پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : فرهنگ

گرۀ قلابی فرش!

کاهش فروش فرش ایرانی در بازار جهانی، مدت‌هاست که به موضوعی نگران‌کننده بدل شده و مهم‌ترین دلایل آن در تمام این سال‌ها نکاتی از جمله تحریم‌های اقتصادی، رقابت سایر کشورها و تغییر در ترجیح‌ مصرف‌کنندگان عنوان می‌شود. اما حالا برخی ادعا کرده‌اند، علاوه‌بر مسائل مطرح‌شده، کیفیت برخی فرش‌های ایرانی به دلایل مختلف کاهش پیدا کرده و این وضعیت از نگاه خریداران خارجی هم دور نمانده است. ادعایی که البته مورد تأیید متولیان این حوزه نیست و به‌گفتۀ رئیس کمیسیون فرش و صنایع‌دستی اتاق تعاون ایران به «پیام‌ ما»، فرش ایرانی تنها فرشی است که در دنیا شناسنامه‌دار شده و در سازمان بین‌المللی «DC1» ثبت جهانی می‌شود؛ به‌همین‌دلیل ادعای کاهش کیفیت آن صحت ندارد. اما چون در نمایشگاه‌های خارجی حضور نداریم، رقبا از هر ظرفیتی برای پایین‌‌آوردن جایگاه فرش دستباف ایران استفاده می‌کنند.
گرۀ قلابی فرش!

نوای تنبور گروه «دنگ دار» در تالار مهر

کنسرت گروه تنبورنوازان «دنگ دار» به سرپرستی و خوانندگی علی مومیوند، چهارشنبه ۱۳ تیرماه در تالار مهر حوزه هنری برگزار می‌شود. در این اجرا قطعاتی در دستگاه شور و آوازِ اصفهان خوانده و نواخته می‌شود.
نوای تنبور گروه «دنگ دار» در تالار مهر

تغییر برنامه «اکران حقیقت»

برنامه «اکران حقیقت» به دلیل همزمانی با دهه نخست ماه محرم تغییر می‌کند.
تغییر برنامه «اکران حقیقت»

جست‌وجوی هویت ماناها

|پیام ما| ماناها حالا بیشتر از یک نام در تاریخ ایران هستند؛ قومی که در میانۀ جنگ‌های خونین بین دو حکومت «آشور» و «اورارتو» با پیشوایی «ایرانزو» قلمروی خود را گسترش دادند و حکومتی را در جنوب دریاچۀ ارومیه بنیان گذاشتند. این قوم از قرن هشتم قبل از میلاد تا قرن ششم قبل از میلاد بر این سرزمین حکومت کردند و در این مدت با استفاده از فرصت مبارزه میان دولت آشور و اورارتو، بر قدرت خود افزودند و سرانجام به دست مادها از میان رفتند. حالا آنچه از این حکومت به یادگار مانده را باید در جایی میان «تپه قلایچی» (بوکان)، «تپه زیویه» (سقز) و «تپه حسنلو» (نقده)‌ جست‌وجو کرد. هرچند در نتیجۀ نُه فصل کاوشی که از سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۸۵ صورت گرفته، بیش از همۀ آجرهای لعاب‌دار مورد توجه بود، اما این امیدواری وجود دارد که در فصل دهم کاوش که همین روزها به سرپرستی «یوسف حسن‌زاده» در جریان است، بتوان با کاوش گورستان به اطلاعات بیشتری از این تمدن رسید.
جست‌وجوی هویت ماناها

نسلِ جدید با انگشتانی امیدبخش

نسلِ جدید با انگشتانی امیدبخش

تمام سیستم صوتی ما پشت به این ابنیه تاریخی هستند

|پیام ما| خبر برگزاری کنسرت «علیرضا قربانی» در تخت جمشید حواشی‌های زیادی را به دنبال داشت. مخالفان نگران وجود خطر برای تخت جمشید بودند و موافقان از مثبت‌بودن چنین اقدامی برای رونق گردشگری سخن گفتند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز دهم تیرماه در مقابل این نگرانی‌ها توضیح داد که «صدای کنسرت به تخت جمشید نمی‌رسد». حالا هم بعد از این حواشی، خود قربانی در نخستین شب برگزاری کنسرت در تخت جمشید باتوجه به نگرانی‌هایی که برای آسیب رسیدن به این بنای تاریخی وجود داشت، گفت که تیم این کنسرت از کارشناسان میراث خبره‌ای مشورت گرفته و تمام تلاش خود برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بنا را کرده‌اند.
تمام سیستم صوتی ما پشت به این ابنیه تاریخی هستند

کشف نخستین اثر دوران اسلامی در ماسولهٔ جنوب

ماسولهٔ ایران نامیده می‌شود؛ روستایی در استان هرمزگان که به‌تازگی برگ دیگری به همهٔ روایت‌های تاریخی‌ که درباره‌اش می‌دانیم یا حتی نمی‌دانیم، اضافه شده است. پیش از این روستای «کهتویه» در شهرستان بستک در استان هرمزگان را به‌عنوان یک مقصد گردشگری می‌شناختیم که گاهی با نام ماسولهٔ جنوب ایران هم یاد می‌شد، اما حالا علاوه بر سازه‌های آبی و قلعه‌ای که یادگار دوران ساسانی و اشکانی هستند، یک کتیبهٔ قاجاری هم در محوطهٔ تاریخی آن پیدا شده است. کتیبه‌ای که بر اثر یک اتفاق و کاوش، در محوطهٔ تاریخی به دست آمد و حالا مطالعه دربارهٔ آن در حال انجام است.
کشف نخستین اثر دوران اسلامی در ماسولهٔ جنوب

صدای کنسرت به تخت جمشید نمی‌رسد

قرار است از امشب، ۱۰ تیرماه به مدت ۵ شب و در ۸ سانس در مجموعه جهانی تخت جمشید کنسرت برگزار شود. در همین راستا نظرات موافق و مخالف متعددی نسبت به برگزاری این کنسرت در این مجموعه تاریخی منتشر شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در مقابل این نگرانی‌ها توضیح داده است که «صدای کنسرت به تخت جمشید نمی‌رسد».
صدای کنسرت به تخت جمشید نمی‌رسد

انتشار سه کتاب جدید در حوزه موسیقی

سه کتاب در حوزه موسیقی در روزهای اخیر از سوی مجموعه «ماهور» روانه بازار فروش و نشر آثار موسیقایی شدند.
انتشار سه کتاب جدید در حوزه موسیقی

برگزاری نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در دانشگاه تهران

برگزاری نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در دانشگاه تهران