پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : محیط زیست

احیای گور با احیای حفاظت مشارکتی

«۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، به دنیا آمدن اولین کره گور ایرانی در طبیعت پارک ملی کویر!» این روایت کلیپ ۴۴ثانیه‌ای از پارک ملی کویر با صدای معاون پارک ملی کویر است. از ثانیهٔ اول مادر و کره داخل قاب هستند و تا به آخر هم در مرکز نگاه فیلمبردار یعنی «مهدی لهردی» می‌مانند. ابتدا سر دو گور دیگر دیده می‌شود‌، اما فیلمبردار سوژهٔ اصلی را رها نمی‌کند و به‌دنبال نشان دادن جمعیت گله نیست. تنها در آخرین لحظه هفت گور را می‌بینیم که جلوی آنها کره نورسیده گام برمی‌دارد. «امید گیوری»،‌ «مسعود شاه حسینی»،‌ «امیر مهرپرور» و «رضا کاشانی» چهار محیطبانی هستند که در این پارک بجد در کار حفاظت از گورها مشغولند، این صحنه و خبر خوش حاصل تلاش این چهار نفر به‌همراه «رضاشاه حسینی»، رئیس پارک و «مهدی لهردی»، معاون او، در کنار مدیران اداره‌کل محیط‌زیست استان سمنان مانند «بهرامعلی ظاهری»، مدیرکل، و «مرتضی فرخی»، معاون محیط‌ طبیعی، است.
احیای گور با احیای حفاظت مشارکتی

مشارکت چه‌ها که نمی‌کند!

مشارکت چه‌ها که نمی‌کند!

۵۰ گونه جانوری ایران در خطر انقراض

کارشناس دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست از در خطر انقراض بودن ۵۰ گونه جانوری در ایران خبر داد.
۵۰ گونه جانوری ایران در خطر انقراض

جمعیت کم آهوی شنی نگران‌کننده است

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به نگران‌کننده‌بودن جمعیت کم آهوی شنی، از برنامه‌های پیش رو برای احیای این گونه جانوری خبر داد.
جمعیت کم آهوی شنی نگران‌کننده است

کیفیت هوای پایتخت در شرایط «پاک»

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده که میانگین کیفیت هوای پایتخت در صبح امروز، ۲۸ اردیبهشت‌ماه، در شرایط «پاک» قرار دارد.
کیفیت هوای پایتخت در شرایط «پاک»

آتش تمرکززدایی بر جان جنگل‌های حاره‌ای

یک مطالعهٔ انجام‌شده در سال ۲۰۱۴ در اندونزی نشان داد چنددستگی قومی با شدت جنگل‌زدایی رابطه دارد. براساس این مطالعه سیاست‌های تمرکززدایی که در یک‌چهارم قرن گذشته توسط دولت این کشور به اجرا درآمد، با دامن‌زدن به چنددستگی قومی باعث افت سرمایهٔ اجتماعی، افزایش فساد بین سیاستمداران و همچنین ازدیاد قلمروهای قدرت شد که این عوامل عمده به‌همراه چند عامل دیگر نتیجه‌ای جز افزایش بهره‌برداری‌های غیرمجاز و تخریب جنگل‌های حاره‌ای اندونزی نداشت.
آتش تمرکززدایی بر جان جنگل‌های حاره‌ای

«محیط‌زیست» سومین عامل مهاجرت در ایران

در راستای همگرایی علوم اجتماعی و محیط‌زیست، روز دوشنبه نشستی با عنوان «تغییراقلیم و مهاجرت‌های اکولوژیکی» با حضور دو نماینده از این حوزه‌ها برگزار شد. مهمانان این نشست با اتکا بر مطالعات اخیر انجام‌شده در زمینهٔ مهاجرت، محیط‌زیست را یکی از سه عامل اصلی وادارکنندهٔ ایرانی‌ها به مهاجرت معرفی کردند. به‌گفتهٔ آنان، با تشدید اثرات تغییراقلیم در سال‌های اخیر، انگیزه و مقصد مهاجرت‌ها دستخوش تغییر شده و عدم تعادلی جمعیتی در جغرافیای ایران را تشدید کرده است. در این نشست همچنین مطرح شد که زیست‌کره جهان نیازمند مقابله با گرمایش زمین است، اما به‌رغم توافق‌هایی که به‌تازگی برای اقدامات اقلیمی لازم در عرصهٔ جهانی صورت گرفته، تفاهم کشورها برای عمل به تعهدات دور از ذهن به‌نظر می‌رسد.
«محیط‌زیست» سومین عامل مهاجرت در ایران

