پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | نویسنده: نکیسا خدیشی

بایگانی

آلبوم جدید مُجال ظرفیت جدی و جدیدی از موسیقی را فریاد میزند!

هر قطعه از آلبوم زمین عجیب صدای خلاقانه‌ای به گوش مخاطب موسیقی مدرن می‌رساند. اما ممکن است پیام هر آهنگ در میان سنگینی اشعار و ریتم سریع موسیقی، ناخوانده بماند. به همین دلیل می‌خواهیم معنی هر قطعه آهنگ را با توجه به مهم‌ترین بخش آن، درک و بررسی کنیم. بعد از مطالعه مقاله و فهم معنی هر آهنگ می‌توانید آلبوم جدید مجال را با دیدگاهی متفاوت گوش کنید.

دنیای وارو؛ اعتراض به منطق حاکم بر جهان

مجال در این قطعه با همکاری موسسه راه، منطق وارونه‌ رسانه‌های جهانی را مورد اعتراض قرار می‌دهد. از طرف دیگر، مردمی که با منطق این رسانه‌ها استدلال می‌کنند نیز مورد اعتراض مجال قرار می‌گیرند. اوج این اعتراض را در بخش‌های زیر می‌توانیم بشنویم:

«بنی‌آدم اعضای یکدیگرند» قبول دارن اینو بشرطی که اون آدم، آبی باشه، رنگ چشاش بمیرن تو غزه هزاران نفر مهم نیس، اما اگه توو پاریس یه نفر بمیره، می‌میرن براش

.

.

.

روبروی گرگای داعش یه نفر مث کوه، می‌ایسته تروریست بزرگ و نوچه‌هاش، حالا می‌گن: خودش تروریسته عجب عقلی، عجب رویی عجب دنیای وارویی

.

.

.

یکی هفتاد ساله، می‌کُشه یکی فریاد می‌زنه: بسه تو منطق این بی‌وجودا حق به اون اولی می‌رسه

سامری؛ افشای جادوی رسانه‌ با مفهوم آزادی

در این قطعه می‌شنویم که مجال صحبت از داستان «سامری» در زمان غیبت حضرت موسی و فریب قوم او بوسیله گوساله را به جادوی رسانه در عصر حاضر تشبیه می‌کند. پیام این قطعه این است که رسانه با استفاده از جادو، مفهوم آزادی را در افکار عمومی، وارونه نشان می‌دهد. اوج این پیام را می‌توانیم در ابیات زیر بشنویم:

آخرین وسوسه‌اش را رو کرد جای گوساله، از آزادی، تندیسی ساخت حرف آزادی را وارو کرد

.

.

.

نیست زن، مهره‌ی بی‌ارزش هر بازی‌تان مجلس آرای شبِ بزم و طرب‌سازی‌تان نیست زن مثل عروسک، که به سازی رقصد کوه نوری ست، که خفاش از او می‌ترسد زن، شکوهی ست، که سرچشمه‌ی هر زندگی است از تن، آزاد و رها، مظهر آزادگی است

.

.

.

گفت «آزادی» و هی ساخت قفس در لغتنامه‌ی تشویش، نوشت: عشق را پیشِ هوس غیرتش رفت پرش ریخت شکوهش کم شد

ما مردم؛ ایجاد حس همدلی میان ملت در انتخابات

مجال در این قطعه با همکاری موسسه مصاف می‌خواهد با یک نگاه تاریخی به ایران، هویت ملت ایران را یادآور شود و مردم را تشویق به حفظ هویت خود کند. مجال حفظ هویت ایرانیان را در مشارکت فعالانه در انتخابات می‌داند. ابیات پر رنگ این آهنگ شامل موارد زیر است:

این بهارستان زنانی شیرزن می‌خواهد و مردان مردستان هزاران سال جنگیدند، تا ما را بترسانند یلان سرزمین پارس، قلب پارسایان را بلرزانند ولی تصویرشان خام است چون تقدیر ما پیداست

.

.

.

بخوان پایان این شهنامه را، افسانه نه، این وعده‌ی حق است بخوان: فردا از آن ماست

او؛ تجلی عرفان و عشق در موسیقی مدرن

آهنگ او مجال با نوآوری در موسیقی مدرن، عرفان و عشق به خدا را وارد این عرصه کرد. حالا می‌توانید مناجات فواد کرمانی را در آهنگ او از مجال بشنوید که در ادامه بیتی از این مناجات را می‌آوریم که نماینده پیام موسیقی است:

گر چه پروانه دلی سوخت ز شمعی چه عجب شمع از او ، محفل از او ، هستی پروانه از اوست

عروسک؛ روایتی از نتایج زندگی بی‌بند‌و‌بار

برای این قطعه که روایتی از زندگی یک فرد بی بند و بار است، نمی‌توان یک نقطه اوج انتخاب کرد. اما می‌توان وقایع مهم این روایت را در ابیات زیر پیدا کرد:

و چشم های کثیفی که ثبت می کردند عبور سمی پاهای یک عروسک را نگاه ریملی و خنده های رژ زده اش مجاب کرد همه مردهای در شک را که یک شماره و کاغذ تمام قیمت اوست و مردی آمد و داد این بهای اندک را…

.

.

.

دوباره گشت ولی هیچ کس نبود آنجا کسی نبود بگوید به او مبارک را و بعد آخر این قصه را به یاد آورد دوباره قصه ی پایان نامبارک را دوباره لحظه ی آخر بهانه ها گل کرد پسر گذاشت کنار آخرین عروسک را

خاک مال مائه؛ نگرشی که مجال به ایران دارد

در این قطعه می‌توانیم نگاه مجال به ایران را درک کنیم و ببینیم که چه تفاوتی با نگاه کسانی که به غرب گرایش دارند. مهم‌ترین تفاوت‌های نگرش او را می‌توانیم در ابیات زیر ببینیم:

خاک ماله ماعه حاجی بحث سر عقیده‌اس فکر میکنن موضوع سر کراوات و چفیه‌اس

.

.

.

ما پشت خاکریزامونو، اینا تیریبون غرب

.

.

.

ما خاک وطنو با مژه جارو میزنیم شما لیس بزن، کف سنگ فرشای اجنبی رو

قله؛ نگاهی آگاهانه به آینده تاریخ ایران

قطعه قله حاوی پیام امید و مبارزه برای رسیدن به اهداف و ارزش‌های ایران است. این امیدواری را می‌توانیم در بخش‌های زیر بخوانیم:

نزدیکیم به قله ایستادن، در این فاصله، ممنوع! جا ماندن از این قافله، ممنوع!

.

.

.

دل به بیگانه نبازیم تا رسیدن به بلندا، تا ثریا، تا خودِ قله، بتازیم

سرگشته؛ رساندن پیام خواجوی کرمانی به نسل جدید

در قطعه سرگشته، چندین شعر عارفانه از خواجوی کرمانی را با سبک موسیقی مدرن می‌شنوید که نمی‌توان گزیده‌ای از ابیات آن را انتخاب کرد. چرا که تمام ابیات به صورتی منسجم راوی عرفان هستند. اما می‌توان بعضی از ابیات زیبای آن را در ادامه آورد:

عاشقان را نبود نام و نشانی پیدا زانکه این طایفه را نام و نشانی دگرست

.

