سخنگوی وزارت بهداشت از آسیب و تخریب برخی بیمارستان‌ها و تخلیه بیماران این مراکز خبر داد

بیمار و بی‌پناه زیر موج انفجار





بیمار و بی‌پناه زیر موج انفجار

۱۱ اسفند ۱۴۰۴، ۲۱:۵۸

بیمارستان‌ها و مراکز درمان و همچنین پایگاه‌های امدادی در تمامی جنگ‌ها به‌عنوان مناطق بی‌طرف و امن شناخته می‌شوند، در طول سه روز از جنگ رژیم اسرائیل و آمریکا علیه ایران، پنج بیمارستان، دو پایگاه اورژانس تخریب و یک مرکز توانبخشی هلال‌احمر آسیب‌ دیده‌اند.

با گذشت سه روز از جنگ اسرائیل و آمریکا، گزارش‌ها از آسیب به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در تهران و برخی از شهرهای کشور حکایت دارد. به‌گفته مقامات وزارت بهداشت، تا روز ۱۱ اسفندماه بیمارستان‌های «ابوذر» در اهواز، «گاندی»، «مطهری»، «خاتم الانبیا» و همچنین بیمارستان «آرمان» در تهران به‌دلیل موج انفجار در محدوده اطراف آنها، آسیب دیده‌اند و بیماران حاضر در این بیمارستان‌ها تخلیه و به سایر مراکز درمانی منتقل شده‌اند. از سوی دیگر، برخی پایگاه‌های اورژانس نیز مورد حمله قرار گرفته و دو نفر از تکنسین‌های اورژانس نیز مجروح شده‌اند.

بیمارستان‌های آسیب‌دیده
«حسین کرمانپور»، سخنگوی وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با «پیام ما» درباره وضعیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی می‌گوید: «تا امروز سه پایگاه اورژانس در شهرهای «چابهار» در سیستان‌وبلوچستان، «سراب» در آذربایجان‌شرقی و همدان و یک شهر دیگر هدف قرار گرفتند که درنتیجه آن، دو تکنسین اورژانس در سراب مجروح شده‌اند و اکنون در حال مداوا هستند.»
او افزود: «بیمارستانی به‌صورت مستقیم هدف قرار نگرفته است، اما به‌دلیل موج انفجارها و حمله‌‌هایی که به اطراف بیمارستان‌ها وارد شده، به این مراکز آسیب جدی وارد شده است. مثلاً در اطراف «بیمارستان اطفال ابوذر» اهواز، موج انفجار و دود و آتش منجر به این شده است که بیماران و همراهان بیمار‌به‌‌دست از این بیمارستان فرار کنند. مراکز درمانی باید ایمن باشند و از منظر قوانین بین‌المللی مناطق بی‌طرف‌اند و در اطراف آنها برای رعایت حال بیماران باید سکوت باشد. وقتی در اطراف آن چند موشک منفجر شود، این بیمارستان‌ها دیگر امن نیستند.»
کرمانپور همچنین درباره بیمارستان گاندی تهران نیز گفت: «هدف انفجار، اطراف این بیمارستان و دکل شبکه دوم سیما بود. کنار بیمارستان را با موشک یا پرتابه بمباران کردند. درنتیجه آن، دیوارهای بیمارستان به‌ویژه بخش نوزادان تخریب و شیشه‌های آن فرو ریختند. از سوی دیگر، در ورودی بیمارستان نیز مسدود شده‌ است. در ورودی بیمارستان را با لودر باز کرده و تمامی بیماران را به مراکز دیگر منتقل کرده‌ایم.»
به‌گفته کرمانپور، در اطراف و نزدیکی بیمارستان‌های سوانح و سوختگی مطهری و خاتم‌الانبیای تهران نیز انفجارهایی رخ داده و موجب آسیب به این دو مرکز درمانی شده است: «این بیمارستان‌ها نیز به‌دلیل موج انفجار موشک‌ها و پرتابه‌ها، عملاً تخلیه شده و بیماران به مراکز دیگر منتقل شده‌اند. حتی درنتیجه این انفجارها دو بیمار نیز مجروح شده و مداوای آنها انجام شده‌ است.»
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد وضعیت سایر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور نیز گفت: «برخی گفته‌ها در مورد آسیب به بیمارستان آرمان در تهران نیز وجود دارد، اما هنوز مستندی از این آسیب‌ها به وزارت بهداشت ارسال نشده است.»
کرمانپور درباره آمار مجروحان و شهدای کادر درمان نیز اظهار کرد: «به‌غیر از دو تکنسین اورژانس شهر سراب که مجروح شده بودند، خوشبختانه سایر کادرهای درمانی در سراسر کشور در سلامت به سر می‌برند.»

خروج بیماران از بیمارستان خاتم‌الانبیا
یک پرستار آی‌سی‌یو در بیمارستان خاتم‌الانبیا در گفت‌وگو با «پیام ما» در مورد آسیب‌های واردآمده به این بیمارستان و وضعیت بیماران بستری، گفت: «سقف کاذب آی‌سی‌یوهای A و جنرال این بیمارستان در اثر موج انفجار اطراف بیمارستان فرو ریخت. خوشبختانه برای بیمارانی که در این آی‌سی‌یوها بستری یا بیهوش بودند، اتفاقی رخ نداد.» به‌گفته این پرستار، بخش‌های این بیمارستان را ادغام کرده‌اند و بیمارانی که زیر دستگاه بوده و بیهوش بوده‌اند، در بیمارستان باقی مانده‌اند؛ اما سایر بیماران با پای خود از بیمارستان خارج شده‌اند.

