پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جهان پژوهش

تایوان جوانان را به توسعهٔ هوش مصنوعی تشویق می‌کند

تایوان از ۲۴ تا ۲۶ آوریل میزبان رویدادی در مقیاس بزرگ بود که در این رویداد فناوری‌ها و برنامه‌های هوش مصنوعی در کانون توجه بود. این رویداد پنج حوزهٔ موضوعی اصلی شامل تولید هوشمند، شهرهای هوشمند، حاکمیت شرکتی، سبک زندگی تجاری و علوم‌ زندگی را به نمایش گذاشت که آخرین پیشرفت‌های هوش مصنوعی در این حوزه‌ها را برجسته می‌کند. مجموعه‌ای بیش از ۲۵۰ شرکت و برند جدیدترین برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی خود را به نمایش گذاشتند و هرکدام راه‌حل‌های هوش مصنوعی متنوع و نوآورانه‌ای را ارائه کردند که متناسب با نیازهای در حال تکامل کسب‌وکار در سراسر جهان بود. استارت‌آپ‌های برجسته‌ای که در این رویداد دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند شامل BytelLingo، Dr.TC و iSeek می‌شد. آنها هرکدام رویکردها و راه‌حل‌های متمایزی برای رسیدگی به چالش‌های مبرم در صنایع مختلف ارائه کردند. شرکت این استارت‌آپ‌ها در نمایشگاه هوش مصنوعی بر تعهد تایوان به نوآوری و پیشرفت فناوری تأکید داشت. ازآنجاکه کسب‌وکارها در سراسر جهان از هوش مصنوعی برای افزایش بهره‌وری و استفاده از منابع استقبال می‌کنند، این استارت‌آپ‌ها راه‌حل‌های مناسبی برای تسهیل تحول دیجیتال و برآورده کردن تقاضاهای در حال تحول بازار جهانی ارائه دادند. یک منطقهٔ ویژه به‌نام منطقهٔ «اکتشاف علم» وجود داشت که شرکت‌کنندگان می‌توانستند فعالیت‌های نیمه‌هادی و رباتیک را امتحان کنند. همچنین، مسابقهٔ AI Junior با موضوع پر کردن شکاف‌ها برگزار شد که جایزهٔ بزرگی به برندگان ارائه داد و جوانان را تشویق می‌کرد تا در تحقیقات هوش مصنوعی شرکت کنند.
تایوان جوانان را به توسعهٔ هوش مصنوعی تشویق می‌کند

فناوری پیشگیری از پاندمی‌های آینده

تولید و توسعهٔ سریع واکسن‌های کووید، یک دستاورد علمی قابل‌توجه بود که جان میلیون‌ها نفر را نجات داد. این واکسن‌ها موفقیت قابل‌توجهی در کاهش مرگ‌ومیر و ابتلا به بیماری‌های جدی پس از عفونت کووید از خود نشان داده‌اند. علی‌رغم این موفقیت، اثرات این پاندمی مخرب بوده است و به‌همین دلیل بررسی نحوهٔ محافظت در برابر تهدیدات پاندمی آینده بسیار مهم است.
فناوری پیشگیری از پاندمی‌های آینده

نمی‌توانم بدوم

بارش‌های نوروزی سال ۹۸ به زمین فوتبال روستای «کوت عبدالله» در استان خوزستان هم رحم نکرده بودند. ابرها در روزهای ابتدایی فروردین‌ماه آن سال به قدری باریدند که سیل‌های متعددی را در سراسر کشور روان کرد و عکس‌های هوایی نشان می‌دادند که ارتفاع آب به اندازه دروازه‌های زمین فوتبالی در کوت عبدالله رسیده است. حالا که این روزها «تغییر اقلیم» راهش را بیشتر از سال‌های قبل به ادبیات ما باز کرده، هوا گاه و بیگاه گرم و سرد می‌شود یا درخت‌ها در زمستان شکوفه می‌زنند، بیشتر از پیش نشان‌هایش حتی در زندگی روزمره‌مان دیده می‌شود. حتی ورزش و زیرساخت‌های آن هم از آن در امان نمانده است. تا جایی که گفته می‌شود بعضی از ورزش‌ها که نماد بعضی شهرها در دنیا هستند ممکن است به مرور از بین بروند چراکه ورزشکاران این رشته‌ها امکان تمرین در شرایط آب‌وهوایی جدید را ندارند.
نمی‌توانم بدوم

مردی که بدنش نوعی جدید از کووید تولید کرد

طولانی‌ترین عفونت کووید-۱۹ با بیش از ۶۰۰ روز ابتلا در هلند گزارش شد
مردی که بدنش نوعی جدید از کووید تولید کرد

سکوت مرگبار طبیعت

|پیام ما| از دست‌دادن شدت و تنوع صداها در اکوسیستم‌ها نشان می‌دهد تنوع‌ زیستی سالم در کرهٔ زمین در حال کاهش است. این را دانشمندان شاخهٔ جدید از بوم‌شناسی به‌نام «بوم‌شناسی صدا» می‌گویند. کار این دانشمندان، مطالعه و بررسی صداهایی است که در طبیعت شنیده می‌شود. آنها هشدار داده‌اند صداهای طبیعی جهان به‌سرعت در حال خاموش‌ شدن هستند و اگر اقدامی فوری انجام نشود، از گونه‌ها تنها «فسیل‌های صوتی» باقی خواهد ماند.
سکوت مرگبار طبیعت