.

.

کمترین بنده درگاه تو گفتم خواجوست گفت گو بگذر از این در که مرا بنده یکیست

.

.

.

خیمه از دایره ی کون و مکان بیرون زن زانکه بالاتر ازین هر دو مکانی دگرست

همشهری؛ قطعه‌ای برای همدردی با مردم

مجال در قطعه همشهری می‌خواهد همدرد مردم رنج‌کشیده، آگاه و معترض به ظلم و فساد باشد. اوج همدردی او را می‌توانیم در ابیات زیر حس کنیم:

مرد، مردی، حرفاشه / ولی زیر اجاره خونس / نمی تونه مرد پاشه

.

.

.

آبادان نیست آباد، خرمشهرو پس گرفتیم، ولی انگار هنوز نیست آزاد

.

.

.

از خدا میگیم فحش می خوریم، از خودی از پشت می خوریم به اسم آزادی هوچی شدیم، یکی حرف بزنه هوش میکنیم رخ پری ولی کولی شدیم

.

.

.

گیر کردیم تو اداره کاری! رشوه می خوان، یا میگن پارتی داری! اومدم بکنی پارتی بازی، همشهری تو کجای کاری!!

.

.

.

هر کی باشه مثل تو، غمشو ما خریدیم

منجی عالم؛ امیدی برای غزه و کودکان این سرزمین

مجال در این قطعه با همکاری مرکز موسیقی ماوا، مردم غزه را به ادامه انتظارشان برای ظهور منجی و ایستادگی در برابر ظلم دعوت می‌کند. اوج این دعوت را در ابیات زیر فریاد می‌زند:

دلِ پر زخم زمین گفته کسی می‌آید

زده فریاد که فریادرسی می‌آید

نام او را به صد لفظ و زبان می‌خواند

لات‌ها را سر جای خودشان بنشاند

.

.

.

رویَد از دامن این خاک پر از خون

باز هم شاخه‌ی زیتون

قبله‌گاه ست، نه قتلگاه

خاک صلح است، نه صهیون

.

.

.

این همان قصه‌ی فرعون و کودک کشی ست

در این نیلِ پُر خون، رجعت موسی ببین

راه‌های گوش کردن به آلبوم جدید مجال

می‌توانید در وبگاه مجال، آلبوم زمین عجیب را گوش دهید و دانلود کنید.

آیا مشاوره حقوقی تلفنی کاربردی است؟

آیا مشاوره حقوقی تلفنی کاربردی است؟

در دوران ارتباطات فعلی، با پیشرفت فناوری و استفاده از اینترنت، دسترسی به خدمات حقوقی آسان‌تر شده است و می‌توان از طریق روش‌های مختلف از آن استفاده کرد. یکی از این روش‌ها، مشاوره حقوقی تلفنی است که به شما امکان می‌دهد به طور سریع و آسان به خدمات حقوقی دسترسی پیدا کنید.

با مشاوره حقوقی تلفنی، شما می‌توانید با وکلای تخصصی در ارتباط باشید و از آن‌ها مشاوره درباره مسائل حقوقی مختلف دریافت کنید.

مشاوره تلفنی حقوقی یک خدمت حقوقی است که به شما امکان می‌دهد با یک وکیل یا متخصص حقوقی ارتباط برقرار کنید و درباره مسائل و مشکلات حقوقی خود مشورت کنید. این خدمت معمولا توسط دفتر وکالت یا مراکز مشاوره حقوقی ارائه می‌شود.

هدف مشاوره تلفنی حقوقی، ارائه راهنمایی و نصیحت در مورد قضایای حقوقی است. شما می‌توانید دربارهٔ مسائل مختلف حقوقی مانند مسائل خانوادگی، قراردادها، مسائل کیفری، مسائل مالی و سایر مسائل حقوقی مشورت کنید.

مزایای مشاوره تلفنی حقوقی عبارت‌اند از:

  1. دسترسی آسان: شما می‌توانید به‌ راحتی با یک وکیل یا متخصص حقوقی ارتباط برقرار کنید، بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری داشته باشید. این امکان به شما می‌دهد تا مشورت حقوقی را در هر زمان و مکانی دریافت کنید.
  2. هزینه کمتر: مشاوره تلفنی حقوقی معمولا هزینه کمتری نسبت به مشاوره حضوری دارد. این به شما اجازه می‌دهد تا هزینه‌های حقوقی خود را کاهش دهید.
  3. حفظ حریم خصوصی: با مشاوره تلفنی حقوقی، شما می‌توانید مسائل حقوقی خود را با حفظ حریم خصوصی بیان کنید. این امر برای برخی افراد مهم است که نمی‌خواهند مشکلات حقوقی خود را در جلسه حضوری افشا کنند.
  4. صرفه‌جویی در زمان و هزینه: با مشاوره تلفنی حقوقی، شما نیازی به مراجعه حضوری به دفتر وکیل ندارید که ممکن است زمان و هزینه بر باشد. این خدمت به شما امکان می‌دهد تا از طریق تماس تلفنی سؤالات خود را مطرح کنید و نیاز به حضور شخصی نداشته باشید.
  5. مشاوره سریع: در برخی موارد، ممکن است نیاز به راهنمایی فوری دربارهٔ یک مسئله حقوقی داشته باشید. با مشاوره تلفنی حقوقی، شما می‌توانید به‌ سرعت با یک متخصص حقوقی ارتباط برقرار کنید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
  6. هزینه کمتر: مشاوره تلفنی حقوقی معمولا هزینه کمتری دارد نسبت به مشاوره حضوری. این به شما اجازه می‌دهد تا دریافت خدمات حقوقی با هزینه کمتری صورت بگیرد.

هر چند که مشاوره تلفنی حقوقی می‌تواند مفید باشد، اما برای مشکلات حقوقی پیچیده و موردی که نیاز به بررسی دقیق و تحقیقات حقوقی دارد، ممکن است بهتر باشد به شکل حضوری با وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید.

با این‌ حال، باید توجه داشت که مشاوره تلفنی حقوقی بهترین گزینه برای موارد ساده و نیازهای عمومی است. برای مسائل پیچیده و موردی که نیاز به تحقیقات و بررسی دقیق حقوقی دارند، ممکن است بهتر باشد به شکل حضوری با وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید.

مشاوره تلفنی حقوقی می‌تواند برای موارد زیر مفید باشد:

  • سوالات و مشکلات کوچک: اگر شما سوالی در مورد یک مسئله حقوقی کوچک دارید یا به یک توضیح سریع دربارهٔ حقوق و وظایف خود نیاز دارید، مشاوره تلفنی می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد.

به‌ عنوان‌ مثال، اگر سوالی دربارهٔ حقوق مسکن، امور مالی، قراردادها یا مسائل خانوادگی ساده دارید، مشاوره تلفنی می‌تواند به شما کمک کند.