آسیب به مراکز توانبخشی جمعیت هلال‌احمر
از سوی دیگر، مرکز صلح (ساختمان ستاد جمعیت هلال‌احمر) و مرکز توانبخشی این جمعیت که در جوار بیمارستان‌های مطهری و خاتم‌‌الانبیا قرار دارند، نیز تحت تأثیر این انفجارها قرار گرفتند.
«محتبی خالدی»، سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، در گفت‌وگو با «پیام ما» در مورد آسیب به این مراکز اظهار کرد: «موج انفجارها موجب آسیب به مرکز نگهداری معلولین و توانبخشی هلال‌احمر شده و تمامی شیشه‌های آن فرو ریخته است. خوشبختانه آسیب به کسی وارد نشده است.

خروج بیماران از بیمارستان‌های آسیب‌دیده
در همین حال «محمدجمالیان»، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نیز با اشاره به آسیب‌های واردآمده به بیمارستان‌ها و مراکز دولتی به ایلنا گفت: «آنچه در این دو روز جنگ شاهد بودیم، این بود که متأسفانه برخلاف تمامی قوانین بین‌المللی و اصول بشردوستانه و اخلاق‌مدارانه، مراکز درمانی ما هدف حمله وحشیانه دشمن قرار گرفت. در پایتخت، سه بیمارستان‌ها که حتی دو مورد از آنها هم خصوصی بودند، آسیب دیدند که بلافاصله تعدادی از بیماران آنها، افرادی که وضعیت عمومی بهتری داشتند، خودشان محل را ترک کردند و تعدادی هم که در بخش‌های ویژه بستری بودند، شب گذشته با آمبولانس‌ها به سایر بیمارستان‌ها منتقل شدند و تقریباً بیمارستان‌ها تخلیه شدند.»
به‌گفته جمالیان، غیر از تهران، در اهواز هم یکی از بیمارستان‌ها مورد حمله قرار گرفت که در آن مرکز هم حدود ۲۳ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند و شب گذشته توسط آمبولانس‌ها به سایر بیمارستان‌ها منتقل شدند. سایر بیماران که در بخش‌های داخلی، جراحی و دیگر بخش‌ها حضور داشتند هم به دیگر مراکز درمانی انتقال یافتند. جمالیان تأکید کرد: «متأسفانه این‌بار مشاهده می‌کنیم که هم مراکز اورژانس که مراکز خدماتی هستند و هم مراکز درمانی، چه دولتی و چه خصوصی، مورد حمله قرار گرفته‌اند که منجر به تخلیه شده است. امیدواریم سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی شاهد این جنایات باشند؛ این موارد مستندسازی شده و قطعاً پیگیری خواهد شد.»
او یادآور شد: «آنچه دیشب مشاهده شد، این بود که بیماران، به‌رغم مشکلات جسمی که منجر به بستری آنها شده بود، با مشاهده این اقدامات وحشیانه دشمن، خود محل را ترک کردند. آن دسته که شرایط جسمی اجازه نمی‌داد، با آمبولانس به سایر مراکز منتقل شدند. این اقدامات به‌هیچ‌وجه نه از نظر قوانین بین‌المللی، مجاز است و نه از نظر اخلاقی، قابل‌قبول. متأسفانه در این ۴۸ ساعت شاهد این وقایع ناگوار بودیم و امیدواریم مجامع بین‌المللی به وظیفه خود عمل کنند و این اقدامات را محکوم و با آن برخورد کنند؛ زیرا واقعاً دور از اخلاق است.»
آسیب به این مراکز درمانی درنتیجه حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران، موجب واکنش «تدروس آدهانوم»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، شد. به‌گزارش ایسنا، آدهانوم با اشاره به آسیب به بیمارستان گاندی تهران، در شبکه ایکس نوشت: «مراکز بهداشتی و درمانی طبق حقوق بشردوستانه بین‌المللی تحت حفاظت هستند. سلامت، هدف حمله نیست.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت افزود: «گزارش‌ها درباره آسیب دیدن بیمارستان گاندی تهران در جریان بمباران امروز پایتخت ایران بسیار نگران‌کننده است. سازمان جهانی بهداشت در حال بررسی و تأیید این حادثه است. اما این موضوع یادآوری می‌کند که باید تمام تلاش‌ها انجام شود تا مراکز درمانی درگیر این درگیری‌های جاری نشوند.»
همچنین «جعفر میعادفر»، رئیس سازمان اورژانس کشور، در گفت‌وگو با وبدا اعلام کرد: «پایگاه‌های اورژانس و بیمارستان‌های تهران هدف حملات وحشیانه قرار گرفتند و آسیب جدی به نیروهای اورژانس وارد شده است.» او گفت: «این اقدامات شنیع و وحشیانه علیه مراکز درمانی و نیروهای امدادی که وظیفه نجات جان انسان‌ها را برعهده دارند، مصداق بارز جنایت جنگی و نقض آشکار تمامی موازین انسانی و بین‌المللی است.» میعادفر تأکید کرد: «تخریب پایگاه‌های امدادی نشان‌دهنده اوج بزدلی و خباثت دشمنان ملت ایران است.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین نظر کاربران

سینماگران پای کارِ ایران

سینماگران پای کارِ ایران