رانده در خانه

نیمهٔ اردیبهشت امسال، روستای تلخاب در شهرستان بدره استان ایلام یک‌بار دیگر دچار رانش شد و حدود یک‌سوم خانه‌های روستا خسارت قابل‌توجهی به خود دید. سال ۱۴۰۱ نیز این روستا با رانشی شدید خسارت قابل‌توجهی به خود دید. نزدیک به ۱۰ سال، یعنی از زمان آغاز عملیات ساخت سد «سیمره» رانش‌های این منطقه تشدید شده است و همهٔ مسئولان دلیل آن را سد عنوان کرده‌اند. با وجود مصوبهٔ جابه‌جایی بخش آسیب‌دیدهٔ روستا، اما هنوز حتی یک خانه هم از سوی دولت به مکان جدیدِ تعیین‌شده منتقل نشده است. آنچه بیش از تکرار این رانش‌ها اهمیت پیدا می‌کند، این نکته است که بررسی‌ها نشان می‌دهد مطالعات این سد پیش از احداث تکمیل نشده است و نتایج مطالعات اولیه هم مشکلات ناشی از احداث و بهره‌برداری را گوشزد کرده بود.
رانده در خانه

۳ میلیارد دلار زیان فلرسوزی

|پیام ما| مطابق آمار وزارت نفت، میزان سوزاندن گازهای همراه نفت ایران در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی بالغ‌بر ۱۸.۴۳ میلیارد مترمکعب (حدود ۱۲ درصد از کل فلرینگ جهان) بوده است. این حجم از گاز تقریباً برابر با کل صادرات گاز طبیعی ایران در سال ۱۴۰۰ است. به‌علاوه حجم گاز طبیعی تولیدی در پالایشگاه فاز۱ پارس جنوبی در همین سال حدود ۹ میلیارد مترمکعب بوده است. با فرض اینکه قیمت گاز فلر معادل میانگین گاز طبیعی صادراتی و حدود ۱۵ سنت بر مترمکعب باشد، عدم‌النفع ناشی از سوزانده شدن این مقدار گاز نزدیک به سه میلیارد دلار در سال است.
۳ میلیارد دلار زیان فلرسوزی

راه‌حل‌هایی نوآورانه برای معماری بدون پلاستیک

زمانی که این مطلب را می‌خوانید با پلاستیک‌های مختلفی احاطه شده‌اید. حضور آنها در اطرافتان تصادفی نیست. در واقع تطبیق‌پذیری پلاستیک باعث شده که کاربردهای مختلفی داشته باشد. بادوامی، سازگاری و آسانی برای تولید؛ ویژگی‌های پلاستیک است که به گفته سازمان ملل موجب شده، معادل ۲ هزار کامیون زباله در سال تولید شود. ساختمان‌‌سازی هم مستثنی از این قضیه نیست. در ساختمان‌ها پلاستیک در همه مواد مختلف وجود دارد که همین موضوع بر بحران‌های محیط زیستی می‌افزاید. به همین منظور، جست‌وجوی جایگزین‌های بدون پلاستیک می‌تواند مسیری را مشخص کند که در آن معماری به تدریج خود را از این مواد آلاینده جدا و راه‌حل‌های پایداری را ترویج کند؛ مسیری که در نهایت به حفظ محیط زیست ختم می‌شود.
راه‌حل‌هایی نوآورانه برای معماری بدون پلاستیک