  • راهنمایی در مورد مراحل قانونی: اگر در مراحل اولیه یک مسئله حقوقی قرار دارید و نیاز به راهنمایی دربارهٔ مراحل بعدی و فرایند قانونی دارید، مشاوره تلفنی می‌تواند به شما کمک کند.

مثلا، اگر شما نیاز به راهنمایی درباره فرایند اقدامات قضایی یا مراحل تنظیم قراردادها دارید، وکیل یا متخصص حقوقی می‌تواند به شما راهنمایی کند.

  • تفسیر قوانین و مقررات: اگر شما برای تفسیر قوانین و مقررات حقوقی نیاز به راهنمایی دارید، مشاوره تلفنی می‌تواند مفید باشد.

وکیل یا متخصص حقوقی می‌تواند به شما درک بهتری از قوانین مربوطه بدهد و توضیح دهد که چگونه می‌توانید حقوق خود را بر اساس آن‌ها دفاع کنید.

  • راهنمایی در مورد حقوق و تعهدات شغلی: اگر شما سؤالی دربارهٔ حقوق و تعهدات شغلی خود دارید، مشاوره تلفنی می‌تواند به شما کمک کند.

وکیل یا متخصص حقوقی می‌تواند به شما در مورد مسائل مانند قراردادهای کاری، مزایای کارمندی، مسائل مربوط به اخراج و تنفیذ حقوق شما راهنمایی کند.

مشاوره تلفنی حقوقی در برخی موارد ممکن است مناسب نباشد. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • موارد پیچیده: اگر مسئله حقوقی شما پیچیده است و نیاز به بررسی دقیق، تحقیقات گسترده و تجزیه‌وتحلیل حقوقی دارد، مشاوره تلفنی ممکن است غیرکافی باشد.

در این موارد، بهتر است به شکل حضوری با یک وکیل یا متخصص حقوقی ملاقات کنید تا به طور جامع مورد شما را بررسی کنند.

  • موارد اضطراری: در صورت وقوع یک وضعیت اضطراری و نیاز فوری به راهنمایی حقوقی دارید، مشاوره تلفنی ممکن است زمان‌بر و ناکافی باشد.

در این موارد، بهتر است با تماس با خط اضطراری حقوقی یا با مراجعه به دفتر وکیلی که به امور اضطراری می‌پردازد، کمک حقوقی فوری دریافت کنید.

  • نیاز به مستندات و مدارک: در برخی موارد، ممکن است نیاز به بررسی مستندات و مدارک حقوقی داشته باشید.

در این صورت، مشاوره تلفنی حقوقی ممکن است ناکافی باشد؛ زیرا وکیل یا متخصص حقوقی نمی‌تواند به طور کامل به مستندات شما دسترسی داشته باشد. در این موارد، بهتر است با تهیه مدارک موردنیاز، به شکل حضوری با وکیل یا متخصص حقوقی ملاقات کنید.

  • نیاز به مذاکره و تعامل مستقیم: در برخی موارد، ممکن است نیاز به مذاکره و تعامل مستقیم با طرف مقابل داشته باشید.

در این صورت، مشاوره تلفنی ممکن است ناکافی باشد؛ زیرا مذاکره و تعامل مستقیم با طرف مقابل نیاز به حضور حضوری دارد.

به‌ طور کلی، در موارد ساده و نیازهای عمومی، مشاوره تلفنی حقوقی مناسب است. اما در موارد پیچیده، اضطراری، نیاز به مستندات و مدارک و نیاز به مذاکره مستقیم، بهتر است به شکل حضوری با وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید.

روش کار مشاوره حقوقی تلفنی ممکن است بین منابع و سرویس‌های مختلف متفاوت باشد، اما در کل، مراحل زیر را معمولا دنبال می‌کند:

  1. انتخاب منبع و تماس: شما ابتدا یک منبع یا سرویس مشاوره حقوقی تلفنی را انتخاب می‌کنید. می‌توانید از منابع مختلفی مانند وکالت‌نامه داران، دفاتر حقوقی، سازمان‌ها و مراکز حقوقی، پلتفرم‌های آنلاین و سایر منابع معتبر استفاده کنید. سپس شماره تماس مشاورین را بررسی و تماس بگیرید.
  2. تعیین هدف و توضیح موضوع: پس از برقراری تماس، مهم است هدف خود را برای مشاوره مشخص کنید. بیان کنید که به چه مسئله‌ای نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید و موضوع خود را به طور خلاصه توضیح دهید.
  3. مشاوره تلفنی: در این مرحله، شما با مشاور حقوقی تلفنی در ارتباط قرار می‌گیرید و درباره موضوع خود با او گفتگو می‌کنید. مشاور شما را گوش می‌دهد، سؤالات مرتبط می‌پرسد و شما را راهنمایی می‌کند. او ممکن است به شما توضیحات حقوقی بدهد، بهترین راه‌حل‌ها را پیشنهاد کند و به شما کمک کند تا درک بهتری از وضعیت حقوقی خود پیدا کنید.
  4. توصیه‌ها و راهنمایی‌های حقوقی: در پایان مشاوره، مشاور ممکن است توصیه‌ها و راهنمایی‌های حقوقی بیشتری به شما ارائه کند. او ممکن است به شما در مورد مراحل بعدی، اقدامات لازم، حقوق و تعهدات شما، منابع قانونی مرتبط و سایر جزئیات مربوط به مسئله‌تان راهنمایی کند.

مهم است توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی تلفنی معمولا به صورت کوتاه‌ مدت و بر حسب نیاز ارائه می‌شود. همچنین، هزینه‌ها و ساعات کاری مشاوران ممکن است متفاوت باشد، بنابراین موارد مالی و زمانی را قبل از شروع مشاوره بررسی کنید.

برونشیت کودکان چیست و چه علائمی دارد؟

برونشیت کودکان چیست و چه علائمی دارد؟

احتمالا کودکان زیادی را دیده‌ اید که در فصل سرد سال شروع به سرفه مکرر می‌ کنند و یا بعد از آبتنی در فصل گرما به راحتی سرما می‌ خورند و سرفه مداوم دارند. چنین وضعیتی ، برونشیت کودکان نامیده می‌‌شود. برونشیت یکی از شایع‌ ترین بیماری ‌هایی است که در کودکان تشخیص داده می‌ شود . لازم است آسیب ‌شناسی به طور صحیح و کامل درمان شود تا عوارض جدی ایجاد نشود . در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این بیماری آشنا شوید  .

اگر کودک شما دچار سرماخوردگی شده و سرفه‌های مکرر دارد پیشنهاد ما به شما بهره گیری از خدمات ویزیت متخصص اطفال در منزل به صورت شبانه روزی میباشد .

