فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان کرمان خبر داد

ناکامی حفاران غیرمجاز در جیرفت





ناکامی حفاران غیرمجاز در جیرفت

۱۲ مرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۱۱

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از متلاشی شدن یک تیم حفاری غیرمجاز در شهرستان جیرفت خبر داد. در این عملیات که با تکیه بر گزارش‌های مردمی و هوشیاری نیروهای یگان حفاظت انجام شد، متخلفان پیش از دستیابی به اهداف خود با رها کردن ادوات حفاری از صحنه متواری شدند و اکنون تلاش برای دستگیری آنان در دستور کار مراجع قضایی و انتظامی قرار گرفته است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از ناکام ماندن حفاران غیرمجاز در شهرستان جیرفت خبر داد و گفت: نیروهای یگان حفاظت با اقدام به‌موقع، از ادامه فعالیت متخلفان جلوگیری کرده و آلات و ادوات حفاری را از محل ضبط کردند.

به گزارش «پیام ما» به نقل از  «کرمان‌نو»، سرهنگ مجید فاریابی، فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پی دریافت گزارش‌های مردمی و انجام پایش‌های مستمر میدانی، فعالیت افراد مشکوک و احتمال حفاری غیرمجاز در یکی از مناطق شهرستان جیرفت در دستور کار یگان حفاظت قرار گرفت.

وی افزود: نیروهای یگان حفاظت پس از شناسایی محل، با حضور سریع در منطقه از ادامه فعالیت این افراد سودجو جلوگیری کردند. متهمان نیز با مشاهده مأموران، تجهیزات حفاری خود را رها کرده و از محل متواری شدند.

 ضبط ادوات و پیگیری پرونده متخلفان

سرهنگ فاریابی با اشاره به جزئیات این عملیات گفت: در این اقدام، تعدادی از آلات و ادوات مورد استفاده در حفاری غیرمجاز کشف و ضبط شد. هم‌اکنون پرونده این تخلف برای شناسایی و دستگیری عاملان اصلی در دست پیگیری است.

وی با تأکید بر همکاری نزدیک با دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در این پرونده، تصریح کرد: شناسایی و بازداشت حفاران غیرمجاز با هماهنگی مراجع ذی‌ربط در دستور کار قرار دارد و پس از شناسایی، برخورد قانونی و قاطع با متخلفان انجام خواهد شد.

 تأکید بر اهمیت میراث باستانی جیرفت

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان کرمان با تأکید بر تداوم حفاظت از عرصه‌های تاریخی، اظهار داشت: یگان حفاظت با هرگونه تعرض، تخریب و حفاری غیرمجاز برخورد خواهد کرد و اجازه سوءاستفاده از میراث فرهنگی کشور را نخواهد داد.

وی با اشاره به جایگاه جهانی شهرستان جیرفت افزود: این شهرستان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های تمدنی ایران، دارای محوطه‌ها و آثار ارزشمند باستان‌شناسی است و حفاظت از این میراث گران‌بها مستلزم مشارکت فعال مردم و دستگاه‌های مسئول است.

سرهنگ فاریابی در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک در محوطه‌ها و مناطق تاریخی، موضوع را در کوتاه‌ترین زمان به یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اطلاع دهند تا از آسیب به آثار تاریخی جلوگیری شود.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

پاکسازی و احیای آبشخورهای حیات‌وحش در گیلانغرب با مشارکت مردم

پاکسازی و احیای آبشخورهای حیات‌وحش در گیلانغرب با مشارکت مردم

درگذشت حسین خواجه‌امیری(ایرج)؛ ستون آواز ایران آرام گرفت

درگذشت حسین خواجه‌امیری(ایرج)؛ ستون آواز ایران آرام گرفت

هشدار ربیعی درباره «بحران عدم درک» تاب‌آوری ادراکی در جامعه و دولت

هشدار ربیعی درباره «بحران عدم درک» تاب‌آوری ادراکی در جامعه و دولت

«دهدشت»، شهری هفت‌هزارساله  زیر پوست «بلادشاپــــــور»

نخستین کاوش باستان‌شناسی در بافت تاریخی «بلادشاپور» به شواهدی تازه رسید

«دهدشت»، شهری هفت‌هزارساله زیر پوست «بلادشاپــــــور»

یکی بر سر شاخ، بُن می‌برید!

نقدی بر تصمیم ضدمیراثی وزیر میراث

یکی بر سر شاخ، بُن می‌برید!

پیکرتراشی چوبی هنری بی‌پشتوانه

گفت‌وگو با هنرمندان پیکرتراشی، درباره جایگاه صنایع‌دستی در زندگی انسان

پیکرتراشی چوبی هنری بی‌پشتوانه

«زندیه» زیر تیغ گودبرداری

«پیام ما» مداخلات عمرانی در بافت تاریخی «شیراز» را بررسی می‌کند

«زندیه» زیر تیغ گودبرداری

آنچه بر میــــــــراث می‌گذرد

آنچه بر میــــــــراث می‌گذرد

کوچ اجبـــــــاری یک قرن هنر

صاحب‌نظران در گفت‌وگو با «پیام ما» درباره انتقال اموال پژوهشکده هنرهای سنتی به «کاخ سعدآباد» هشدار دادند

کوچ اجبـــــــاری یک قرن هنر

تقویت همکاری‌های عملیاتی یگان حفاظت محیط‌زیست با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی

تعامل محیط‌زیست و میراث

تقویت همکاری‌های عملیاتی یگان حفاظت محیط‌زیست با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی

بیشترین نظر کاربران

جنگ مرمت را زمین‌گیر کرد

جنگ مرمت را زمین‌گیر کرد