصد) و سپس از نمایشگاه‌ها (۳۲ درصد) انجام می‌دهند.
نسل هزاره و Z نسل جوان‌تر نمایشگاه‌ها را در اولویت قرار نمی‌دهد. آنها خرید مستقیم از هنرمندان (۲۹ درصد) و گالری‌ها (۴۰ درصد) را ترجیح می‌دهند و تنها ۱۹ درصد به نمایشگاه‌ها اهمیت می‌دهند. این تغییر رفتار، برگزارکنندگان نمایشگاه‌ها را مجبور می‌کند تا به فکر راهکارهای جدید برای جذب این نسل باشند.
دلایل کاهش جذابیت نمایشگاه‌ها
کلکسیونرهای بزرگ، چند دلیل اصلی برای کاهش حضور خود در نمایشگاه‌ها مطرح کرده‌اند: شلوغی بیش از حد، تشابه زیاد آثار ارائه‌شده، پیش‌فروش آثار قبل از شروع نمایشگاه، هزینه‌ها و استرس سفر و افزایش هزینه‌ها برای گالری‌های کوچک و متوسط.
به‌ویژه مورد آخر، دغدغه‌ای اخلاقی برای کلکسیونرها ایجاد کرده است. بسیاری از آنها معتقدند نمایشگاه‌ها برای گالری‌های کوچک دیگر سودآور نیستند و هزینه‌های بالا آنها را از میدان خارج می‌کند.
آینده نمایشگاه‌های هنری
برای اینکه نمایشگاه‌ها همچنان موفق بمانند، باید به فکر جذب مخاطبان جدید و تبدیل بازدیدکنندگان کنجکاو به خریداران واقعی باشند. این کار نیازمند تنوع بیشتر در آثار، کاهش هزینه‌ها برای گالری‌ها و ایجاد تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای بازدیدکنندگان است. اما آیا آینده نمایشگاه‌های هنری در گرو تغییرات اساسی است؟ تنها زمان پاسخ این سؤال را خواهد داد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

نخستین دوسالانه‌ی «شب کوک» با تمرکز بر آثار پیانویی فوزیه مجد برگزار می‌شود

نخستین دوسالانه‌ی «شب کوک» با تمرکز بر آثار پیانویی فوزیه مجد برگزار می‌شود

مستند را به گزارشگری تقلیل داده‌ایم

«حسن نقاشی» در گفت‌وگو با «پیام ما» از وضعیت تولید و معیشت مستندسازان می‌گوید

مستند را به گزارشگری تقلیل داده‌ایم

گذرنامه‌ای که ایران را از قونیه جا گذاشت

معاون فرهنگی شهرداری «قونیه» در گفت‌وگو با «پیام ما» از چرایی غیبت ایران در رویداد موسیقی عرفانی می‌گوید

گذرنامه‌ای که ایران را از قونیه جا گذاشت

ســرای بوعلــــــــی

تصویر بوعلی‌سینا چگونه از روایت‌های تاریخی به قالی ایرانی راه پیدا کرد؟

ســرای بوعلــــــــی

حذف ایران از جشنواره موسیقی قونیه

حذف ایران از جشنواره موسیقی قونیه

گذشته را باید با نقد احضار کرد

گفت‌وگو با «سیدعلی میرافضلی» درباره حافظه فرهنگی و چگونگی خوانش ادبیات کهن

گذشته را باید با نقد احضار کرد

هنر در عصر حواس‌پرتی

آیا هنوز می‌توانیم یک اثر هنری را واقعاً ببینیم؟

هنر در عصر حواس‌پرتی

سینما برای پـــــــرواز

دبیر اجرایی «جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز» در گفت‌وگو با «پیام ما» از تلاش برای تغییر نگاه به معلولیت می‌گوید

سینما برای پـــــــرواز

نشست داوری هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز برگزار شد

همزمان با روز ملی سینما

نشست داوری هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز برگزار شد

درخشش سینمای ایران در ونیز؛ لاله مرزبان بهترین بازیگر زن بخش افق‌ها شد

درخشش سینمای ایران در ونیز؛ لاله مرزبان بهترین بازیگر زن بخش افق‌ها شد