برونشیت کودکان چیست؟ 

به طور کلی به التهاب نای ، برونش ها و برونشیول ها ، برونشیت گفته می شود  . ویروس ها ، عامل اکثر موارد برونشیت حاد هستند . به این صورت که به دنبال عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی ، مخاط برونش ها و ریه نیز ملتهب شده ، و برونشیت ایجاد می شود . در کنار ویروس ها ، مواجهه با آلرژن های محیطی متعددی (مانند دود سیگار، ذرات کربن یا نیتروژن دی اکسید موجود در هوا) نیز ممکن است سبب ایجاد التهاب و تجمع مایع در برونش ها شده و سبب سرفه ، تولید خلط و علائم برونشیت در کودکان شوند .

اگر یبوست شدید دارید و نمیدانید که چه کاری باید انجام دهید نگران نباشید : تنقیه در منزل

اوج برونشیت با علت ویروسی در دوره پاییز و زمستان است . اما برونشیت آلرژیک در کودک به فصل بستگی ندارد و ممکن است در هر زمانی از سال اتفاق بیفتد .

 برونشیت در کودکان چه علائم و نشانه‌هایی دارد؟

علائم برونشیت حاد و مزمن در کودکان کمی متفاوت می باشد . به تفاوت های علائم برونشیت حاد و مزمن در کودکان ، در ادامه اشاره شده است .

علائم برونشیت حاد در کودکان:

سرفه ( سرفه ها ابتدا خشک ، و در ادامه با خلط همراه می شوند )

درد قفسه سینه حین سرفه یا کشیدن نفس عمیق

آبریزش بینی

تب خفیف

گلودرد

لرز

بدن درد

ضعف و بی حالی

ترشحات شفاف یا چرکی بینی

گرفتگی صدا

سردرد

علائم برونشیت مزمن در کودکان:

خس خس قفسه سینه

سرفه خلط دار که طی یک ماه درمان بهبود پیدا نمی‌کند

احساس ناراحتی در قفسه سینه

تنگی نفس

جهت ارسال و اعزام سریع پرستار برای انجام خدمات: رادیولوژی در منزل

علل برونشیت در کودکان چیست؟ 

برونشیت در کودک به دلیل انتقال یک بیماری عفونی ظاهر می‌ شود . آنفولانزا ، عفونت آدنوویروس ، عفونت سنسیشیال تنفسی ، پاراآنفلوآنزا ، عفونت رینوویروس معمولاً منجر به این بیماری می‌ شود . اما نفوذ عوامل بیماری ‌زا به بدن نیز می‌ تواند آسیب‌ شناسی را تحریک کند . برخی از عوامل بیماری زا عبارت‌ اند از :

باکتری ‌ها ؛ پنوموکوک ، استرپتوکوک ، اشریشیا و سودوموناس آئروژینوزا

قارچ ؛ کاندیدا ، آسپرژیلوس

پاتوژن‌ های داخل سلولی ؛ سیتومگالوویروس ، مایکوپلاسما ، کلامیدیا

اغلب برونشیت در کودک در پس زمینه سیاه سرفه ، سرخک یا دیفتری رخ می ‌دهد و همچنین یک علت آلرژیک وجود دارد ، یعنی علت ایجاد بیماری ، نفوذ یک آلرژن به بدن است . گرد و غبار ، دود تنباکو ، گرده گیاهان ، مواد شیمیایی خانگی محرک می‌ شوند .

 برونشیت چگونه درمان می‌شود؟

درمان برونشیت در یک کودک منحصراً به نسخه‌ های پزشکی نیاز دارد . شما باید درمان را به تنهایی انجام دهید . در بیشتر موارد، آن‌‌ها به بهبودی کمک نمی ‌کنند ، بلکه تنها بهبودی را به تاخیر می‌اندازند و منجر به عوارض باکتریایی می‌ شوند. در صورت بروز سرفه یا خس خس سینه، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

از آنجایی که در بیشتر موارد، ویروس‌ ها هستند که بیماری را تحریک می‌ کنند ، درمان ضد ویروسی تجویز می‌ شود و آنتی بیوتیک‌‌ها فقط در صورت ظاهر شدن کانون‌ های التهابی و پیوستن عفونت باکتریایی تجویز می‌شوند .

برگزیدگان اجلاس توسعه نرم‌افزار ایران (۲۰۲۴) معرفی شدند

سومین اجلاس توسعه نرم‌افزار ایران

سومین اجلاس توسعه نرم افزار ایران (IDS 2024) در مرکز نوآوری و شتابدهی شمیرانات برگزار شد. در این نشست به بررسی توسعه نرم‌افزار و سخت‌افزارهای بومی در کشور پرداخته شد. مهدی داعی، دبیر اجلاس اهمیت توجه به صنعت توسعه‌افزاری را اینگونه بیان کرد؛ که صنعت نرم‌افزار، نمودی از مهارت‌های نرم و تفکر انتزاعی انسانی است. این نوع فناوری ناملموس و مبتنی بر هوش انسانی است، اما آثار درک پذیری دارد. گذشت عصر سخت‌افزار و توجه جهانی به فناوری‌های نرم، ضرورت توجه به عامل انسانی توانمند و صنعت نرم‌افزار را نمایان می‌کند. با وجود تلاش هایی که برای صنعت نرم‌افزار در ایران صورت گرفته هنوز این فناوری به صنعت پایدار تبدیل نشده است. برنامه ریزی در این حوزه به نگاهی عمیق و آینده پژوهانه نیاز دارد.

اجلاس توسعه نرم افزار ایران با همکاری انجمن‌های دانشجوئی، تشکل‌ها فناورانه و اکوسیستم فناوری اطلاعات کشور، به صورت سالانه میزبان علاقه‌مندان و صاحب نظران صنعت فناوری کشور است.

 

برگزیدگان این دوره اجلاس توسعه نرم افزار ایران (۲۰۲۴)

 

افراد برگزیده صنعت توسعه نرم‌افزاری با توجه به فعالیت سالانه و دست‌آورد‌های فردی معرفی شده اند:

  • حمیدرضا صاحب توسعه دهنده برتر بخش نرم افزار‌های موبایل.
  • سید رضا حسینی محقق برتر بخش توسعه سیستم عامل های موبایل
  • علی رستم‌لو توسعه دهنده برتر بخش سامانه‌های تحت وب
  • بهزاد قاسمی توسعه دهنده برتر بخش وصله‌های امنیتی
  • محمدامین سعادتمند توسعه دهنده‌ برتر بخش داشبوردهای بومی سکوهای آنلاین

محمدرضا منتظری داور بخش برگزیدگان این دوره اجلاس توسعه نرم‌افزار، با اشاره به این موضوع که افراد برگزیده از بین ۳۰۰ توسعه دهنده فعال کشور انتخاب شده‌اند خاطر نشان کرد: ظرفیت توسعه نرم‌افزاری در کشور رو به افزایش است و جوانان ایرانی با سرعت در حال اثبات جایگاه خود نه فقط در کشور، بلکه در جهان هستند. برگزاری این گونه گردهمایی و نشست‌ها در کشور از لزوم شناسایی و استعدادیابی فعالان حوزه صنعت نرم‌افزاری است و این امکان را فراهم می‌کند تا افراد متخصص و دارای استعداد را بعد از شناسایی، در جایگاه مناسبی قرار داد و چه بسا همین امر می‌تواند موجب کاهش مهاجرت‌های شغلی و تخصصی در کشور شود.

