رنج ماهی گلی از تنگنای تنگ بلوری
29 اسفند 1402، 10:24
چند سال پیش مطلبی را در یکی از سایت های خبری بین المللی می خواندم. نتایج یک تحقیق علمی نشان می داد که ماهی های قرمز بیش از آنچه ما تصور می کنیم از فهم و ادراک برخوردارند.
هر سال پیشاپیش سال نو بازار ماهی گلی در ایران، داغ و پررونق می شود، اما فارغ از ایرادات اخلاقی که به خرید و فروش حیوانات زنده وارد است، صحنه ازدحام و خفگی و مرگ و میر ماهی ها در یک محفظه شیشه ای در بساط های ماهی فروشی تا اسارت آن ها در تنگنای تُنگ بلور در کنج خانه ها و تماشای رنج پیوسته ای که این حیوانات برای شادی کاذب ما از تجربه زیستن به ارث برده اند،آدم را به تأمل و تلنگور وامی دارد. حیوانات به عنوان موجودات زنده از حقوقی مسلم برخوردارند که از جمله آنها حق بر آزادی، حق بر آسیب ندیدن، حق بر زجر نکشیدن، حق بر حفظ قلمرو و حق بر حفظ نسل است.
نادیده گرفتن این حق ها چه از روی ناآگاهی یا بی رحمی و بی تفاوتی باشد و چه به واسطه علاقمندی یا شیفتگی و خودخواهی آدم ها، علاوه بر تحمیل وضعیتی ناخوشایند به حیوانات، تعادل طبیعی حیات آن ها را به مخاطره می اندازد و در عین حال الگوی روابط انسان، حیوان و محیط زیست را در پهنه کره خاکی، متزلزل می کند.
حتی اگر بر این باور باشیم که ماهی ها به واسطه ساختار فیزیولوژیک متفاوت خود درد آگاهانه به معنای آنچه در انسان ها وجود دارد را تجربه نمی کنند باز هم نمی توان درد و رنج و تنش را در این حیوانات در مقیاس وجودی خودشان نادیده انگاشت.
ای کاش ذره ای مسئولانه رفتار کنیم و به خرید این موجودات بی دفاع نه بگوییم یا اینکه حداقل فضایی از آزادی و توان حرکت و آب تمیز و تغذیه کم اما مناسب برایشان تدارک ببینیم. می توانیم با اختصاص چند دقیقه زمان و مطالعه مطالب سایت های آموزشی معتبر در این خصوص با روش صحیح نگهداری ماهی قرمز و دما، فضا و غذای مناسب آنها آشنا شویم.
نظر کاربران
نظری برای این پست ثبت نشده است.
مطالب مرتبط
نگاهی به نمایش «پسران فریدون» که دستمایه روایتی مخدوش از شاهنامه شد
پسران فریدون در متن و صحنه
آیین قالیشویان از یک دستبافته به حامل حافظه جمعی تبدیل شده است
قالی مقدس
تالاب بزنگان؛ وقتی قانون در کنار طبیعت ایستاد
آب، مسئله ملی نیست، مسئلهای منطقهای است
ویژگیهای شهر سازگار با آب
مدیریت موفق آب در شهرها در گرو چیست؟
کودک، بیرون از قواعد بازی
چرا مسائل ایران حل نمیشوند؟
فاصله دانش تا تصمیم
مایک؛ سرزمین دزدان دریایی
روایت نخستین سفر استانی؛ از دیدار با خیرین تا بازدید از یک خدمت درمانی ویژه
زیر چتر سبز گیلان؛ از باد منجیل تا لبخند بچهها
وب گردی
- بهترین آموزشگاه تیزهوشان کشور کجاست؟
- معرفی طرح های بیمه تکمیلی انفرادی سامان | پوششها و شرایط خرید
- مطالبه گنجاندن حداقل حقوق ۷۰ میلیونی معلمان در بودجه ۱۴۰۶
- درخواست معافیت دانشجویان ممتاز دکتری دانشگاه آزاد اسلامی از آزمون جامع
- درخواست افزودن درس موسیقی در مدارس
- حذف شرط: کد تخفیف اسنپ فود کد تخفیف اسنپ فود
- مطالبه عمومی برای اجرای مصوبات انتقال معادن شیراز
- شناسنامه دار بودن ظروف صنعتی چه نقشی در مدیریت مسئولانه آن ها دارد؟
- قیمت بلیط اتوبوس به مرزهای غربی کشور مشخص شد
- کمک به تأمین مالی یا واردات داروی ELAHERE برای بیماران مقاوم به شیمیدرمانی در سرطان تخمدان بیشتر
بیشترین نظر کاربران
در روزهای جنگ، جامعه را تنها نگذاریم
پربازدیدها
1
رقص سوگوارانه؛ کنشی مقاومتی
2
رقص عزا
3
مبارزه با جستوجوی گنج
4
هوای آلوده با موتورهای منسوخشده و آلاینده خودروهای داخلی
5
گنجِ گمشده زیر چرخ لودرها




دیدگاهتان را بنویسید