ژن‌های چپ‌دست‌ساز

|پیام ما| یک مطالعهٔ جدید نشان می‌دهد که انواع نادری از ژن‌های خاص در انسان با چپ‌دست بودن ارتباط دارند. اگرچه ممکن‌است به‌نظر برسد دانستن چگونگی چپ‌دست‌ شدن انسان‌ها کمک خاصی به ما نکند، اما دانشمندان می‌گویند این موضوع می‌تواند به حل معماهایی مهم کمک کند. مثلاً دانستن اینکه ژن‌ها می‌توانند باعث قرار گرفتن افراد در معرض ابتلا به اختلالات عصبی رشدی یا ابتلا به بیماری‌های زوال عصبی (neurodegenerative) شوند، کمک بزرگی به پیشگیری و درمان این‌گونه بیماری‌ها محسوب می‌شود. مطالعهٔ جدید دربارهٔ نقش ژن‌ها در چپ‌دست‌ شدن انسان‌ها در «نیچیر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شده است.
ژن‌های چپ‌دست‌ساز

بلایی که پاندمی به‌ سرمان آورد

|پیام ما| یک مطالعهٔ گسترده نشان داد میانگین امید به زندگی مردم جهان در دوران کووید-۱۹ افتی بیشتر از آنچه قبلا تصور می‌شد، داشته است. براساس این مطالعه، در دو سال نخست پاندمی میانگین امید به زندگی در سراسر جهان ۱.۶ سال کاهش پیدا کرده است، درحالی‌که قبلاً تصورات از کاهش امید به‌ زندگی کمتر از این رقم بود. پس از چندین دهه پیشرفت‌های پزشکی و افزایش بدون توقف امید به‌ زندگی در انسان‌ها، برای نخستین‌بار پاندمی کووید-۱۹ امید به‌ زندگی را در جهان کاهش داد.
بلایی که پاندمی به‌ سرمان آورد

خروج «محسن دی‌وی‌دی‌»ها از چرخۀ مصرف رسانه‌ای

|پیام ما| مدت‌هاست که با آغاز فعالیت پلتفرم‌های آنلاین پخش فیلم، دیگر خبری از صف‌های مردمی در مغازه‌های عرضهٔ فیلم‌های سینمایی روی «دی‌وی‌دی» نیست. گروه پژوهشی «تیله» در گزارشی تحلیلی پیامدهای ظهور پلتفرم‌های پخش فیلم بر بستر اینترنت را بررسی کرده است. توجه به سویه‌های اجتماعی فعالیت‌های این کسب‌و‌کار در این گزارش قابل توجه است.
خروج «محسن دی‌وی‌دی‌»ها از چرخۀ مصرف رسانه‌ای

شیادان مشغول کارند!

|پیام ما| عده‌ای از نظریه‌پردازان توطئه در آمریکا در حال انتشار انبوهی از اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی هستند. آنها می‌گویند که جمعی در جهان در حال طراحی و گسترش عامل یک بیماری ناشناخته هستند تا از این طریق جمعیت کره‌ زمین را کاهش دهند. به‌نظر می‌رسد سرچشمهٔ اصلی این اطلاعات نادرست، ایالات متحدهٔ آمریکا باشد، اما مرکز حقیقت‌یاب خبرگزاری فرانسه دریافته که همین اطلاعات غلط به چندین زبان مختلف در مناطق مختلفی از آسیا نیز راه یافته است و نظریه‌پردازان توطئه در آمریکا از انتشار این اطلاعات نادرست سود می‌برند.
شیادان مشغول کارند!

کربن‌زدایی دیجیتال از صنعت «مد»

هیچکس دقیقاً نمی‌داند که سالانه چه تعداد کت، شلوار جین، تی‌شرت و... تولید می‌شود. هیچکس نمی‌داند که سالانه چه تعداد پوشاک در انبارها، فروخته‌نشده باقی می‌مانند که در نهایت باید به صورت زباله دفن شوند یا از بین بروند.صنعت پوشاک یکی از اصلی‌ترین عوامل تولید آلودگی‌های محیط زیستی است. سهم صنعت مد در گرمایش کره زمین حدود ۱۰ درصد است. همچنین بیش از یک سوم زباله‌های پلاستیکی موجود در اقیانوس‌ها و بیش از ۲۰ درصد آب آلوده ناشی از صنایع را تولید می‌کند. «گاردین» ژانویه امسال در گزارشی نوشته است، آمارها نشان می‌دهند سالانه بین 80 تا 150 میلیارد پوشاک تولید می‌شود و بین 10 تا 40 درصد از آنها فروخته نمی‌شود. با این حال این صنعت، با انقلاب صنعتی چهارم و ظهور فناوری‌های جدیدی چون هوش مصنوعی می‌تواند از شیوه‌های پایدار که آسیب کمتری برای محیط زیست دارد و مقرون‌به‌صرفه است، استفاده کند تا از حجم آلودگی‌هایی چون تولید گازهای گلخانه‌ای بکاهد.
کربن‌زدایی دیجیتال از صنعت «مد»