همانند سال‌های گذشته، این بار نیز تهران برف پوش میزبان این دوره‌ی اجلاس توسعه نرم‌افزاری کشور بود.

 کنشگران سند امنیت غذایی را مطالبه کنند

 محمد درویش با اشاره به این که ناترازی آبخوان‌ها در صدر بحران‌های عدیده محیط زیستی کشور قرار دارد، گفت: کنشگران باید به‌جای درگیرشدن با مسائل پیش‌پاافتاده و قومیتی، اختلافات خود را کنار گذاشته و به‌جای مرثیه‌سرایی دنبال مطالبه‌گری خردمندانه بر اساس اسناد بالادستی باشند که یکی از این اسناد سند امنیت غذایی کشور است.

 به گزارش «پیام ما» محمد درویش کارشناس محیط‌زیست و رئیس کمیته محیط‌زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با حضور در غرفه روزنامه پیام ما در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران درباره نسبت کنشگری محیط‌زیست با سند امنیت غذایی صحبت کرد.

 او با اشاره به این که ما الان در شرایطی قرار داریم که بحران‌های عدیده محیط زیستی کشور ما را با تهدید روبرو کرده است گفت: در صدر همه بحران‌ها ناترازی آبخوان‌های کشور قرار دارد. این ناترازی به ۱۵۰ میلیارد مترمکعب رسیده، یعنی ایرانیان در طول چهار دهه اخیر ۱۵۰ میلیارد مترمکعب بیشتر از چیزی که وارد سفرهای آب زیرزمینی شده از آن برداشت کرده‌اند.

 درویش ادامه داد: آخرین گزارش سازمان زمین‌شناسی که هنوز انتشار علنی پیدا نکرده تأکید می‌کند که بخشی از ایران که میزان فرونشست آن بیش از ۱۰ سانتیمتر در سال است به ۵۰ هزار کیلومترمربع رسیده و در واقع این ۵۰ هزار کیلومتر تقریباً برای همیشه به‌عنوان یک دشت مرده محسوب می‌شود. چرا که حتی اگر میزان برداشت و تغذیه را دوباره برابر کنیم، این دشت‌ها که بیش از هفتاد برابر مساحت تهران هستند، تا پنجاه‌هزار سال دیگر قابل‌استفاده نخواهد بود. پس کشور با بحران بزرگی روبرو است.

 این کارشناس محیط‌زیست تأکید کرد: در حال حاضر مرودشت در استان فارس جایی که مهم‌ترین بناهای تاریخی ما مثل پاسارگاد نقش‌رستم و تخت‌جمشید قرار دارد، در معرض فرونشست در حد ۲۰ سانتی‌متر در سال هستند، مدام شکاف‌هایی که ایجاد می‌شود را با خاک پر می‌کنند تا گردشگرانی که وارد منطقه می‌شوند نگران نشوند. اما وضعیت فوق‌العاده نگران‌کننده است و این می‌تواند یکی از صندوق‌های عرصه پایدار ما را نابود کند.

 درویش در ادامه به موضوع آلودگی هوا پرداخت و گفت: ما با بحران آلودگی هوا در حدی روبرو هستیم که امسال برای اولین‌بار اعلام شد که رقم تلفات آلودگی هوا در تهران به ۹ هزار نفر در سال رسیده، در حالی تا سال ۱۴۰۱ هیچ مقامی اعلام نکرده بود که عدد تلفات از ۵ هزار نفر گذشته باشد. از طرفی شاهد این هستیم که در کشور ۸ درصد مرده‌زایی جنین اتفاق می‌افتند.

 او با اشاره به قانون هوای پاک گفت: از زمان تصویب قانون هوای پاک، وضعیت آلودگی هوا بدتر شده است. هیچ نشانه‌ای از اینکه عزمی در دولت وجود دارد که بخواهد قانون هوای پاک را اجرا کند، وجود ندارد. وضعیت به حدی است که چند تن از مقامات ارشد دولتی به دلیل ترک فعل توسط قوه قضاییه تا ۳ سال انفصال خدمت گرفتند. معاون وقت سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون وزیر نیرو جزو عالی‌ترین مقاماتی هستند که انفصال خدمت گرفتند.

 رئیس کمیته محیط‌زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو تصریح کرد: وظیفه کنشگران در حوزه محیط‌زیست این است که با اشراف به اسناد بالادستی تلاش کنند تا دولت را وادار به اجرای قوانین موجود در کشور کنند. ما خواهان اجرای قوانین مترقی کشورهای توسعه‌یافته نیستیم، بلکه ما باید خواهان اجرای قوانین برای خودمان باشیم، و اگر در آن قوانین مشکلی وجود دارد به سمت بسترسازی برای احیای آن برویم.

 درویش ادامه داد: کنشگران باید به‌جای اینکه درگیرشدن با مسائل پیش‌پاافتاده و قومیتی، اختلافات خود را کنار گذاشته و به‌جای مرثیه‌سرایی دنبال مطالبه‌گری خردمندانه بر اساس اسناد بالادستی باشند. یکی از این اسناد سند امنیت غذایی کشور است.

 او افزود: سند امنیت غذایی امسال اردیبهشت‌ماه توسط رئیس‌جمهور و در حضور رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس در ساختمان مشروطه ابلاغ شد. این سند مهم‌ترین و راهبردی‌ترین سندی است که در کشور منتشر شده است. بر اساس این سند قرار است تا ۹ سال دیگر میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۳۰ میلیارد مترمکعب کم شود. قرار است که ناترازی سفره‌های آب زیرزمینی ۵ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کند. این بزرگ‌ترین اقدام اجرایی دولت است و نشان می‌دهد دولت خطر را درک کرده است.

 درویش با انتقاد از رسانه‌ها و کنشگران گفت: مطلقاً نمی‌بینم در محافل سمن کشور، در رسانه‌ها، در دانشگاه‌ها در مورد این سند و اینکه چگونه باید این سند را مطالبه کنیم صحبت شود. اگر می‌خواهیم مخالف استقرار یک صنعت آب بر باشیم، اگر می‌خواهیم مخالف حفر چاه باشیم، اگر می‌خواهیم مخالف استقرار صنعت پتروشیمی آب بر باشیم می‌توانیم به همین سند استناد کنیم. هر نوع بارگذاری که منجر به افزایش مصرف آب شود بر اساس این سند غیرقانونی است.

کنشگران سند امنیت غذایی را مطالبه کنند

پساب‌های کارخانه مس ارمنستان وارد رود ارس می‌شود

 نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید با تکنولوژی‌های جدید، تخریب در معدن‌کاری را بازسازی کنیم. محمدرضا بهرامن نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در دومین همایش توسعه پایدار در صنعت معدن‌کاری گفت: باید با نگاه علمی به بهره‌برداری از ذخایر معدنی پرداخت.

