مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر

برای مواد نوظهور مانند «غبار میمون» و «کروکودیل» پروتکل درمانی تدوین شود





برای مواد نوظهور مانند «غبار میمون» و «کروکودیل» پروتکل درمانی تدوین شود

۱۰ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۴۸

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار درباره گسترش مواد مخدر نوظهور با نام‌هایی مانند «غبار میمون» و «کروکودیل» گفت شناسایی این مواد و پیشگیری از ابتلای جوانان به آنها ضروری است و همزمان باید پروتکل‌های درمانی متناسب با این نوع مواد تدوین شود.

سلیمان عباسی، مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به تغییر شکل تولید مواد مخدر از «سنتی» به «صنعتی» اعلام کرد قاچاقچیان و سودجویان به‌طور مداوم به تولید مواد جدید روی می‌آورند؛ زیرا مواد صنعتی به فضای کمتری برای تولید نیاز دارد و سود بیشتری برای «سوداگران مرگ» ایجاد می‌کند.

عباسی در ادامه، مصرف سیگار را «دریچه ورود به دنیای اعتیاد» توصیف کرد و گفت بسیاری از جوانان با عنوان مصرف تفننی سیگار کشیدن را آغاز می‌کنند و به‌تدریج وارد چرخه خطرناک اعتیاد می‌شوند.

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشریح طرح «مدیریت مصرف» توضیح داد پس از ورود مددجویان به مراکز «امید و زندگی» و قرار گرفتن در مسیر تحول و درمان، افراد بر اساس وضعیت جسمی، روانی و اجتماعی در گروه‌های مختلف قرار می‌گیرند. به گفته او، برخی مددجویان به‌صورت کامل از نظر جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و خانوادگی درمان می‌شوند، اما گروهی دیگر ممکن است تنها از نظر جسمی بهبود پیدا کنند و همچنان با آسیب‌های اجتماعی مواجه باشند؛ این افراد نباید پس از ترخیص در جامعه «رها شوند» و برای آنها «مدیریت موردی» در نظر گرفته می‌شود.

عباسی افزود در طرح مدیریت مورد، مددجویان پس از ترخیص تا چند سال تحت مراقبت قرار می‌گیرند و با برقراری ارتباط با خانواده‌ها و پیگیری وضعیت فرد، تلاش می‌شود اطمینان حاصل شود که مددجو دوباره دچار طردشدگی اجتماعی نمی‌شود و پذیرش اجتماعی پیدا می‌کند.

او همچنین به گروهی از مددجویان اشاره کرد که «تحت هیچ شرایطی درمان نمی‌شوند» و گفت این افراد ممکن است به دلیل کهولت سن یا بیماری‌های خاص امکان ترک نداشته باشند. به گفته عباسی، برای این گروه عنوان «استیج» در نظر گرفته شده و این افراد تحت نظارت پزشک وارد طرح «مدیریت مصرف» می‌شوند؛ به این معنا که پزشک بر اساس تجویز، نوع و میزان مواد مصرفی را تعیین می‌کند تا از آسیب به خود فرد، دیگران و جامعه جلوگیری شود.

ارتقای سامانه «قوام» برای اصلاح چرخه بازگشت
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر از ارتقا و به‌روزرسانی سامانه «قوام» نیز خبر داد و گفت در برخی موارد، خرده‌فروشان پس از بازداشت ادعا می‌کنند مواد کشف‌شده برای مصرف شخصی بوده و با این ادعا وارد مراکز ماده ۱۶ می‌شوند. به گفته او، برای اصلاح این چرخه، در سامانه قوام افراد جمع‌آوری‌شده «چهره‌نگاری» می‌شوند.

عباسی اضافه کرد اگر فردی پس از دو یا سه بار بازداشت همچنان ادعا کند مواد برای مصرف شخصی بوده، یا پس از ترخیص از مراکز ماده ۱۶ برای تکمیل بهبودی به مراکز ماده ۱۵ مراجعه نکند و دوباره بازداشت شود، به اردوگاه‌های ماده ۴۲ (اردوگاه کار سخت) منتقل خواهد شد.

او تأکید کرد هدف این است که هزینه‌های دولت صرف افرادی نشود که به‌صورت مداوم در چرخه اعتیاد قرار می‌گیرند.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

از فشار اقتصادی تا پیامدهای روانی و حقوقی

فروش مو در فضای مجازی

از فشار اقتصادی تا پیامدهای روانی و حقوقی

هشدار دامپزشکی کرمانشاه درباره تب کریمه کنگو

گوشت را از مراکز مجاز بخرید

هشدار دامپزشکی کرمانشاه درباره تب کریمه کنگو

مصرف سیگار می‌تواند مسیر ورود به اعتیاد باشد

ستاد مبارزه با مواد مخدر

مصرف سیگار می‌تواند مسیر ورود به اعتیاد باشد

سرنوشت مبهم انتخابات شورا

نظرخواهی «پیام ما» از کارشناسان حوزه شهری درباره پارلمان شهری

سرنوشت مبهم انتخابات شورا

بیانیه خبرگان و درخواست ضمنی برخورد با خاتمی

بیانیه مجلس خبرگان رهبری در محکومیت «زمزمه‌های تسلیم‌طلبی»

بیانیه خبرگان و درخواست ضمنی برخورد با خاتمی

رونمایی از «نامیرا»

بانک جامع نشانگرهای ژنتیکی سرطان توسط پژوهشگاه رویان

رونمایی از «نامیرا»

نیت خیر الزاماً به نتیجه‌ای اثربخش منتهی نمی‌شود

 گفت‌وگوی «پیام ما» با علی‌اصلان شهلا، مدیرعامل مؤسسه خیریه کارساز، درباره الزامات توسعه محلی

نیت خیر الزاماً به نتیجه‌ای اثربخش منتهی نمی‌شود

در جست‌وجـــــوی نسخه‌های کمیاب و گران

دارو، به‌رغم ادعای مقام‌های دولتی، همچنان با افزایش مداوم قیمت و کمبود مواجه است

در جست‌وجـــــوی نسخه‌های کمیاب و گران

مناطق شنا ممنوع خزر به قتلگاه مسافران تبدیل می‌شود

سایه کمبود امکانات بر سواحل خزر

مناطق شنا ممنوع خزر به قتلگاه مسافران تبدیل می‌شود

سهم ۸۹ درصدی اینترنت در زندگی ایرانیان

وابستگی معیشت بیش از نیمی از کاربران به فضای مجازی

سهم ۸۹ درصدی اینترنت در زندگی ایرانیان

بیشترین نظر کاربران

ریل ایلام معطل بودجه

ریل ایلام معطل بودجه