 او گفت: امروز در دنیا چیزی به اسم باطله نداریم، زیرا آنها دارای مواد معدنی باارزش هستند، به همین دلیل باید آنها را با روش‌های علمی حفظ کنیم.

 نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در کشور معادنی داریم که به منطقه امن برای حیات‌وحش منطقه تبدیل شده‌اند و هم‌زمان برداشت اقتصادی هم صورت می‌گیرد.

 بهرامن همچنین با اشاره به اینکه امروز پساب‌های کارخانه مس ارمنستان وارد رود ارس می‌شود، تأکید کرد؛ باید NGOهای معدنی وارد و مسئولان مربوطه را برای پیگیری کمک کنند.

 او گفت: در دومین کنفرانس معدنی که در عربستان برگزار شد، این کشور یک نقشه راه معدنی در غرب آسیا و آفریقا تعریف کرد و اگر ما از فرصت‌های معدنی به موقع استفاده نکنیم از این چرخه خارج می‌شویم.

 رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز در دومین همایش توسعه پایدار در صنعت معدن‌کاری با اشاره به اشتغال‌زایی در سایه اجرای مسئولیت‌های اجتماعی گفت: اینکه ما اشتغالی را در منطقه کمتر توسعه‌یافته ایجاد کنیم خود یک مسئولیت اجتماعی است و بخش معدن تا به امروز با نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، توانسته اشتغال خوبی را ایجاد کند.

 بهرام شکوری افزود: محیط‌زیست نیز با چرخه بخش معدن و اتمام ذخیره نیازمند بازسازی و احیا است که در این احیا گاهی منطقه را به حالت اول بازمی‌گردانیم و گاه به جاذبه گردشگری تبدیل می‌کنیم که اشتغال جدیدی ایجاد می‌کند. دومین همایش توسعه پایدار در صنعت معدن‌کاری امروز توسط روزنامه «پیام ما» در اتاق بازرگانی آغاز شده است و فردا به صورت مجازی ادامه دارد.

آغاز مازوت سوزی موقت در نیروگاه شازند

در این اطلاعیه که ایرنا مرکز اراک منتشر کرده، آمده است: به استحضار مردم شریف استان مرکزی می‌رساند در زمان حاضر به دلیل ورود فصل سرد سال و برودت هوا چالش اساسی صنعت برق، سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها، جلوگیری از تشدید ناترازی چندین ساله شبکه برق و گاز و حفظ پایداری شبکه در مناطق مختلف کشور است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است؛ تلاش‌های مسئولان استان (مرکزی) از ابتدای سال تاکنون در راستای تأمین گاز موردنیاز نیروگاه حرارتی شازند با وجود افزایش مصرف گاز در کشور باعث شد تا نسبت به سال گذشته بیش از یک ماه از مصرف سوخت دوم جلوگیری شود و هم‌زمان به‌منظور کاهش مصرف سوخت با تصمیمات اتخاذ شده یک واحد نیروگاه معادل ۲۵ درصد ظرفیت تولید تا پایان سال تعطیل و از مدار خارج شد.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است؛ متأسفانه طی روزهای اخیر به دلیل برودت هوا و باتوجه‌به افزایش روزافزون گاز در بخش‌های مختلف به‌ویژه در بخش خانگی، تأمین کامل سوخت گاز نیروگاه‌ها ممکن نبوده و به علت محدودیت‌های اعمال شده در سوخت گاز نیروگاه‌های کشور، نیروگاه شازند نیز به‌اجبار جهت تأمین برق و حفظ پایداری شبکه طی روزهای آینده ناگزیر به استفاده از سوخت دوم (مازوت) خواهد شد.
این اطلاعیه افزوده است؛ ضمن عذرخواهی از مردم شریف استان مرکزی به‌ویژه شهروندان اراک و شازند به اطلاع می‌رساند که مسلولان استان حداکثر تلاش خود را در راستای تأمین سوخت گاز طبیعی و کاهش دوره مصرف سوخت دوم به کار خواهند بست.

 استان‌های سیستان و بلوچستان و سمنان با خشکی شدیدی مواجه‌اند

آن‌طور که ایرنا از زنجان خبرداده است، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ستاد پیشگیری و هماهنگی مدیریت بحران استان زنجان گفته  ۶۸ درصد از جغرافیای ایران روی گسل زلزله یا در حریم آن قرار دارد که باتوجه‌به این شرایط باید مهندسی ساختمان و سازه‌ها را به نحوی انجام داد که در هنگام حوادث، ایمنی لازم را داشته باشد.

 محمدحسن نامی با اشاره به ساختمان‌های ناایمن، افزود: هر طرح ملی باید یک پیوست بحران داشته باشد و علاوه‌برآن باید موضوعات مربوط به پدافند غیرعامل در احداث ساختمان‌ها رعایت و مشخص شود که آیا بر روی گسل یا در حریم گسل قرار دارند.

 او با بیان اینکه روزبه‌روز با مخاطرات بیشتری روبه‌رو می‌شویم که خسارت‌های زیادی به کشور وارد می‌کنند، تصریح کرد: بر اثر بارندگی‌های مردادماه، ۱۷۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی، هشت هزار کیلومتر راه و شبکه‌های آب، برق و گاز آسیب دید.

 نامی با بیان اینکه بر اثر بیابان‌زایی، گردوغبار و ریزگردها زیاد می‌شود که سلامت مردم را تهدید می‌کند، اظهار کرد: باتوجه‌به این موضوع، راهی جز حفظ فضای سبز موجود و توسعه آن نداریم و باید عرصه کاشت نهال مشخص و به بُعد زمانی آن توجه ویژه شود.

 او از حمایت‌های رهبری از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قدردانی کرد و افزود: این حمایت‌ها پشتوانه مهمی در اجرای این طرح است.

 معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه پایداری و استمرار این طرح در گرو اقدامات کمیته علمی طرح است، گفت: باید این موضوع در کاشت محصولات مختلف رعایت شود.

 او با تأکید بر اینکه در حوزه سیلاب، باید رودخانه‌ها بررسی شود و ما باید آماده باشیم؛ چون اولین مخاطره پیشرو، سیلاب است، ادامه داد: از ۶۶ مخاطره ۴۴ مورد در کشور ما به وقوع پیوسته است که همین امر، ضرورت حفظ آمادگی، پیشگیری، بازسازی و بازتوانی در کشور را دوچندان می‌کند.

 نامی با بیان اینکه باید طرح‌های نو در برابر حوادث پیش‌بینی شود، افزود: امسال علاوه بر استان‌هایی که با تنش آبی مواجه هستند؛ استان‌های سیستان و بلوچستان و سمنان با خشکی شدیدی مواجه شده‌اند.

 او با بیان اینکه بایستی به سمت کشت‌های هیدروپونیک و گلخانه‌ای برویم؛ چون هم مصرف آب کمتر و هم راندمان تولید بیشتری دارند، اظهار کرد: در بخش کشاورزی نباید از دنیا عقب بمانیم.

 این مسئول با اعلام اینکه نیمی از اشتغال کشور در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در آینده‌ای نه‌چندان دور دنیا با کمبود مواد غذایی به طور خاص در بخش غلات مواجه می‌شود، بنابراین کسانی در عرصه جهانی موفق خواهند بود که در این زمینه قدرتمند شده باشند.

 او با بیان اینکه اقتدار در بخش کشاورزی و در کنار آن صنعت بیمه می‌تواند دستاوردهای درخشانی را برای کشور رقم بزند، گفت: بخش کشاورزی پس از بعد نظامی اهمیت ویژه‌ای برای کشورها دارد و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز تحت هر شرایطی در کنار کشاورزان است.

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، بحران فعلی را در جهان، بحران زنجیره تولید مواد غذایی دانست که در اثر جنگ اوکراین به وجود آمده است و ادامه داد: این بحران در حال پیداکردن ابعاد جدیدی است و نمی‌توان انتظار پایان این بحران را در کوتاه‌مدت داشت که مدیریت آن نیاز به تصمیمات سخت دارد.

 او اضافه کرد: اهدافی همچون ارتقای توانمندی جامعه در امور پیش‌بینی و پیشگیری، کاهش خطر و آسیب‌پذیری، پاسخ به مخاطرات طبیعی و حوادث و بحران‌ها، تقویت تاب‌آوری اجتماعی، ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده و نظارت بر فعالیت دستگاه‌های ذی‌ربط در حوزه حوادث و سوانح و کمک به توسعه پایدار شهری از مدیریت بحران استان‌ها انتظار می‌رود.

 

 

 

سه نیروگاه‌ خورشیدی در تهران، البرز و قم ساخته می‌شود

نسیم مسیبی، پیام ما: مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان تهران از برنامه‌ریزی‌ها برای ساخت سه نیروگاه خورشیدی در نقاط مختلف تهران و حومه خبر داد.

به گفته حبیب قراگوزلو در صورت وارد شدن برق تولیدی این نیروگاه‌ها به شبکه، می‌توان تا ۸ درصد از تامین برق در ساعات اوج مصرف را ناشی از انرژی‌های تجدیدپذیر در این مناطق دانست.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان تهران در گفت‌و‌گو با «پیام ما» درباره اقدامات پیش‌رو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان تهران گفت: به منظور تامین برق پایدار، با هماهنگی ساتبا سایت‌های خوبی در سه استان تهران البرز و قم به منظور احداث نیروگاه های چند صد مگاواتی خورشیدی تدارک دیده شده که در حال حاضر نیز چند مناقصه در این خصوص در حال برگزاری است.

قراگوزلو با بیان اینکه دو سایت ۱۰ مگاواتی فعال در استان قم وجود دارد که امیدواریم تا قبل از شروع اوج بار در سال آینده به مدار بپیوندند، اضافه کرد: یکی از بزرگترین سایت‌هایی که برای احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی در نظر گرفته شده، در منطقه حوض سلطان قم است که در همین راستا با چند سرمایه‌گذار مذاکره کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان تهران از برنامه‌ریزی به منظور احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر در تهران و البرز خبر داد و گفت: در اشتهارد استان البرز و همچنین در ورامین نیز مناطقی به منظور احداث نیروگاه تجدیدپذیر اختصاص داده‌ایم و یکی از شرایط مهم این نیروگاه‌ها این است که امکان اتصال به مناطق بالادست را داشته باشند. به همین منظور قرار است یک پست ۴۰۰ کیلوولت در شرق استان تهران احداث شود تا امکان بهره‌مندی از برق تجدیدپذیر در این منطقه فراهم شود.

او اظهار امیدواری کرد ۱۰۵۰مگاوات برق تجدیدپذیر در چند مرحله تا دو سال آینده به مدار شبکه تامین برق افزوده شود. او افزود: در صورت تحقق این برنامه، می‌توانیم مدعی تامین 8 درصد از برق پایدار از محل انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.

برپایی دبیرخانه دائمی فن بازار به منظور حمایت از اقتصاد دانش بنیان در صنعت برق

به گزارش پیام ما، مجید عمیدپور رییس پژوهشگاه نیرو در حاشیه نمایشگاه تخصصی بین‌المللی صنعت برق در نشستی با خبرنگاران گفت: یکی از ماموریت‌های ما در پژوهشگاه نیرو به دستور وزیر نیرو افزایش حضور اکوسیستم فناوری و ارتقای دانش‌بنیان‌ها در صنعت برق بود و امسال دیدیم که در بیست و سومین دوره از نمایشگاه تخصصی صنعت برق، حضور حضور فعال دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتقای چشمگیری پیدا کرده بود.

عمیدپور با بیان اینکه امسال شمار بازدیدکنندگان از نمایشگاه صنعت برق با رشد 23 درصدی مواجه شده بود، افزود: بعد از اتمام نمایشگاه قرار است با برپایی دبیرخانه فن‌بازار به صورت دائمی در محل پارک علم و فناوری وزارت نیرو، همراه با تزریق منابع مالی، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان با نگاه جدی‌تر ادامه یابد.

او با اشاره به ارائه 695 محصول دانش‌بنیان در جشنواره فن‌بازار، اضافه کرد: شرکت‌هایی همچون توانیر، ساتبا، برق حرارتی با اعلام نیازهای خود در بخش‌های مختلف، پیشنهادهای زیادی را از شرکت‌های دانش بنیان دریافت کرده‌اند و وزارت نیرو به عنوان یک پلتفرم بین عرضه و تقاضا در این میان وارد شده است تا محصولات ساخت داخل همسو با نیاز صنعت وارد چرخه شود.

توافق ایران و ارمنستان برای رفع آلودگی ارس

پنج ماه پس از گزارش «پیام‌ ما» درباره آلودگی رودخانه ارس، نمایندگان دو کشور در نشستی توافق کردند که آلودگی این رودخانه ظرف یکسال رفع شود.

۲۸ خردادماه امسال «پیام ما» در گزارشی تحلیلی و مفصل ابعاد مختلف آلودگی رودخانه ارس را بررسی کرد.

انتشار این گزارش باعث که مسوولان  در مواضعی محتاطانه آلودگی رودخانه را رد کنند و از پایش دقیق آلاینده‌ها سخن بگویند.

اما اکنون اعلام شده که یک گروه از مسوولان به سرپرستی ایرج حشمتی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست برای مذاکره درباره این موضوع به ارمنستان سفر کرده‌اند.

به گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، دو طرف تفاهم کردند به منظور انجام بررسی‌های مشترک سه گروه کارشناسی اعم از گروه کارشناسی مشترک معادن به‌ویژه مس و مولیبدن، گروه کارشناسی پایش مشترک کیفیت آب رودخانه ارس و گروه کارشناسی رصد و نظارت مشترک تشکیل شده و گروه‌های کارشناسی ماهانه به صورت مجازی و یا حضوری، دیدار مشترک داشته و نتایج بررسی‌ها، جمع بندی‌ها و راهکارهای فنی خود را به روسای هیات‌های دو کشور ارائه دهند.

البته این گزارش روشن نکرده که رودخانه ارس در حال حاضر به چه موادی آلوده است اما قرار است نخستین نشست روسای هیات‌های دو کشور در دهه پایانی ماه فوریه ۲۰۲۴ در آگاراک و جلفا با حضور روسای سه گروه کارشناسی برای تصمیم‌گیری درباره اقدامات آتی برگزار شود.

ایران و ارمنستان آمادگی خود را برای همکاری و مشاوره فنی برای قطع کامل تخلیه پساب صنعتی به رودخانه ارس اعلام کردند.

بر اساس این خبر قرار است آلودگی ارس ظرف یک‌سال برطرف شود.

ردیابی مسمومیت «ارس»

تایید وجود «سرب» و مواد «پرتوزا» در «ارس»

 

سریال مرداب قسمت ۱ اول

یک نفر (پارسا فیاض) به قتل رسید و در قایق او را رها می‌کنند. صحنه‌سازی می‌کنند که انگار خودکشی کرده باشد.

امیر جعفری را می‌بینیم با دو سگ خیلی خطرناکِ زنجیری سر می‌رسد. پشت او تصاویری از ماشین‌های حمل اسب می‌بینیم و ظاهرا استطبل است.

مهدی هاشمی را می‌بینیم بالای سر فردی که کشته شده. فرزندش است.

شهرام حقیقت‌دوست با جمعیت ماهیگیران است. ماهی می‌گیرند و او چای می‌نوشد. آمده تا پیکر را ببرد. تشییع می‌شود و راه می‌افتند.می‌گوید پدر را هم با من بیاورید چون مِیِت که برود غسالخانه دیگر چشم پدر به او نمی‌افتد. پدر می‌گوید من با پسرم می‌روم. یعنی با ماشین حمل جنازه.

می‌بینیم که امیرجعفری کسی را که با داروی تاریخ مصرف گذشته به گاو او در گاوداری دارو زده و باعث مرگ او شده را با همان دارو می‌خواهند بکشند.

راننده آمبولانس در راه رفتن درباره این‌که یک بار مرحوم را دیده بوده برای پدرش می‌گوید. که یک بار جت‌اسکی را کرایه خواسته بکند. او هم آنجا بوده. وقتی پسرم پرسید این‌ها دوری چند گفت از رفیقش که آدم پول نمی‌گیرد. و من را مدیون خودش کرد.در ادامه پدر را راضی می‌کند که تا مراسم هفت را او برگزار کند.

پس از مراسم، پاکت نامه‌ای پول به راننده می‌دهد. بعد او می‌گوید شنیدم که قصد دارید بروید ترکیه. اگر کاری چیزی آن‌جا هم داشتی من هستم. پدر می‌گوید که نشنیده بگیر. فکر هفتم باش که مهمان می‌آید. خرج سوم هم می‌رود برای خیرات.

آقا هادی (امیرجعفری) قصد انجام کاری دارد که خلاف است. رابط او یکی از عکس‌هایی است که دیگری، شهرام حقیقت‌دوست است. عکس یک دختری را هم نشان می‌دهد که او را می‌خواهد. ۵ روز دیگر ساعت ۱۱ آزاد می‌شود. معامله معامله‌ای است که قرار نیست کسی در آخر آن زنده باشد.

دختر از در ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ خارج می‌شود که پسر، دنبال او رفته است.

در مراسم هفتم پارسا، زن و بچه‌ای آمده‌اند که نگاه پدر پارسا، به آن‌ها می‌افتد. در آخر برنامه وقتی همه رفته‌اند زن و بچه می‌آیند و گریه می‌کنند. مرد می‌پرسد سر خاک پسرم چه می‌خواهی؟ دختر بچه می‌گوید آمده‌ایم سر خاک بابام. زن، صیغه‌ای بوده است. زن داشته و این رابطه پنهانی بوده است. زن می‌گوید فقط نگذارید زنش بداند و بفهمد.

شایان و دختری که از زندان ‌آزاد شده بعد از بی‌اعتمادی فراوان و چاقو کشیدن و ترسیدن از همدیگر، بالاخره موفق به ایجاد ارتباط با او می‌شود و سوار ماشینش می‌کند.

دختر، پدرش را کُشته است و چون کس و کاری نداشته قصاص نشده است.

فیاض شماره عروس تازه پیدا شده را به راننده می‌دهد تا درباره‌اش تحقیق کند. شایان هم پولی را به دختر می‌دهد و او را به اقامت‌گاه می‌رساند.

فیاض هم روزی را با عروس و نوه تازه از راه رسیده می‌گذراند: در شهربازی و تله‌کابین.

شب، زن در محله حقیرانه‌شان درباره این‌که خانه قرار بوده به نام سوگند بخورد می‌گوید. و عملا می‌گوید که این صیغه‌نامه ماست. می‌روند برای تست دی‌ان‌ای.

شبانه، شایان برای دختر یک عروسک خریده و کیک و شمع برداشته و دم در خوابگاه می‌رود. تولد او را از روی کارت ملی‌اش فهمیده است. دختر همزمان هم درگیری عاطفی پیدا کرده و هم مشکوک است.

کسی که ورِ دست هادی است کوهیار است. به زنی که با او رابطه مخفیانه دارد می‌گوید که باید بروی سراغ کیوان. حواست باشد وقتی پای دختر در میان است گند نزند.عکس کسی را هم از قول شکیب به او نشان می‌دهد می‌گوید که پولش هم خوب است. بیاورش پای کار.

به کارخانه چایکاری پارسا می‌رویم. فیاض به کاراکتری که شهرام حقیقت‌دوست بازی می‌کند می‌گوید دارم می‌روم سراغ کامیار.

پلیس می‌ریزد خوابگاه و سحر رائفی پور با می‌گیرد. پلیس خرسی که کادوی تولد گرفت را پاره می‌کند و بسته بسته مواد مخدر جاسازی شده در آن را بیرون می‌آورد. بازداشت می‌شود.

کیوان همان شایان است. برادر کوهیار.

در شرایطی که فیاض پشت چراغ قرمز است دختری مثل سوگند را می‌بیند که دختر کار سر چهارراه است. از او عکس می‌گیرد. در دیدار بعدی سر مراز، فیلم و عکسی که گرفته را با سوگند مقایسه می‌کند.

فیاض تلاش می‌کند نوه را بگوید بماند پیشش، که رد می‌شود. بعد می‌گوید بیایم خانه اگر کاری هست که مادر او را راه نمی‌دهد و بهانه همسایه‌ها را می‌آورد. وقتی او می‌رود، مادر و دختر فرار می‌کنند و سوار وانت قرمزرنگی می‌شوند. فیاض، در حال تماشاست.آن‌ها را تعقیب می‌کند. زاغه‌ای ست که کودک را از آن‌جا کرایه می‌کند.

در انتهای قسمت ۱ اول سریال مرداب می‌بینیم که زن که به زندگی واقعی و مجلل خود بازگشته، با پدر شوهر! خود روبرو می‌شود که گونی روی سر او می‌کشد.